N-ar țopăi decât o noapte!

nu ne tremuraCrin Antonescu s-a molipsit de boala plagiatului.

Nu, nu-și face doctorat, ci se vrea președinte după manevra Geoană din 2009. Nu degeaba i-a fost sprijinitor acestuia în turul doi al alegerilor prezidențiale. Nu degeaba au țopăit împreună și nu degeaba “victoria” lui Mircea Geoană a fost “victoria lui Crin Antonescu în aceeași masură în care” și victoria sa…

De unde și copiatul la indigo al manevrei Geoană: ziua la guvernare, mai pe seară-n opoziție. În 2009 Mircea Geoana era șef la Senat, iar partidul al cărui șef era asigura o coaliție de guvernare cu susținere de 67% în Parlament (sună cunoscut aproape 70%?!). Vorbim tot despre o coaliție de stânga-dreapta – în primul rând din cauza refuzului categoric al lui Crin Antonescu de a se alia la guvernare cu PDL. Tactica PSD din 2009 sper să i se-ntoarcă cu vârf și îndesat lui Ponta și partidului său de șulfe politice, să-i izbească în plină figură și să-i lase orfani de „reformele” visate.

În 2009, miniștri PSD erau de acord și în consens cât timp dura ședința de guvern. Mai pe seară ieșea Mircea Geoană pe la  teveuri (ce le mai place să trăncănească în direct, dar ei, cică sunt cu munca!), iar PSD  nu mai era de acord cu nimic în Parlament. Tactica asumării/neasumării schizofrenice nu este invenția lui Ponta. Acesta a fost motivul pentru care, cu toată susținerea aparentă din Parlament, nici o reforma majoră nu a fost posibilă. Iar Boc a guvernat mai mult prin intermediul ordonanțelor de urgență – cu diferența notabilă că atunci când a fost să-și asume bărbătește ceva în fața Parlamentului și-a asumat, nu ca și infantilul mitoman veșnic refugiat după fustele bonei filipineze.

Când s-a apropiat momentul alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană și PSD au ieșit de la guvernare trecând în opozitie și de-adevăratelea, nu numai din gură.

Nu asistăm la o situație identică cu ceea ce se întâmplă acum? Ba da. Avem parte de un șef de Senat-președinte-de-partid obsedat să devină președinte (capabil de tentativă de lovitură de stat și de scoaterea României din spațiul europen numai pentru a-și atinge obiectivul – să nu uităm episodul verii 2012!), avem un guvern cu o susținere parlamentară covârșitoare de 70% și nici o reformă făcută. Acum Crin Antonescu își începe opoziția din interior: când doarme e la guvernare, când se trezește, nu mai e la putere, e în opoziție.

Îi urez și țopăiala de o noapte.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la N-ar țopăi decât o noapte!

 1. lawr01 zice:

  eu cred ca doarme si nu face bine diferența intre vis și realitate

  • Sare'n Ochi zice:

   Cretin Antonescu-si schimba parul, dar naravul. ba: acum da vina pe judecatorii CCR ca el este impotent, iar copresedintele Infantilescu nu are cu ce sa fie barbat de stat.
   ”Am 70 la sută, am votul cetăţenilor într-o majoritate copleşitoare, doresc să fac nişte proiecte pe care le-am angajat faţă de cetăţeni. Modificarea Constituţiei, să spunem regionalizarea. Ne apucăm de chestiunea asta din prima zi a noului Parlament, o urmărim cu seriozitate, lucrăm, muncim la ea, facem acest proiect, exprimăm voinţa unei majorităţi. Deci, ar părea până acum că suntem la putere. Vine Curtea Constituţională şi ne spune ‘Da, proiectul e în regulă, e constituţional, e dreptul vostru să-l faceţi, că de-asta sunteţi în Parlament, dar nu vrem noi, şase inşi din Curtea Constituţională să o aplicaţi vreun an. Neavând nicăieri în Constituţia României o prevedere care permită aşa ceva, neavând nicăieri în legea Curţii Constituţionale o asemenea prerogativă care să-i permită Curţii aşa ceva, suntem în faţa unei decizii arbitrare, pe care totuşi n-o putem încălca pentru că, nu-i aşa, în momentul ăla nu mai suntem stat de drept. Unde-i puterea? Unde-i puterea legislativă? La noi nu. Ăsta e un exemplu simplu”, a spus liderul PNL într-un interviu care urmează să fie publicat marți de Agerpres.
   El „are”… Doar naravuri.

 2. theo zice:

  ANTONESCU, o cocotä masculinä, arogantä si narcizistä,
  are carisma unei pngi de hartie mototolitä si sleioasä.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.