Imediat sunt 18 luni de când Che Gargara și Crizel Antenescu compuneau pe genunchi cel mai cinstit și muncitor guvern al României post-decembriste. Între timp, 16 dintre cei scrijeliți pe hârtiuță au părăsit guvernul de prea-cinstiți din motive de hoție – unul dintre el, prea-cinstitul vopsitor de transformatoare Relu Fenechiu, s-a ales și cu o condamnare în primă instanță de niște ani cu executare de vânat săpunul la dușuri. Un alt prea cinstit, necromantul de Teleorman Liviu Dragnea, cel care ridică și morții din morminte la vot, s-a cam plictisit de drumurile pe la Direcția Națională Anticorupție.
Deja au trecut 9 luni de la promisiunile pentru care s-a votat marea Uniune Social Liberală. Promisiunile acesteia aveau timp să se nască, din păcate s-au avortat.
De privatizarea Oltchim s-a ales praful. De trecerea în insolvență a Hidroelectrica s-a bucurat în primul rând lichidatorul care și-a lichidat sie însuși contractele cu speță juridică. Privatizarea CFR Marfă a rămas în coadă de pește, Gruia Stoica și acum umblă de năuc să facă rost de bani. Despre noua Constituție vom auzi numai de bine după ce și-a rupt din somn Crizel Antenescu înainte de-a pleca în concediu de i-a ieșit un text de lege fundamentală demn de o compunere de-a III-a primară: “Parlamentul e poporul, deci Parlamentul are Puterea. Președintele câh!” Acum că a trimis Traian Băsescu o sesizare către CCR privind neconstituționalitatea așa-zisei Legi a Referendumului, vine zgonaciul USL să ne chelălăie despre Constituție că: “Traian Băsescu își va îndeplini obiectivul de a face ca una dintre promisiunile USL, aceea de a revizui Constituția, să nu fie dus la îndeplinire”. Așa e, măi, Zgoneo, când faci promisiuni fără acoperire…
Cu un drum s-a pus cruce și regionalizării. A făcut Dragnea o brambureală de nici baronii din partidul lui nu s-au putut pune de acord. Împărțeala pe dregătorii se mai amână o vreme.
Promisiunile privind proiectul Roșia Montană și exploatarea gazele de șist s-au dovedit alte minciuni. Din opoziție nu au fost de acord, de la guvernare, altceva le-a șoptit șpaga (pardon, conștiința) să facă. După care și-a spus schizofrenia cuvântul – rând pe rând, de la premierul plagiator și mitoman, la ultimul ministru, ca și guvernanți sunt pentru exploatare, ca și parlamentari votează împotrivă. Zâzania i-a lovit scindând și Uniunea: PSD e pentru contra, în timp ce PNL este contra-pentru.
Cât despre minciuna cu crearea a 1.000.000 de locuri de muncă, să fim serioși, pe asta n-au crezut-o nici măcar când au promis-o.
Revenind la faptul că Traian Băsescu a trimis așa-zisa Lege a Referendumului la CCR, iar Zgonaciul PSD a declarat că, „în aceste condiții, referendumul pentru revizuirea Constituției nu va mai avea loc odată cu primul tur al prezidențialelor”, avem un argument în plus în declararea lui Crizel Antenescu în moarte politică. Niciodată PSD nu va mai accepta un președinte cu puterile lui Băsescu care să nu-i apere interesele. Iar fără președinție, Antenescu va călări bocancul pe care i-l vor administra în dos prea-plecatele lui slugi liberale atunci când se vor trezi la realitate.
nu vad pe cine mai putem anunta despre iminenta marte politică pentru ca ascensiunea lui a fost facuta prin ingropartea partidului
acum el merge spre groapta pe autostrada pe care și-a condus propriul partid
😀
corect.
Nu se știe care-i mai bolnav, Antonescu sau Ponta Mincinosul.
sunt egal bolnavi cu capul.
dar si sustinatorii lor.
Un dezastru uitat: Dezastrul de la Certej a avut loc la data de sâmbătă 30 octombrie 1971, la ora 4:55 dimineața, fiind provocat de ruperea digului și alunecarea muntelui de steril din iazul de decantare al exploatării miniere Certej, județul Hunedoara.
În perioada de exploatare a iazului, între 1936 și 1971, au fost depozitate în el elemente de depunere complet diferite ca granulație, tasare și umiditate care au creat o falie de alunecare.
Digul s-a rupt pe o lățime de 80 de metri și din iaz au fost expulzate în câteva minute 300.000 de metri cubi de steril.
Valul acid de steril a înghițit, într-un sfert de oră și a ras de pe fața pământului șase blocuri de locuințe cu 25 de apartamente fiecare, un cămin cu 30 de camere, șapte locuințe individuale și 24 de gospodării au fost distruse sau avariate. Dezastrul a provocat 89 de morți și 76 de răniți.
Cianura folosită în procesul de extracție, care se găsea în nămolul scurs, a ars hainele de pe victime. Toate cadavrele care au fost scoase din mâl erau despuiate.
Cianura folosită în procesul de extracție, care se găsea în nămolul scurs, a ars hainele de pe victime[2]. Toate cadavrele care au fost scoase din mâl erau goale[2]. Autoritățile au anunțat oficial la radio și televiziune un număr de 48 de morți pentru a nu fi nevoite să declare doliu național[2].
Statul comunist i-a despăgubit pe cei care au avut de suferit în urma tragediei de la Certej[2]. Supraviețuitorii de la blocurile distruse au primit câte un apartament, iar cei cărora li s-au dărâmat casele au putut să-și ridice altele cu materiale de construcții primite de la autorități[2].
După un an de cercetări și audieri, ancheta a decis că tragedia este urmarea unor împrejurări ce nu puteau fi prevăzute, nimeni nefiind vreodată condamnat pentru moartea celor 89 de persoane[2].
1971-tragedia-uitata-89-vieti-ingropate-300-mii-metri-cubi-namol-atenTie—fotografii-Socante
Certej 1971, tragedia uitată a 89 de vieţi îngropate sub 300 de mii de metri cubi de nămol ATENŢIE ! FOTOGRAFII ŞOCANTE !
http://adevarul.ro/news/societate/certej-1971-cronica-uitata-morti-colective-1_50ae98967c42d5a6639e4843/index.html
i’auzi ia!, prospatura: „Ce legatură au nişte alegeri prezidenţiale cu ce se întîmplă la Roşia Montană? Nu sunt dispus să îmi pun căscuţa albă şi să intru în galerie.”
căcărăul nu pricepe CĂ „CĂscuţa albă” nu o pui ca să-ţi acoperi gîtul, că de ce-i mai sus el duce lipsă, iar pt a intra în galeria politicienilor rataţi chiar nu’i nevoie de „căscuţa albă”, adevărat. 😦
Lucrurile se complica pentru ca ei le fac mai complicate. Ce e asa greu sa fi cinstit si corect indiferent unde mergi si in ce pozitie esti. Dar cinstea si onoarea sunt doar niste ideii… unii le considera proaste.
unii nu au nici un interes in cinste.
Pagini din antologia istoriei anilor tulburi si nebuni, de final de tranzitie, in care Romania pierdea timpul si oportunitatile cu ajutorul unei clase politice mai corupta decat una sud-americana. Macar ei au o literatura stralucitoare.