Se vor lămuri operaţiunile serviciilor arabe pe teritoriul României făcute cu ajutorul (complicitatea) liderilor PSD?

de Ștefan Ciocan

Omar Hayssam nu este o plevuşcă prinsă din greşeală în cârligul serviciilor secrete. Arabul este un pion important în ecuaţia politică şi geostrategică a României. El face parte dintre agenţii arabi infiltraţi în România pe vremea lui Ceauşescu care au rămas în regimul Iliescu bine ancoraţi în economie şi în structurile de unde aveau acces la informaţii. Relaţiile liderilor PSD cu foştii agenţi arabi au fost de notorietate, nu o dată Omar Hayssam, Zaher Iskandarani, sau Fati Taher, transformaţi după ’89 în oameni de afaceri, au fost prezenţi în diverse delegaţii oficiale alături de Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu sau Adrian Năstase. Fostul şef al Poliţiei Române, generalul Ion Pitulescu, a descris într-o carte modul în care agenţii arabi au acţionat în România. Pitulescu povesteşte cum a ajuns Kemal Kader, unul dintre oamenii liderului palestinian Yasser Arafat, să deţină funcţia de consilier al lui Hrebenciuc pe vremea când acesta era secretar general al guvernului Văcăroiu. Din poziţia respectivă, Kader nu numai că a avut acces la documente secrete, dar le-a şi facilitat prietenilor săi Hayssam, Zaher şi Taher tot felul de contracte economice profitabile în care cel care pierdea era întotdeauna statul român. Din banii obţinuţi fraudulos în România, agenţii arabi au finanţat, printre altele, organizaţii extremiste şi chiar teroriste. În aceste condiţii este evident de ce repatrierea lui Omar Hayssam provoacă fiori unor lideri ai PSD şi în special lui Viorel Hrebenciuc. Şi tot evident este de ce asupra repatrierii arabului, a interogării acestuia de către serviciile secrete, se păstrează o discreţie majoră. Doar Victor Ponta s-a trezit vorbind despre operaţiunile de capturare şi repatriere a lui Hayssam în condiţiile în care era evident că acţiunile serviciilor speciale din România au fost realizate în cooperare cu cele ale aliaţilor noştri strategici într-o zonă de conflict.

Omar Hayssam va vorbi (deși cred că deja a făcut-o, altfel nu era scos la lumină), iar agenţii speciali ştiu (au știut) să-l determine să o facă. Multe lucruri legate de operaţiunile serviciilor arabe pe teritoriul României vor fi lămurite. Dar pentru pesedişti va fi mult mai îngrijorător dacă se vor lămuri felul în care prietenii lui Omar Hayssam au reuşit să pătrundă până în cele mai înalte sfere ale deciziei politice şi administrative din România. Să nu uităm că un alt arab celebru, Zaher Iskandarani, făcea afaceri cu Miron Cosma pe vremea când liderul minerilor era pe cai mari în Valea Jiului. Împreună cu Cosma, Iskandarani intra la Cotroceni ca la el acasă în perioada în care locatarul palatului era Ion Iliescu.

Cine mai crede că „pisicuţul” Ponta a ajuns liderul suprem al PSD doar de capul său și numai că este numai naiv, ori numai tâmpit? Puştanul este şeful socialiştilor pentru că liderii mai grei şi cu mai multă experienţă s-au gândit să facă un pas în spate, tocmai ca să li se facă pierdută urma, conştienţi de fărădelegile comise în perioada 1990 – 2004. Prima eminenţă cenuşie a PSD despre care nimeni nu mai ştie nimic, şi s-a retras în culmea gloriei, este Octav Cosmâncă. Faptul că Hrebenciuc, Ion Iliescu, Mitrea, Oprişan sau chiar Năstase sunt undeva într-un con de umbră nu înseamnă că nu au încă o mare influenţă în PSD. Aceştia au, în continuare, mulţi bani şi multă influenţă în mediul economic. Dezvăluirile lui Hayssam pot să dinamiteze tocmai fundaţia solidă a PSD, reprezentată de aceşti grei ai partidului retraşi din atenţia publică. În aceste condiţii Ponta poate să moară cu ei de gât sau să se disocieze de aceştia. Atitudinea agresivă a lui Traian Băsescu din ultima vreme este de natură să reunească USL şi să-i lipsească pe liderii acestuia de greii din PSD care tocmai şi-au legat de gât piatra de moară numită Hayssam.

Acest articol a fost publicat în Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.