Ponta şi-a suflecat mânecile şi a decretat o zi liberă în plus pentru bugetari (El e cu munca)

un vis uratde Ștefan Ciocan

Cei doi lideri ai puterii s-au întors din concediu. Cel puţin aşa pare după ieşirile în presă. Antonescu a spus că ar mai dormi puţin, în timp ce Ponta şi-a suflecat mânecile şi a decretat o zi liberă în plus pentru bugetari. În rest, cei doi şefi ai USL nu par că s-ar interesa prea mult de problemele românilor. În nici un caz cei doi nu lasă impresia că au avut insomnii şi indigestii pe malul oceanului sau pe buza piscinei de grija românilor. De fapt Ponta a declarat că timp de 10 zile şi-a închis telefonul şi nu a citit ziarele. Oare un manager de companie îşi permite să stea 10 zile cu telefonul închis fără să ştie ce se întâmplă cu afacerea în care şi-a investit banii? Puţini dintre oamenii de afaceri pe care îi cunosc îşi permit să plece 10 zile departe de casă, cu atât mai puţin să stea cu telefonul închis. Premierul unei ţări aflate pe marginea prăpastiei îşi permite însă un asemenea lux, şi nu numai că face asta, dar are aroganţa de a se lăuda cu fapta lui „vitejească” atunci când se întoarce din concediu. Declaraţia lui Ponta demonstrează cât este el de responsabil în relaţia cu România şi cât de mult îl interesează soarta contribuabililor pe spatele cărora şi-a permis concediul de 10 zile fără România. România funcţionează de mult fără premier, sau cu un premier iresponsabil, dar premierul nu a trăit încă 10 zile fără România. Şi cum a venit în ţară, s-a gândit să le dea bugetarilor o zi de vacanţă în plus, iar contribuabililor să le pună în cârcă plata acestei zile de vacanţă făcută, cu atâta mărinimie, cadou de premierul relaxat şi odihnit.

Dacă problemele românilor nu le-au creat niciun disconfort în vacanţă celor doi lideri USL, există totuşi un personaj care le-a tulburat grav şi permanent somnul. Mai rău decât de Dracula sau decât de un coşmar perpetuu, Ponta şi Antonescu sunt obsedaţi de Traian Băsescu. Singura temă pe care a abordat-o Antonescu imediat după ce a prins glas în urma vacanţei a fost Traian Băsescu. Într-o conferinţă de presă, în loc să vorbească despre acordul cu FMI, privatizarea CFR Marfă sau alte probleme stringente pentru români, Crin Laurenţiu Antonescu a discutat exclusiv despre Traian Băsescu, rostindu-i acestuia numele de, nu mai puţin de, 23 de ori în mai puţin de 20 de minute. Asta demonstrează frica, ura şi obsesia pe care cel care se vede Preşedintele României o are faţă de actualul şef al statului.  Şi subiectul predilect, chiar dacă nu exclusiv, al lui Ponta a fost tot Traian Băsescu, un personaj care părea terminat politic în urmă cu câteva luni, dar care renaşte din propria-i cenuşă tocmai pe fondul slăbiciunii celor doi lideri, Antonescu şi Ponta, şi a incapacităţii acestora de a se concentra asupra problemelor reale ale românilor.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ponta şi-a suflecat mânecile şi a decretat o zi liberă în plus pentru bugetari (El e cu munca)

  1. Ponta a spus explicit că s-a rupt de România 10 zile, fără ziare și telefon?
    dacă da, atunci demisia este mai mult decât obligatorie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.