Boala politicianului ne-bun

fenechiu picteaza

Pușcăriabilul Fenechiu umblă cu transformatorul vopsit

Turnătorul propriei sale familii la Securitate și fondatorul de trust de presă șantajist Dan FELIX Voiculescu este cel care a inaugurat metoda fugii de Justiție prin metoda demisiei din Parlament. Cu consecința mutării dosarului la o instanță inferioară. Cu rezultatul tărăgănării procesului până la o izbăvitoare prescriere a faptei. După care ar urma bătaia cărămizii nevinovăției în piept.

Cică ar urma ca și Relu Fenechiu să se bucure de binefacerile demisiei din Parlament în fața Justiției românești. Că vorba aceea: o demisie la vremea ei face câte amânări de proces vrei…

Pe 4 iulie, Curtea Supremă a fixat termenul final în dosarul în care ministrul este acuzat de fapte de corupţie comise în calitate de acţionar şi administrator la firmele din grupul Fene. Adică ar trebui să se dea o primă sentință cu privire la cum a umblat “Fene” (câtă fantezie!) cu transformatorul vopsit. Motiv pentru care penalul Relu Fenechiu ar mai vopsi și gardul Justiției (să nu se vadă leopardul). Cică ia în calcul să demisioneze din Camera Deputaţilor pentru a scăpa de dosarul său de corupţie de la Curtea Supremă. În cazul în care pe 4 iulie nu ar putea obține o amânare și un nou termen de judecată pe motiv de lipsă a vreunui avocat sau inculpat pe motiv temeinic de sjur turistic, demisia din Parlament ar fi asul din mâneca răului de Fenechiu în procesul „Transformatorul”.

Metoda FELIX ține în România doar pentru că judecătorii sunt corupți. Curtea Supremă de Justiție nu ar trebui să devină “incompetentă” numai pentru că infractorii își dau demisia din șParlament. Mai mult, cred că judecătprii Curții Supreme (și în general toți judecătorii din România) au obligația de a judeca cu celeritate procesele – mai ales pe cele ale celor acuzați de corupție și care s-au aciuat care prin Guvern, care prin Parlament – fără nici o amânare, fără nici o tentativă de tergiversare. Dupa atâția ani este inadbisibil ca un mare infractor, care își poate permite să angajeze avocați cu tona, să spuna că nu a avut timp să-și angajeze unul și prin aceasta să obțină măcar o lună de amânare. Sau ca avocatul să declare senin că nu a avut timp să citească dosarul, sau că se îmbolnăvește mai des decât pledează, iar când este sănătos este mai mult plecat prin țară ori străinătate. Toate acestea pentru cereri de amânare, cereri care atunci când devin suspect de multe ar cam trebui să ducă nu numai la respingerea lor, dar și sp fie considerate acțiuni de obstrucționare a justiției.

Dar poate este deja târziu pentru dreptate în România. A avut grijă Ion Ilici Iliescu să ucidă orice speranță atunci când a chemat minierii la Bucuresti. De atunci Justiția din România cam este la mâna infractorilor.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.