Crizel Antenescu l-a scăpat pe Săpunaru la Transporturi

Zici Nini Săpunaru și te gândești la Vamă. Individul a fost printre părinții sistemului șpăgar din vămile României. Cu toate acestea a scăpat basma curată. De ce? De ce nu.

Cei care ați apucat mărișori anii 90 este imposibil să-l fi ratat pe Virgil Măgureanu. Pe unul dintre finii acestuia îl cheamă Răzvan Petrovici. Acest fin de prim șef al Serviciului Român de Informații a pus bazele afacerilor cu magazine duty-free din vămile românești, în vremurile în care nici un vameș nu era arestat iar șef peste întregul Rai pe pământ era Nini Săpunaru. Ca niște albinuțe harnice, vameșii culegeau nectarul traficului din vamă și, din buzunar în buzunar, acesta ajungea de hrănea întreg sistemul până la ultimul șef. Și toată lumea era fericită. Căci, acum mai bine de zece ani, scandalurile de corupţie din vămile românești, cele cu trafic de alcool, cu produse petroliere, precum și celebrele afaceri Ţigareta aveau un singur numitor comun: încârdășirea dintre vameși și lucrătorii din serviciile secrete.

Iar de-asupra tuturor, senin și neatins de nici o floare, plutea Nini Săpunaru. El a plecat, dar relațiile i-au rămas pe loc, doar bune de fructificat. Așa că soția sa, Camelia Săpunaru, s-a asociat cu doi prieteni de-ai lui Răzvan Petrovici – da, da, finul lui Virgil Măgureanu și mogului duty-free-urilor din vămile românești. Ca să fie legăturile mai trainice și mai ramificate, unul dintre acești prieteni (și asociați), Iulian Butnaru, este în prezent mâna dreaptă a ministrului Economiei, liberalul Daniel Chiţoiu. Care este finul lui Dan Radu Rușanu.

BIBLIOGRAFIE (PENTRU A VEDEA DE CE ESTE ATÂT DE MÂNDRU ȘI ONORAT NINI SĂPUNARU CĂ A FOST NOMINALIZAT LA TRANSPORTURI):

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Crizel Antenescu l-a scăpat pe Săpunaru la Transporturi

 1. să înțeleg că Nini Săpunaru a fost nominalizat la Transporturi?
  oare sunt beat sau citesc SF-uri?

 2. ad.rian zice:

  Ce evident e: mafia omoara Romania.

 3. observator 2 zice:

  Condamnat doar pentru o gainarie tov Adrian Nastase ramane cu e Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce.

  Pe 30 noiembrie 2002, presedintele Ion Iliescu i-a conferit lui Adrian Nastase Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce. Fostul presedinte l-a decorat pe Nastase pentru „pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii si dezvoltarii Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.