DNA se aude? Ponta recunoaşte practic că banii pentru lucrările de investiţii sunt împărţiţi pe criterii clientelare

de Ștefan Ciocan

Victor Ponta vrea să muncească dar nu-l lasă preşedintele Băsescu. Asta este culmea obrăzniciei atinsă de premierul plagiator al României. Chiar la începutul şedinţei de guvern, premierul s-a lansat în acuzaţii la adresa preşedintelui susţinând că Băsescu nu-l lasă nici la Agricultură, nici la Transporturi. Nu-l lasă să ce?  Să pună în fruntea Ministerului Transporturilor un personaj anchetat de procurorii DNA şi de ANI pentru că nu-şi poate justifica o parte din avere? Sau poate Băsescu nu-l lasă să negocieze şpăgi grase pentru numirea oamenilor în conducerea APIA. Ponta nu a fost capabil să numească un guvern cu oameni cinstiţi dar se împiedică acum în Traian Băsescu, aruncând vina unei guvernări dezastruoase asupra unui pretins boicot al preşedintelui.

În realitate toate investiţiile au fost sau oprite definitiv sau reduse drastic. De ce? Răspunsul îl dă tot Victor Ponta. Premierul a avut tupeul să declare că executivul nu va aloca bani investiţiilor realizate de firme ale prietenilor lui Traian Băsescu. Asta este adevărata miză a tăierii fondurilor de investiţii. Strategia guvernului USL de a scoate firmele din sfera de influenţă a PDL de pe şantierele importante şi înlocuirea acestora ori cu firme de casă ale USL ori „îmblânzirea” antreprenorilor şi orientarea acestora, cu şpagă cu tot, spre USL. De cealaltă parte sponsorii din campania electorală devin din ce în ce mai nemulţumiţi şi fac presiuni tot mai mari asupra liderilor USL ca să le împingă mai repede ciolanul sub nas. Presiunile sunt imense şi făcute pe toate căile. Mogulii nu se sfiesc să folosească televiziunile într-o bătălie pe faţă între clanul Voiculescu şi clanul Ghiţă, cei doi proprietari de instituţii media încercând să-şi revendice rolul de eminenţă cenuşie pe lângă putere. Ghiţă, şeful din umbră al lui Ponta, iar Voiculescu sforarul din spatele lui Antonescu. Frustrarea celor două tabere, care deşi au ajuns la putere nu pot încă să se înfrupte din deliciile ei, ajunge la cote înalte. În aceste condiţii, Ponta nu poate decât să caute un ţap ispăşitor, neputându-şi prezenta impotenţa în faţa oamenilor care l-au cocoţat în fruntea PSD şi a Guvernului. În esenţă însă liderul PSD este un fel de papiţoi, arogant, mitoman şi plagiator a cărui faţă se va vedea cu adevărat abia în momentul în care Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni. Pentru că atunci nu va mai avea pe cine să dea vina pentru impotenţa se politică şi managerială. Simpla declaraţie a unui premier că a stat în concediu 10 zile cu telefonul închis şi că nu ştie ce s-a întâmplat în ţară în această perioadă ar fi dus, în altă ţară, la un scandal mediatic urmat de demisia prim ministrului. Declaraţia de ieri, prin care Ponta recunoaşte practic că banii pentru lucrările de investiţii sunt împărţiţi pe criterii clientelare, ar avea acelaşi efect. În România însă nimic nu se va întâmpla, pentru că pentru orice declaraţie sau faptă iresponsabilă a premierului sau a altui membru al executivului se găseşte întotdeauna şi foarte repede un vinovat de serviciu. Şi acela a ajuns să fie de o bună bucată de vreme Traian Băsescu. Când nu va mai fi Băsescu, vinovatul etern, va avea şi Ponta în sfârşit o problemă.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la DNA se aude? Ponta recunoaşte practic că banii pentru lucrările de investiţii sunt împărţiţi pe criterii clientelare

 1. ad.rian zice:

  Articol pentru istoria recenta a baterii pasului pe loc. In lehamitea anesteziata a unei populatii in tranzitie spre uitarea totala.

 2. observator 2 zice:

  Desteaptate, romane… Si cu asta ce-am facut 1939 – de 75 de ani e la fel
  Totul este ca-nainte,
  De belele n-am trecut,
  Se trag sforile, se minte,
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Se urzesc pe-ascuns vendete,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Ţara-i plină de vedete,
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
  E sloganul cunoscut;
  Iarăşi am votat ca proştii,
  Şi cu asta ce-am făcut?

 3. observator 2 zice:

  Canalul Dunarea -Marea Neagra va fi modernizat cu 230 milioane euro ,fonduri europene
  lucrarile incep. Anunt Micul Machiaveli sinistrul PM pe facebook
  Comentarii interesante:
  In sfirsit s-a mai gasit ceva de furat in TARA asta demna de oameni MARETI precum mai “mari” nostri conducatori.
  Sa vedem cand se termina 🙂 ).. lucrarile.. zic … speram ca Pasajul Basarab si Stadionul National sa nu fie singurele mari lucrari care au fost si terminate in our lifetime 🙂 )
  iar e o minciuna sa vedem actiune?!!!!!
  Noi nu avem șosele și autostrăzi..dar modernizăm canale……când vin delegați la noi în țară pe canal să fie plimbați!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.