Timpul generaţiei noastre a fost furat

de Ștefan Ciocan

Există două lucruri care nu se mai fabrică în lumea asta: timp şi pământ. Au venit comuniştii în ’47 şi ne-au luat pământul. Timp aveam suficient în acea perioadă. Au venit apoi neocomuniştii lui Iliescu şi au început să ne dea înapoi pământul. Întâi aşa ca pe un moft făcut ideii de democraţie. Apoi au schimbat legile funciare până nu a mai ştiut nimeni cum să le aplice. A luat pământ şi cine a meritat şi cine nu. S-a creat o harababură juridică, să se sature toţi moşierii să mai ceară pământ şi ţăranii să-l lucreze.

În timp ce alergam după pământ, unii să-l muncească, alţii să-l parceleze şi să-l vândă dezvoltatorilor imobiliari, o gaşcă de politicieni, căţărată pe nesimţite la putere, ne-a luat timpul. Şi oricât ne-am lupta cu ei, oricât am încerca să protestăm, timpul nu o să putem să-l recuperăm niciodată.

Uniunea Stalinist Leninistă dă BAC la tot poporu'

Uniunea Stalinist Leninistă dă BAC la tot poporu’

Gaşca politică aflată la putere în ultimii 23 de ani ne-a întors pe dos scara de valori, reperele morale, vârfurile spirituale, prin distrugerea sistemului de educaţie. În ultimii 23 de ani, şcolile din România au produs în mare parte nişte rebuturi sociale care s-au integrat perfect în profilul alegătorului spălat pe creier şi total dezinteresat de viitorul comunităţii în care trăieşte. „Boul” spălat pe creier nu conştientizează că a pierdut 23 de ani de viaţă, în care putea să evolueze, să crească, să se deştepte. 23 de ani pe care nu o să-i mai poată recupera de la nimeni. Nu aş fi foarte interesat de timpul pierdut al „boului”, dacă acest bou nu ne-ar fura şi nouă celorlalţi timp preţios care nu o să se mai întoarcă niciodată.

Mă întreb de multe ori de ce am fost blestemaţi să trăim într-o ţară aflată mereu în criză şi în experimente politice. De ce nu conştientizăm odată că nu mai avem timp de experimente, nu mai avem timp să ne plângem de milă şi să punem doar pe seama providenţei sau a crizei sărăcia în care trăim şi din care nu putem ieşi sau nu facem niciun efort ca să ieşim? Evoluţia României spre întâlnirea cu valorile lumii civilizate este atât de lentă încât cu siguranţă generaţia noastră nu va mai trăi într-o ţară în care să se respecte legile, să fie recunoscute valorile morale şi să primească fiecare ceea ce merită. Timpul generaţiei noastre a fost furat de câţiva politicieni care ţin România în loc.

Mă uit cu ruşine la copilul meu şi nu ştiu cum să-i definesc viitorul. Oricât de optimist aş fi, nu pot să mă gândesc dincolo de ziua de mâine, într-o ţară în care timpul nu contează decât ca un reper în mersul trenurilor. Timpul nostru este în mâinile lor, a celor care au ajuns să ne conducă, adică să ne fure anii cu complicitatea hoardelor de electori spălaţi pe creier care nu conştientizează că le trece viaţa pe dinainte ca un accelerat printr-o haltă dărăpănată dintr-un sat părăsit.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Timpul generaţiei noastre a fost furat

 1. tayss zice:

  TOT ASA M-AM UITAT SI EU LA FIUL MEU CU RUSINE, pina cind el mai inteligent ca mine si-a luat viata in piept a renuntat la facultate si a plecat din tara,si tot cu rusine , admiratie ,respect ma uit acum la el,s-a maturizat, are o familie si ofteaza si el la fel ca mine ca se uita si el la fetita lui tot cu rusine cind ii spune tatii imi este dor de ROMANIA, la 6 ani sa-ti fie dor de tara este dureros,mai ales ca ea merge doar o luna in tara.Dupa mine fora si puterea sta in miinile romanilor, daca nu se hotarasc ce vor sa faca cu viata lor, cu tara lor,mai ales ca nu pot sa mai spuna ca nu stiu cum se traieste in afara tarii ptr ca majoritatea au macar o persoana plecata din tara,ROMANIA, CRED CA VA FI PRIMA TARA DIN LUME CARE VA DISPAREA CA TARA,DIN NESIMTIREA ROMANILOR.

 2. theo zice:

  bunä,
  tayss,
  nu esti tu de vinä, sunt bunicii si escrocilor de azi la putere,Ponta si haita rosie,
  dorul nu il sterge nimeni, nici durerea din suflet, spun asta dupä 40 de ani.
  dar ai dreptate, s-au vandut pe ei si copii lor pt. o gäleatä si un pui mort.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.