Guzganian

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, le solicită senatorilor să nu voteze cererea de urmărire penala împotriva sa, invocând lipsa probelor privind implicarea sa în vreun complot sau în subminarea economiei, scrie Agerpres. De când se substituie Parlamentul instituției Justiției? Dacă este nevinovat, Varujan Vosganian de ce nu acceptă să fie judecat conform legii?
Să vă reamintesc cine este acest individ, parte a grupului infracțional organizat care se joacă de 17 luni de-a guvernarea României. Doar avem avem dovezi ale trădării intereselor naționale comise de acesta: chiar și un raport confidențial al Ambasadei SUA la București ne arată că ministrul roman al Economiei este omul rușilor de la Mechel.
Dar până acolo să ne amintim cum în martie a.c., ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara în cadrul emisiunii „După 20 de ani” transmisă de Pro TV, că face “în prezent presiuni pentru a accelera evaluarea rambursărilor de TVA” pentru grupul Mechel, suma totală fiind de 150 milioane de lei. Această declarație a fost făcută după ce grupul rusesc Mechel, patronat de oligarhul Igor Ziuzin, a anunțat că se retrage din România și și-a vândut acțiunile pentru numai 70 de dolari (230 lei) unei firme de apartament Invest Nikarom SRL. Firma este controlată de doi cetăţeni ruşi şi avea la finele anului 2011 trei angajaţi, o cifră de afaceri de 344.000 de euro, datorii de 94.000 de euro şi pierderi de 29.000 de euro. Iar ministrul român al Economiei, Varujan Vosganian, făcea presiuni să le facă cadou rușilor 150 de milioane de lei, adică aproape 40 de milioane de euro, după ce aceștia au vândut firma cu 90 de euro și au lăsat în urmă o adevărată bombă socială!
Dar despre cum apără acest ministru socialist liberal interesele României, aflăm și dintr-un raport al Ambasadei SUA la București trimis în 2008 în centrala Departamentului de Stat din Washington DC. Aflăm că “Vosganian continuă să susțină relații mai strânse cu Moscova și a minimalizat public faptul că România plătește unul dintre cele mai mari prețuri din Europa pentru importurile de gaze din Rusia” și că: “În timp ce elita politică a României rămâne atașată diversificării surselor de aprovizionare văzută drept cea mai bună metodă de sporire a securității energetice, o minoritate semnificativă a fost vocală în apelurile sale pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. Una dintre cele mai puternice voci în acest sens a fost ministrul Vosganian, un greu al PNL și membru al minorității armene”.
Reamintesc faptul că la momentul acestei informări, domnul Varujan Vosganina era ministru în Guvernul Tăriceanu. În consecință, remarc faptul că domnul Varujan Vosganian consideră interesul rușilor de la Mechel ca fiind de-asupra interesului românilor care l-au votat să ajungă în Parlament și la guvernare. Mai mult, domnul Varujan Vosganian se luptă cel puțin din anul 2008 ca românii să plătească gaz scump tot de la ruși. (România trează)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Guzganian

  1. anunt zice:

    Ce prevaleaza? interesul tarii sau interesul personal?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.