Sângele se vinde bine (doliul naţional ar trebui decretat în România 365 de zile pe an şi, o dată la patru ani, 366 de zile)

ponta joaca baschet

Pe CopyLotru nu-l interesează nimic altceva decât propria imagine.

Este strigător la cer cum guvernanţii se folosesc de orice tragedie pentru a cânta pe coarda sensibilă a poporului, cu atât mai mult cu cât este cunoscută apetenţa pentru melodramă a românilor. Tragedia din Muntenegru s-a transformat într-un prilej de campanie de imagine pentru premier şi echipa sa guvernamentală. Familiile victimelor se plâng că nu au fost informate la timp despre starea răniţilor sau despre identitatea celor decedaţi, în schimb Raed Arafat dă interviuri în direct din Muntenegru, Ponta însuşi conduce celula de criză (în care nimeni nu ştie ce are de făcut, dar dă plagiatorul indicații prețioase), în timp ce Corlăţeanu personal şi-a anulat ceva vizită prin Europa şi a plecat la faţa locului. Ultima găselniţă de a stoarce lacrimi de la gospodinele telenoveliste este ziua de doliu naţional declarată de guvern pentru astăzi. Mai în glumă, mai în serios, mă întreb cu ce au greşit bieţii oameni, şi aşa trecuţi printr-o situaţie neplăcută, de-i aduc autorităţile să fie trataţi în spitalele din România?  Cât să-şi provoace norocul?

Lăsând gluma la o parte nu înţeleg nici prezenţa ministrului de externe în Muntenegru. Nu mai există funcţionari prin consulate şi ambasade? Oricum formalităţile de repatriere a decedaţilor şi a răniţilor au fost derulate de angajaţii MAE, nu de ministrul care a prins ocazia să chiulească de la o reuniune importantă a comunităţii europene unde oricum nu este privit cu ochi buni.

Ponta a lăsat meciul de baschet şi s-a pus în fruntea celulei de criză. Care nu ştim exact ce face.

Am tot regretul pentru cele întâmplate, dar a fost totuşi un accident de autocar, un eveniment, grav e drept, dar pentru care există în toată lumea civilizată proceduri de intervenţie bine stabilite. Un accident de maşină, chiar dacă este vorba despre un autocar, nu este o criză menită să fie constituită o celulă la nivelul guvernului. Dacă  privim lucrurile obiectiv, întreg guvernul este o celulă pentru criza care macină România de mulţi ani. Pregătirea unor avioane militare de transport pentru răniţi nu ar necesita coordonarea premierului sau a ministrului de resort.

Dar când guvernanţii nu fac nimic, când stau mai mult în studiourile de televiziune decât în cabinetul de lucru, este normal să profite de orice, chiar şi de o tregedie, pentru a mima că muncesc. Până la urmă intrarea României în epoca post-comunistă a început cu „Mircea fă-te că munceşti” spusă în faţa camerelor de luat vederi. Acolo a rămas clasa politică, la mimarea muncii şi la provocarea unei veşnice melodrame care să ţină ocupat creierul şi sufletul electoratului.

Să-i ierte Dumnezeu pe cei morţi în Muntenegru, dar doliul naţional ar trebui decretat în România 365 de zile pe an şi o dată la patru ani 366, pentru că în fiecare zi în România se întâmplă o tragedie. Sistemul politic face mai multe victime decât accidentele rutiere. Şoferii ţării însă mimează guvernarea şi depăşesc prea des măsura în curbele de sacrificiu pentru populaţie.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Sângele se vinde bine (doliul naţional ar trebui decretat în România 365 de zile pe an şi, o dată la patru ani, 366 de zile)

 1. observator 2 zice:

  Romania este in moarte clinica profunda racordata la la aparatele BERD si FMI pentru supravietuire

 2. pentru procurorul Panait a fost doliu național?
  că și el a murit căzând de la înălțime.
  și tot din cauza unui iresponsabil dornic să conducă cât mai rapid.

 3. Reddog zice:

  Salutare all. Salut Victor

  Retraim epoca Nastase. Ne-am intors in timp ! Aduceti-va aminte de cum au procedat in martie 2004, la atentatele din Madrid ! Exact aceeasi reteta !
  De la canaliile care ne conduc nu ne putem astepta la nimic bun ! Sa le multumim spalatilor pe creier care voteaza cu iresponsabilitate – care pentru 50 RON, care pentru un mic si o bere, care pentru o galeata sau ceva, acolo – toate lepadaturile uslamiste !

 4. ad.rian zice:

  Aflarea in treaba pe creasta valului emotional. Alt spectacol mediatic in locul decentei profesioniste, semn de imaturitate politica.

 5. Alex zice:

  Buna seara
  Si ce e mai rau, e ca toata presa le sufla in panze (chiar si posturile care si-au facut un titlu de glorie din neamestecul in politica), fara sa arate cu degetul imensa nesimtire cu care astia au aruncat in derizoriu doliul national. Au facut atata agitatie incat cineva care nu ar sti ce s-a intamplat de fapt,ar crede ca s-au intors in tara eroii morti din toate razboiele purtate pana acum de Romania.
  Grotesc

 6. Annamaria zice:

  La inceput aveam o nedumerire : 366 de zile in anii bisecti sau in anii electorali ? M-am lamurit: alegerile locale si cele parlamentare au loc in anii bisecti ! Dar ce facem cu celelalte alegeri, cele de presedinte si cele pentru Parrlamentul European ? Cate zile de doliu mai adaugam?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.