Banii noștri în buzunarele lor

Zice tele-premierul Victor Viorel Ponta despre rectificarea bugetară pe care o va face Guvernul în luna octombrie, că acest lucru însemnă că vor fi luați bani “de unde nu sunt absolut necesari și duși acolo unde arde”, deoarece “nu există vreun rezervor secret de bani al Guvernului”. Adică ia banii de la investiții, să-i poată da clientelei politic. Într-un elan de a spune adevărul pe care nu i l-aș fi putut bănui, premierul mitoman a recunoscut: “Luăm de la unii și dăm la alții”. Adică, cum știm deja de aproape 17 luni de așa zisă guvernare, banii noștri în buzunarele lor.
Acum, bine conectat la resursele bugetului, știe să ne spună că nu există bani pentru toate minciunile promise în campania electorală, că laptele și mierea nu curg pe câmp pe gratis:
• „Eu explic în fiecare zi și profesorilor, care au dreptate, și medicilor, care au dreptate, și primarilor, care au dreptate, că nu a existat nici înainte și nu există nici astăzi vreun rezervor secret de bani al Guvernului. Banii sunt cei care sunt colectați prin taxele și impozitele pe care nu le-am mărit.”
Deci, nu au existat bani nici înainte – atunci de ce a mințit cu ură și nerușinare că „Boc nu vrea”, că „Răzvan Ungureanu nu vrea”, că vine el și “repară tot ceea ce s-a stricat”?
Deoarece minciuna și dezinformare fac parte din natura sa. Și, cu tot aparentul acces de adevăr pe care pare să-l fi avut cu ocazia viitoarelor transferuri de bani dintr-un buzunar în altul la rectificarea bugetară, tot nu s-a putut abșine să nu dezinformeze: într-adevăr, el nu a mărit taxele și impozitele, numai ca număr și deversificare de a ajuns să impoziteze până și oul de sub cloșcă.
Ne zice, să aibă și gura sa ceva de zis, că a scăzut taxele, de aceea are gaură în buget. Și ne dă ca exemplu scăderea de operetă a TVA la pâine și scăderea de CAS pe care poate o va face la anul pe muncă. Adică vine și ne spune că avem o gaură în buget de pe acum pentru o scădere pe care poate o va opera la anul. Ne-o fi crezând pe toți la fel de proști precum i-or fi fiind consilierii?
PS: Plagiatorul Mitoman are momentele sale în care pare să spună adevărul. Unul dintre aceste momente este în 26 aprile 2010 când a declarat: „Încercaţi să vă gândiţi o secundă dacă mâine vom fi noi în locul lui Boc, Berceanu, Videanu, ce am face? Bun, sper că am fura mai puţin, ăsta e primul lucru, dar nu e suficient”. Hoțul strigă cel mai tare “prindeți hoțul” – dar nu este suficient. Mai trebuie și să muncească. Ori munca nu este printre calitățile care-l definesc pe un socialist. (România trează)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.