File din istoria recentă: muncitorii pe drumuri, penalii angajați la Guvern

de Acidutzu

Deși fosta secretară a europarlamentarului Adrian Severin, Anne Jungănaru, este urmărită penal de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în acelaşi dosar cu fostul social democrat sub suspiciunea de fraudare a bugetului Uniunii Europene, în luna martie aceasta a fost numită de către premierul plagiator și mitoman Victor Ponta secretar de stat în Ministerul Mediului. A făcut acest lucru în disprețul celor din Comisia Europeană care au cerut în mod expres României să elimine din Guvern politicienii cu probleme de corupţie. Și atunci de ce să ne mai mirăm că Guvernul României a ratat de departe obiectivul aderării României la Spațiul Schengen? Pentru Guvernul USL sunt mai importanți tovarășii de hoții și bunăstarea acestora, decât bunăstarea românilor. În timp ce zeci de mii de români nu mai au ce pune pe masa copiilor, fiind amenințați cu disponibilizarea datorită proastei guvernări a Uniunii Social Liberale, Victor Ponta s-a gândit că nu ar fi rău să se îngrijească personal de bunăstarea încă a unui membru al grupului infracțional organizat pe care-l păstorește sub falsa denumire de Guvern al României și majoritate parlamentară.

Să nu ne mirăm că suntem săracii Europei, că suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană cu un salariu minim pe economie de 167 de euro, din moment de mitomanul plagiator Victor Viorel Ponta se ocupă de când a preluat puterea să-i pună la loc călduț, pe banii noștri, pe toți cei care au avut și au probleme cu Justiția. Reamintesc faptul că Anne Jungănaru a fost, în perioada 2005-2012, reprezentanta PSD în Consiliul de Administraţie al TVR. Chiar şi după ce conducerea Televiziunii Române s-a schimbat în urma venirii la putere a Uniunii Social Liberale, Anne Jugănaru a fost menţinută în funcţie până când noul Consiliu de Administraţie a fost invalidat de către Curtea Constituţională. De asemenea, procurorii DNA au descoperit că actualul secretar de stat în Ministerul Mediului era implicată în scandalul „Mită contra amendamente” în care a fost trimis în judecată europarlamentarul Adrian Severin. Cercetările arată că Anne Jugănaru, asistenta europarlamentarului, şi soţul acesteia au fraudat bugetul UE prin înfiinţarea a şase firme. Societăţile comerciale au fost utilizate pentru a încheia zeci de contracte de consultanţă false cu cabinetul lui Adrian Severin. Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de euro.

Câți dintre românii care muncesc onest o viață întreagă au șansa de a acumula în mod cinstit, nu de a sifona, 400 de mii de euro? În loc ca mitomanul plagiator Victor Viorel Ponta, vremelnic premier al României, să-și asume numirea pușcăriabililor în funcții publice prea generos plătite din banii noștri, mai bine și-ar asuma calea europeană a României, obiectivele europene ale țării noastre. Poate pricepe și mult prea veselul infantil faptul că “Obiectivul intrării în zona Schengen rămâne unul fundamental pentru România și din acest punct de vedere niciun sacrificiu nu e prea mare. Chiar sacrificarea corupților noștri nu mi se pare fundamantală în raport cu interesul ca această țară, țara noastră să fie parte a unui sistem european solid.”

Să aleagă între sacrificarea românilor și sacrificarea corupților și să facă publică decizia sa.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la File din istoria recentă: muncitorii pe drumuri, penalii angajați la Guvern

  1. Alma zice:

    Se poate scrie o adresa la comisia europeana cu problemele de mediu si semnala acest caz. Nici lor nu le va conveni sa colaboreze cu un secretar de stat corupt, urmarit penal in Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.