Atâta se va desecretiza contractul RMGC până când nu va mai găsi Dan Șova documentul original (RMGC pentru noi este Bechtel doi!)

Mai nou se desecretizează în draci contracte privind investiția minieră de la Roșia Montană. Ca și în cazul Bechtel, desecretizarea se oprește acolo unde convine celor care “desecretizează”. Văd că și cei de la DCNews, o sinecură a lui Dan  FELIX Voiculescu, se ocupă mai nou cu interpretarea “desecretizării”, să arunce pisica în ograda altora. Susțin ei faptul că adormitul Crin Antonescu a atacat proiectul Roșia Montană, să-și lovească “adeversarul” Mugur Isarescu, care, în mai toate sondajele de opinie stă mai bine decât el. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu care, în anul 200, pe vremea când era prim-ministru, a transferat licența de exploatare pentru Roșia Montană de la Minvest Deva la Roșia Montană Gold Corporation. Rezultatul ar fi fost o scădere dramatică a acțiunilor fostei “Regii Autonome a Cuprului” de la 33,8% până la 19,31%. Numai că, în continuare, dezinformatorii lui Dan Voiculescu ne vând povestea contractelor Roșia Montană la modul coafat, cu începere din anul 1997. De ce?

Deoarece, din orice așa-zisă desecretizare  lipsește contractul încheiat în data de 4.09.1995 între Gabriel Resources și Regia Autonomă a Cuprului Deva. Era pe vremea Guvernului Văcăroiu, iar ministru al Comerțului era Dan Ioan Popescu, ceea ce începe să ne spună multe despre țeapa pregătită temeinic avuției naționale. Ministru al Industriilor era Dumitru Popescu, care a fost și deputat de Gorj în legislatura 1996 – 2000. Ori deputat de Gorj este și dedublatul nostru prim ministru Victor Ponta. Și tot din Gorj este și Toni Greblă, senator PSD, care, în calitatea (sic!) de șef al Comisiei juridice a Senatului, a promovat în iunie 2009 proiectul legislativ de modificare a Legii minelor 85/2003 în vederea eliminării dificultăților judiciare întâmpinate de către RMGC – avize de mediu, avize de urbanism, anularea sau invalidarea acestora, certificate de descărcare de sarcini arheologice, exproprieri, lipsa de finanțare a autorităților centrale sau locale șamd. Proiectul fundamentat de Toni Greblă, care a fost și prefect PSD de Gorj, dă mână liberă Guvernului să confiște orice teren din România. Aceasta este „mâna liberă” pe care premierul Victor Ponta, ca un bun „apărător” al intereselor României ce este, dorea să o transfere, neconstituțional, unei companii private prin aprobarea în ședință de guvern a proiectului de care s-a spălat pe mâini trimițându-l în Parlament. Interesele imense ca acest proiect să treacă de Parlament sunt la USL. Prevăd faptul că din 70% cât este susținerea parlamentară, câțiva au să fie lăsați să se spele pe mâini, iar restul de 50% +1 vor declara ulterior că le pare rău, dar n-au știut ce au votat.

Revenind la documentul care nu apare în nici o “desecretizare”, acesta ar fi dat RMGC doar dreptul de a procesa iazurile și haldele de steril deja existente, nu pentru a deschide exploatări noi. Alea au fost adăugate, în mod abuziv, mai târziu.

Se naște o întrebare legitimă: cum a fost posibil să fie anunțat, în data de 5 septembrie 1995, că Regia Cuprului Deva “caută partener”, când licitația a fost adjudecată în data de 4.09.1995 și, mai mult, înțelegerea dintre Regia Cuprului Deva și Gabriel Resources a fost încheiată tot în aceeași zi? (citiți ce scrie în contract la pagina 2). De asemenea, licitația a avut ca obiect evaluarea și procesarea iazurilor și a minereurilor aurifere – deci, pe care temei se antepronunță într-un eventual litigiu economic juristul Victor Ponta că vom fi buni de plată?

Mie îmi pare că la vremea respectivă nu a fost nici o licitație pe bune.

 • “Iată însă că în proiectul contractului de societate care a dus la înființarea firmei mixte (n.a.-Euro Gold Resources care în prezent se numește Roșia Montană Gold Corporation) ce încearcă acum să exploateze aurul de la Roșia este menționat că firma Gabriel Resources, partenerul străin de la Roșia, a câștigat licitația având ca obiect procesarea iazurilor aurifere pe data de 4 septembrie 1995, adică cu o zi înainte să fie făcut anunțul din Adevărul.”

La data încheierii contractului, adică 4.09.1995, perimetrele Roșia Montană și Complexul Bucium, inclusiv iazurile și haldele de steril, desi au fost în administrarea doar a Regiei Cuprului Deva, au făcut obiectul licitației de facto. Ar trebui rugați procurorii să citească în contract ce se înțelege prin “definirea termenului de PERIMETRE”.

Acest contract din 4.09.1995 mai are doua acte adiționale: primul încheiat în 17.10.1996, tot pe vremea lui Văcăroiu, iar celălalt în 1.07.1997 când premier era Radu Vasile. Nici aceste acte adiționale nu au fost “desecretizate”. Ar fi posibil ca prin actele adiționale din ’96 și ’97 să se fi extins cadrul exploatării și la zăcăminte, nu doar la iazuri și halde. Rezultă că așa-zisa “liciație” din 04.09.1995 a fost premeditarea unui furt al avuției naționale făcut pe față.

Reamintesc și faptul că, Monica Macovei atrage atenția asupra următorului aspect legal (fiind legal, normal că nimeni de la USL nu-l bagă în seamă):

Ce să zic? Eu cred că procedurile s-au reluat prin negociere directă cu buzunarele lui Ponta și Șova. Altfel nu-mi explic faptul că, deși, inițial, ministrul Mediului Rovana Plumb a pasat decizia unui acord de mediu deputatului Rovana Plumb, ieri, același dedublat ministru, a semnat şi a avizat favorabil proiectul privind exploatarea de la Roşia Montană, zicând că acordul de mediu va fi emis dacă legea va fi adoptată în Parlament

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Atâta se va desecretiza contractul RMGC până când nu va mai găsi Dan Șova documentul original (RMGC pentru noi este Bechtel doi!)

 1. ad.rian zice:

  „Se sparie gandul…” citind qui-pro-quo-urile mintilor lotrilor nostri politici. „Reprezentantii” nostri.

 2. Evanghelista zice:

  Cine mama ma-sii le-a dat la astia „licenta” de avocati?
  „Daca se respinge proiectul Rosia Montana, e posibil ca investitorul Gold Corporation sa ne dea in judecata pentru nationalizarea investitiei, daca nu ne da in judecata, e posibil sa ramana pe loc pana in 2019”, a spus ministrul, avocat de profesie, Dan Sova. Genial!
  http://www.ziare.com/politica/guvern/sunt-prosti-sau-ticalosi-1256640

 3. observator 2 zice:

  Licheaua in tara KKRAILOR
  Comportament clasic de lichele, dintre care suprema lichea este Tonta. El e produsul cel mai inalt al lichelismul national romanesc, proudly made in Romania.Cacarau insa, vine puternic din urma si ii ameninta pozitia…in fiecare clipa.

  – votezi in Guvern ca Premier un proiect…. apoi il respingi in Parlament din calitatea de deputat;
  – injuri Departamentul de Stat apoi declari ca esti in prima linie, alaturi de ei, americanii;
  – declari ca nu ai plagiat…..desi nu explici exact cum se intampla ca 300 de pagini din lucrarea ta, originala, sa semene la virgula cu lucrarea altuia facuta cu ani in urma;
  – ba mai mult, desfiintezi comisii care te acuza si infiintezi comisii care te spala de acuzatiile anterioare;
  – apoi elimini chiar tu, din biografie, doctoratul plagiat, confirmand indirect toate acuzatiile…
  Adevarata lichea. Cum sa nu ne mandrim noi cu toti cacaraii? Un popor de cacarai cu un viitor de rahat…fireste!

  http://alexaionescu.wordpress.com/2013/09/13/scrisoarea-unui-roman-exilat-in-tara-cacarailor/

  • Sare'n Ochi zice:

   niste derutati dedublati.

   Maneaua derutatului deputat, premier și dedublat:

   Dedublat, dedublat sunt Doamne, numai dedublat.
   Mult necaz este în jur, multă minciună
   Iar am aprobat proiecte pe sub mână.
   În viața mea nu-s toate chiar la locul lor,
   Bine că nu sunt și senator.
   Că-n viața mea mi-ajunge cearta cu un deputat,
   Printre’atâtea rele bune, sunt un premier minune.
   Dedublat, dedublat sunt Doamne, numai dedublat.
   Mult mă-ntreabă lumea câți suntem ca mine
   Eu le spun c-ar fi loc… și de mine.
   Dedublat, dedublat sunt Doamne, numai dedublat.
   Multe din vocile în care am crezut
   Repede și ieftin m-au vândut.
   În viața mea nu-s toate chiar la locul lor,
   Dar că eu suntem mai mulți nu pot uita ușor.
   Printre’atâtea rele bune, sunt un premier minune.
   Dedublat, dedublat sunt Doamne, numai dedublat,
   Dedublat am fost și dedublat voi fi,
   M-au trădat și premierul și prietenii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.