România, ca o masă de Monopoly la care se joacă de-a guvernarea nişte puştani fără experienţă

monopolyDupă o perioadă de „coabitare amorţită”, Traian Băsescu revine în forţă în viaţa politică şi în sondajele de opinie. Ieri, Traian Băsescu a ieşit public şi i-a dat (Popey-istic) smetie după smetie lui Victor Ponta, care prinsese aripi în ultima vreme încurajat de tăcerea cuminte a preşedintelui.

Am văzut ieri un Traian Băsescu logic, coerent şi preocupat de problemele României pe care le-a abandonat  în mâna unor incompetenţi conduşi de „pisicuţul” Ponta.

Respingerea propunerii liberale pentru Ministerul Transporturilor a fost justificată de Traian Băsescu cu un argument pe care nici măcar cei mai înverşunaţi duşmani ai săi nu pot să-l contrazică. Privatizarea CFR Marfă este în plină desfăşurare, iar răspunderea politică pentru succesul sau eşecul acesteia trebuie să şi-o asume Victor Ponta. Parcă nici liberalii nu ar spune altfel, pentru că numirea lui Silaghi la Transporturi înaintea finalizării privatizării CFR Marfă ar putea fi un cadou otrăvit pentru ei, cu atât mai mult cu cât, după toate aparenţele, procesul de vânzare a firmei de transport feroviar se îndreaptă spre un eşec răsunător. Pare că până şi Antonescu, cel înverşunat împotriva preşedintelui, a înţeles că este mai bine să-l lase pe Ponta să-şi rupă gâtul în CFR Marfă, după ce a găsit alţi ţapi ispăşitori în cazul Oltchim.

Băsescu a argumentat decizia prin faptul că firma de transport este una deosebit de importantă pentru România, fiind considerată o companie strategică cu implicaţii deosebite în parteneriatele militare semnate de ţara noastră.

Lămurind problema Ministerului Transporturilor cu un argument legat de responsabilitatea Premierului, Traian Băsescu a continuat critica la adresa lui Victor Ponta cu o altă problemă mult mai gravă decât numirea unui ministru. Guvernul condus de liderul PSD pare a fi incapabil să trimită la Bruxelles un plan coerent de dezvoltare pe termen lung a României pe baza căruia să fie încheiat Acordul de Parteneriat care va sta la baza accesării fondurilor europene începând de anul viitor. Comisia Europeană acuză Guvernul Român că a copiat efectiv nişte documente europene pe stilul copy/paste, consacrat deja de şeful Guvernului. Mai departe oficialii europeni critică lipsa de viziune a Executivului din România, lipsa de predictibilitate a economiei româneşti, a ţintelor de dezvoltare şi a masterplanului pe transporturi.

Nu cred că poate fi ceva mai umilitor pentru o ţară decât observaţiile Bruxelles-ului la adresa lecţiilor prost făcute de România. Nu ar trebui să ne mire acest lucru, pentru că executivul ţării noastre este plin de „ţângălăi” incompetenţi, primul dintre aceştia fiind chiar Victor Ponta. Susţinerea politică a liderului PSD nu-l încarcă de competenţă şi experienţă.

Până la urmă Victor Ponta este un tânăr absolvent de drept care a activat câţiva ani ca un obscur procuror la un parchet de pe lângă o instanţă inferioară. De aici până la a conduce România este o cale lungă. Experienţa de viaţă, competenţele în domeniul economic şi chiar juridic nu-l recomandă pe Ponta ca fiind cel mai bun administrator al ţării. Nici puştanii teribilişti din jurul său nu sunt mai breji în ceea ce priveşte experienţa de viaţă şi în muncă.

Pe Titus Corlăţeanu, care reprezintă România în relaţiile internaţionale, nu-l recomandă mai nimic ca fiind mare specialist, şi rezultatele mandatului său confirmă acest lucru. Ca să nu mai vorbesc de „copilul răzgâiat” Dan Şova, care până acum nu a făcut altceva decât să negocieze cu proria-i mamă contracte de importanţă majoră pentru România legate de Bechtel şi Roşia Montană Gold Corporaton. În rest strategiile de dezvoltare ale României, consultările cu mediul de afaceri lipsesc cu desăvârşire.

Din exterior România pare tot mai mult o masă de Monopoly la care se joacă de-a guvernarea nişte puştani fără experienţă. Din interior însă se vede din ce în ce mai clar concentrarea tot mai disperată a clasei politice spre temele legate de acapararea şi stoparea justiţiei, în detrimentul interesului pentru economie.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la România, ca o masă de Monopoly la care se joacă de-a guvernarea nişte puştani fără experienţă

 1. există undeva pe net ieșirea de ieri a lui Băsescu?

 2. ad.rian zice:

  Simplu si la obiect. Din nefericire, votul universal face imposibila o schimbare in bine, pe baze rationale, asa ca asteptam terapia de soc a crizei economice mondiale sa-si cante mai departe prohodul.

 3. EuCuMine zice:

  E indeajuns sa te uiti la fetele lor sa vezi ce sunt: o aduntura de copii prostovani, batrani la trup dar cumplit de infantili in gandire. Nu au avut niciodata in viata lor de luat o decizie ferma, iar acum nu stiu pe unde sa se strecoare ca sa scape de consecintele actiunilor lor.

  Iar Sova e antologic. Bartai ministrul s-o pui pe ma-ta sa negocieze in locul tau, e jenibil. Ca atunci cand ii facea nenea doftoru injectie si trebuia sa-l tina ma-sa de mana; asta intamplandu-se pe la vreo 8 ani.

 4. theo zice:

  NICI UN MINISTRU DIN GUVERNUL PONTA ;NU LUCREAZÄ
  O ADUNÄTURÄ DE GOLANI CE SE TZIN DE GÄINÄRII:
  PONTA ESTE TIPIC TZIGANULUI VAGABOND; PRINS FURAND-MINTZIND ,
  SI TOT EL TZIPÄ SI SE TÄVÄLESTE; INJURÄ’ SI FACE ISTERICALE:

 5. theo zice:

  gunoaie putzin spus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.