Ponta a făcut un copy-paste (de, obișnuința!) după privatizarea Petrom a lui nen’su Năstase

Guvernul lui Che Gargara a aprobat prin proiect de lege Memorandumului de Înțelegere încheiat între statul român și The Rompetrol Group pe 15 februarie 2013. Prin  aceasta decizie, Guvernul este de acord ca Rompetrol să scape de datoria de circa 660 de milioane de dolari către statul român prin răscumpărarea a 26,7% din  acțiuni la prețul de 200 de milioane de dolari. Înțelegerea mai prevede obligația ca Rompetrol să finanțeze cu 150 milioane dolari un fond de investiții în care statul român va avea o participație de 20%.  Orice distribuire de profit se va efectua doar în favoarea Rompetrol Group  până la momentul în care acesta va recupera 100% din investiția sa. Prim Plagiatorul Mitoman afirma cu această ocazie că obiectivul principal al negocierilor cu Rompetrol nu a fost cel al obținerii unei sume cât mai mari de bani, ci deblocarea unui litigiu care există din 2003. Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în data de 21 mai, cu 233 de voturi „pentru”, 63 de voturi „împotrivă” şi 26 de abţineri, proiectul de lege privind memorandumul încheiat între statul român şi grupul Rompetrol. Senatul a adoptat actul în data de 28 mai.

Nu este de mirare că ieri Traian Băsescu a respins de la promulgare Memorandumul cu Rompetrol şi cere reexaminarea acestuia. Guvernăm, sau mințim poporul, aceasta-i întrebarea?

Căci, de un exemplu, cu o zi înainte de declarația Primului Plagiator Mitoman, Curtea de Arbitraj Internațional a respins cererea Rompetrol Group ca România să-i plătească daune de 185 mil dolari. Probabil acesta a fost un motiv foarte bun pentru Victor Viorel Ponta de a ceda tot ce a câștigat România. Cu adevărat individul calcă pe urmele mentorului său, condamnatul eliberat condiționat Adria Năstase. Practic Victor Viorel Ponta a făcut un copy-paste (de, obișnuința!) după privatizarea Petrom și aruncă decizia în cârca Parlamentului pentru a nu putea fi acuzat ulterior de subminarea intereselor României. Apropos, Curtea Constituţională a respins săptămâna trecută o contestaţie realizată de parlamentarii PDL şi PPDD. Aceştia au atacat legea considerând că aduce prejudicii statului român. Probabil o fi fost prost formulată plângerea, altfel chiar nu văd de ce CCR a respins contestația – legea chiar adduce atingere intereselor energetice ale României.

Acum statul român deține 44.69% din acțiuni, iar Rompetrol Grup 43.74%. Acestea sunt cifrele de dinainte ca Rompetrol să fi pierdut procesul la Curtea de Arbitraj Internațional – moment din care statul român devine majoritar absolut cu peste 80% din acțiuni. Și-atunci care este afacerea făcută de mitomanul domn Gargara prin vânzarea a 26.69% acțiuni din partea României, faptul că mai rămânem cu 18% din acțiuni? Pentru asta primim ca țară 200 de milioane de dolari și niște promisiuni de investiții undeva-cândva.

Mitomanul domn Victor Viorel Ponta a afirmat că s-a dorit deblocarea unui litigiu – dar nu tocmai ce acest litigiu a fost deblocat de către Curtea de Arbitraj Internațional?

Deocamdată, personal, Victor Viorel Ponta renunță în numele statului român la o acțiune în justiție soluționată favorabil României de către un for internațional, pentru a vinde 27% din acțiunile deținute pentru 200 milioane dolari. Strigător la cer! Cazahii au plătit 1,6 miliarde de dolari pentru 75% din 50% cât deținea din Rompetrol Dinu Patriciu în 2007 – adică 1,6 miliarde de dolari pentru 37% dintr-un Rompetrol cu datorii de 0,5 miliarde de dolari către Dinu Patriciu în 2007. “Succesul” domnului Victor Viorel Ponta este de 200 de milioane de dolari pentru 27% din Rompetrol plus ștergerea acelei datorii de 0,5 miliarde de dolari.

De aceea Memorandumul de înțelegere a fost semnat din partea statului român de către șeful OPSPI, Gabriel Dumitrascu. Che Gargara nu are curajul să semneze personal așa ceva.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.