Pofta de bani publici a primarilor nu ţine cont de orientarea politică

Cine spune că lupul portocaliu poate fi pus paznic la oi în timp ce ăla roşu şi ăla galben sunt flămânzi şi cruzi se înşală amarnic. Pofta de bani publici a primarilor nu ţine cont de orientarea politică.

de Aciddutzu

Asociaţia „Castelul din Carpaţi” a anunţat ieri deschiderea oficială a Festivalului de artă şi documentare „Legende şi tradiţii la Castelul Corvinilor” – Legenda Fântânii. Manifestarea culturală se desfăşoară în cadrul unui proiect finanţat nerambursabil de către Consiliul Local Hunedoara şi care presupune printre altele şi realizarea unui documentar despre Legenda Fântânii. Realizarea peliculei este un bun paravan pentru scurgerea de fonduri din vistieria primăriei Hunedoara înspre televiziunea patronată de soţia primarului Viorel Arion. Postul de televizine se va ocupa de producţia documentarului.

În cursul acestei săptămâni, în municipiul Hunedoara se desfăşoară Festivalul de artă şi documentare „Legende şi tradiţii la Castelul Corvinilor” – Legenda Fântânii, o manifestare culturală organizată de Asociaţia „Castelul din Carpaţi” şi finanţată în mare parte cu bani de la bugetul local. Festivalul presupune punerea în scenă a unei piese de teatru şi producţia unui documentar în care va fi prezentată Legenda Fântânii. Aparent, Festivalul este o manifestare menită să promoveze Castelul Corvinilor şi municipiul Hunedoara.

Un proiect bine plătit

În cursul lunii trecute Primăria şi Consiliul Local Hunedoara s-au asociat cu Asociaţia „Castelul din Carpaţi” în vederea organizării şi desfăşurării Festivalului de artă şi documentare „Legende şi tradiţii la Castelul Corvinilor”, în perioada 10 – 15 iunie. Aceeaşi Asociaţie a depus în primăvara acestui an un proiect în vederea obţinerii unor fonduri nerambursabile pentru organizarea mai multor evenimente culturale, printre care şi cel menţionat mai sus. Consiliul Local a alocat la propunerea primarului Viorel Arion aproximativ 300 de mii de lei din bugetul local al Hunedoarei asociaţiei Castelul din Carpaţi. Valoarea totală a proiectului se ridică la 330 de mii de lei, dintre care suma de 297 de mii de lei este susţinută din bugetul local iar restul de către asociaţie. Întregul proiect presupune organizarea mai multor acţiuni culturale printre care şi producţia a trei documentare despre legendele Castelului, care vor fi produse în cursul acestui an, potrivit datelor furnizate de consilierul personal al primarului, Bianca Lovasz.

„Bugetul, la capitolul alte cheltuieli de producţie, recuzită, creaţie etc. este de 42 de mii de lei. Este prima parte. Vor fi trei documentare pentru că sunt trei legende ale castelului. Suma totală a proiectului este de 330 de mii de lei, dar contribuie şi Asociaţia, dar pentru mai multe detalii îl puteţi contacta pe organizator”, spune Lovasz.

„De producţie se va ocupa „trustul” de televiziune Info HD”

Pentru infromaţii despre filmul documentar l-am contactat pe preşedintele Asociaţiei, Cristian Stan.

„În cadrul festivalului va fi proiectat documentarul. Îl filmăm în fiecare zi şi vrem să proiectăm o parte din el la sfârşitul acestei săptămâni. Documentarul va fi produs de trustul de televiziune Info HD”, a explicat Stan. De precizat şi faptul că postul local Info HD este televiziunea de casă a primarului Viorel Arion. Societatea care deţine licenţa pentru postul local este deţinută de societatea Rom Consult SRL, al cărei asociat unic este Gabriela Romaniţa Arion – soţia primarului Viorel Arion.

Primarul evită răspunsurile la întrebări

Contactat telefonic pentru a comenta colaborarea dintre Asociaţia finanţată din bugetul local şi televiziunea personală, edilul din Hunedoara, Viorel Arion s-a aratat mirat de întrebare şi a cerut un răgaz de câteva minute „ca să se intereseze”. A revenit ulterior cu un telefon şi cu precizarea „Nu există contract cu Info HD”. Probabil că în acest moment nu există şi urmează să fie încheiat. Totuşi declaraţia preşedintelui Asociaţiei relevă tocmai contrariul. Primarul a evitat să răspundă şi la alte întrebări legate de contractul de asociere dintre Primăriei şi Asociaţia „Castelul din Carpaţi”.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Pofta de bani publici a primarilor nu ţine cont de orientarea politică

 1. maxxy zice:

  aci e groasa rau.
  1. Asociatia aia e vai si-amar de capu ei, is niste copii de liceu, condusi de un jmeker pus pe facut bani din orice rahat. cica fac reconsitutire istorica, dar au parpalace de …teutoni !!!!!si alea facute prost, iar armamentul si restul recuzitei sint vai si-amar… se stie doar, teutonii au stat la Castelul Corvinilor, deci numa bine pot si mucosii astia sa faca activitati culturale, Doamne apara-ne de astfel de activitati ! si de filmul pe care urmeaza sa-l faca…
  2. Suma pentru „documentare” e enorma, asta daca nu cumva sint adusi regizori si actori de pe Hollywood, fiindca altfel nu se justifica … aaaaaaaaaa, ca de acolo grosul se intoarce la ordonatorul de credite, ca tre si gura lui sa mince ceva, aia e alta mincare de virshli…
  3. Primarul si directorul castelului (prieteni buni amindoi, de fapt patron-subaltern, directorul actual e fostul director al televiziunii primarului) habar nu au ca (virgula mare, sa nu ne cacofonim) castelul are sub contract un film documentar, contractat in 2011, de fostul director, Nicolae Ceriser, film pentru care filmarile au fost terminate, dar lansarea programata anul trecut a trebui aminata pentru anul acesta, din lipsa de…fonduri. firma de productie – niste baieti simpatici si pasionati din Cluj – au bagat din buzunarul lor citeva miutze bune de euro – vreo 10.000 – pentru a realiza la standarde inalte filmul. mai lipseau vreo 3500 de euro pentru finalizare – un pic de 3d, etc – , suma ceruta respectuos si punctual la primaria Hunedoara, care a ignorat complet cererea. din asa suma, nici nu poti cere procent, e mizilic, ce naiba…

 2. tayss zice:

  parca si DUMNEZEU tine cu hotii, pina cind o sa-i pèdepseasca ,o sa mai treaca citeva generatii, daca pina atuci ROMANIA o mai fi

 3. observator 2 zice:

  Sa ne reamintim de cei ce s-au inaltat la ceruri in urma cu 23 de ani pentru o alta ROMANIE
  13 iunie 1990 – imagini cenzurate cu mortii

  VA multumesc inca odata ca ati demostrat si-n aceste zile ca sunteti o forta puternica cu o inalta discplina civica muncitoreasca oameni de nadejde la bine dar mai ales la greu (cuvinttele de multumire adresate de groparul Romaniei minerilor care l-au ajutat la instaurarea democratiei originale)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.