Până să facă praf Constituția, grupul infracțional organizat face praf România

Cât timp am fost ocupat să-l ascult pe Căcărău cum căcărisește Constituția, restul penalilor și șpăgarilor din sistem și-au făcut de cap.

Pe scurt:

 • Judecătorii parașutați în Consiliul Superior al Magistraturii de către pohtele Muonei Temniceru’ Justiției și-au promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție o tovarășă de mânării. Cristina Văleanu face parte din piesele prin care sistemul ticăloșit controla intrările și ieșirile din “tubulara” care este Justiția română. Am să vorbesc pe înțelesul dumneavoastră (pentru a parafraza): Teoria zice că pentru a nu avea nici un fel de probleme în malaxorul așa-zisei justiții din România, intensitatea I – măsurată în șpagă și/sau trafic de influență – care străbate o porțiune din sistemul judiciar (calea parcursă de un dosar până la definitivarea judecării) trebuie să fie măcar egală cu raportul dintre tensiunea U (măsurată în câți s-ar putea să fie pe firul afacerii și cât de afectat va fi magistratul în cazul în care va fi dat în gât) aplicată la ambele capete ale sistemului (aici senatorul PSD Cătălin Voicu este doctor, vă puteți documenta aici și aici), și rezistența R (măsurată în cât de tare se va opune sistemul să fie tras la răspundere magistratul în cazul, multă vreme puțin probabil, de a fi dat în gât/demascat/deconspirat). Atunci avem echilibru din punctul de vedere al justițiabililor și al complicilor lor. Acum șmenarii Justiției vor putea să controleze “ieșire” – să aibă o pilă la ultima instanță care să le aplice legea mai blândă (cum se obișnuiește la noi).
 • Și că e foame de bani publici în baronii, iar baronii locali ai Uniunii Stalinist Leniniste sunt atât de tembeli, sau leneși, încât nici să mai măsluiască o licitație în interesul clientelei politice, li s-a făcut cadou mărirea pragului de achiziții directe fără licitație. Deputații au votat pe 6 iunie niște amendamente la o ordonanță de urgență prin care s-a mărit de la 15 mii de “oiro” la 30 de mii de “oiro” pragul de achiziții directe făcute de către autoritățile publice, fără licitație.
 • Privatizarea CFR Marfă merge extreme de greu. Băiatul deștept căruia i s-a dedicat caietul de sarcini face mofturi și se trage pe fund – că-i prea scump, că-s prea mari datoriile, că nu-i ajung banii pentru dezmembrări până să transforme CFR Marfă în spațiu de mall sau blocuri de locuințe șamd. Așa că s-au șters datoriile. Dar nu înainte de începerea licitației să luăm cumva – Doamne ferește! – un preț mai bun și să nu se dea compania cui trebuie să o primească (om de-al nostrum din popor, el însuși ceferist, cu afaceri cu cefereu’ încă de mic afacerist).
 • Între timp, vrea și Prim Plagiatorul Mitoman al României să aibă procurori personali la dispoziție, să-i asmtă asupra competitorului. Direcția Generală Anticorupție avea treabă (căcălău) să scape Patria de polițiștii corupți. Nu cred că s-au făcut brusc buni toți milițienii pe care-i mai avem în system pentru a se justifica mișcarea prin care DGA a fost abilitată, prin Ordonanță de Guvern să cerceteze penal orice cetățean roman. Parcă Che Gargara urla din opoziție că avem pre multe structuri care se ocupă de anchete. S-a gândit să le reducă prin înmulțire – poate se sufocă între ele luptându-se pentru putere?

Constat că la apucături ne-am reîntors pe vremea lui Năstase Nepotul Mătușii Tamara. La corupția și coruptibilizarea sistemului de la nivel înalt, prin voința celor mai înalte foruri de decizie. Avem de-a face cu voință politică la cel mai înalt sistem în perpetuarea sistemului ticăloșit. În fond, vorba unui commentator: “Cine este Ponta? Ginerele lui Sarbu, sotul sotiei sale Daciana, omul cu sange-n instalatie (citat din Mazare), individul care i-a luat fata lui Cristi Diaconescu exact in clipa in care FSN-ul incepea sa se schimbe. PM care i-a locul lui Ungureanu exact cand Romania se inscrisese pe drumul bun, este GHINIONUL Romaniei. Fara el am fi avut un alt drum, un alt viitor, un alt loc in lume”.

Adică Ponta pentru noi este Ghinion Iliescu 2!

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Până să facă praf Constituția, grupul infracțional organizat face praf România

 1. tayss zice:

  frumoase articole ca de obicei, dar pacat multi cititori in loc sa vina si sa vada intradevar articole adevarate se ingheasuie toti ca mustele la POLITEIA, pe care nu o mai citesc demult, iar azi CLEMY, SE DA LOVITA IN ARIPA SI NU MAI POSTEAZA PE BLOGUL EI . Nici-o data nu o sa inteleg scgimbarea acestor oameni incepind cu NASUL,VR,POLITEIA, COPACUL,HOTNEWS CU TAPALAGA, EU AM AJUNS LA CONCLUZIA CA NU ITI TREBUIE STUDII SUPERIOARE CA SA ITI DAI SEAMA CINE LUPTA DE FAPT PTR ROMANIA, restul sint gasti,grupuri, multi ori sint platiti, santajati, functii promise, nu ai cum sa te lovesti la cap asa dintr-o data si sa-ti schimbi directia personala,.

  • Sare'n Ochi zice:

   unii sunt mai usor de influientat decat altii. atat. Romania merita o cale comuna de exprimare. sunt convins ca este o faza trecatoare. din dezbatere se nasc idei, chiar daca dezbaterea este in contradictoriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.