Până și mogulii se condamnă. Pe când liderii de sindicat ajunși primari?

de Ștefan Ciocan

Voiculescu externat, pentru c-a devalizat!

Voiculescu externat, pentru c-a devalizat!

Am fost tentat să scriu despre condamnarea lui Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare. Deocamdată este prematur să ne bucurăm pentru încă o porţie de dreptate împărţită de justiţia din România. Turnătorul la Securitate a propriei sale familii, adică Dan Voiculescu, rămâne în libertate până când procesul nu va trece prin toate căile de atac, şi doar dacă sentinţa va rămâne aceeaşi. Aşa că nu voi trata încă subiectul, pe larg, mulţumindu-mă să-i fac o urare lui Voculescu:  La mulţi ani cu executare!

Mult mai important decât faptul că „Varanul ” poate să stea cinci ani la răcoare este că locuitorii municipiului Brad vor mai sta sigur la răcoare încă o iarnă. Şi bieţii brădeni nu au furat nimic din patrimoniul statului, nu şi-au turnat rudele la Securitate, nici nu au şantajat oameni de afaceri ca să-i stoarcă de bani. Locuitorii Bradului au o singură vină, aceea că nu au votat cum trebuie, sau mai bine zis că au lăsat asistaţii social, ţiganii şi o anumită categorie de pensionari să le hotărască viitorul reconfirmându-l pentru încă un mandat în fruntea urbei pe Florin Cazacu.

Din păcate, sub conducerea lui Cazacu, Bradul a ajuns dintr-un oraş cenuşiu de provincie, o localitate fără nicio perspectivă. Nu credeam că oraşul care agoniza sub conducerea unui fost comunist, Aurel Benea, ar putea să ajungă într-o situaţie şi mai disperată în mandatele lui Florin Cazacu. Actualul primar al Bradului este mult mai rău decât fostul secretar de partid, fiind crescut la aceeaşi şcoală  de cadre a PCR şi desăvârşit în educaţia distructivă ca lider de sindicat.

Brădenii vor suferi din nou de frig sau vor scoate sume uriaşe din buzunar ca să stea în această iarnă într-o locuinţă încălzită. Calvarul continuă pentru că Florin Cazacu şi şleahta de consilieri care-l urmează orbeşte nu sunt capabili să găsească o soluţie ca să rezolve odată într-un mod eficient problema încălzirii centralizate. Interesele personale ale edilului şi ale unor consilieri PSD sunt mult mai importante decât confortul termic din casele brădenilor. Dar prioritatea intereselor personale în raport cu cel al locuitorilor nu se rezumă doar în ceea ce priveşte problema încălzirii. De fapt oraşul este administrat strict în funcţie de aceste interese personale pe care le promovează primarul şi un grup de consilieri care constituie maşina de vot din legislativul local. Pe nici unul dintre edili nu-l interesează problemele cetăţenilor. Investiţiile sunt aprobate să le pice bine firmelor care execută lucrările sau să-şi vândă edilii terenurile achiziţionate pe firme în care sunt acţionari. Societăţile abonate la banul public sunt în general aceleaşi, indiferent de calitatea lucrărilor executate de-a lungul timpului. Cele mai multe îndoielnice.

În Brad s-a format în jurul Primăriei şi a Consiliului Local un cerc de interese foarte bine închegat pe care deocamdată nimeni nu poate să-l spargă. Brădenii nu se arată interesaţi de soarta oraşului lor mulţumindu-se cu câteva zile de circ şi manele oferite cu „dărnicie” de sindicalistul Cazacu.

Şansa Bradului stă până la urmă în justiţia care a demonstrat că până şi „mogulii”  se condamnă. Oare liderii de sindicat ajunşi primari de ce nu ar avea aceeaşi soartă?

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Până și mogulii se condamnă. Pe când liderii de sindicat ajunși primari?

  1. piatraonline zice:

    Si lderii de Sindicat vor avea aceeasi soarta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.