Cine nu reziliază contracte, nu primește comision

După ce timp de 6 (șasă) tronsoane frumoase a negociat Anca Boagiu cu țeparii de la Bechtel, obținând să nu se plătească nici o penalizare de către statul roman, a intrat în scenă și antisemitul Marilor Proiecte Dan Șova să cucurige o mare victorie. Declarația cu care trebuia să iasă în fața opiniei publice trebuia să sune așa: A negociat un pretenar de-al meu, fost asociat, cu mami vitregă a mea și ei mi-au zis că din 37 de milioane de euro ce-i dăm ca despăgubiri să nu mai rămână Bechtel în țară, ne revine și nouă ceva. Hai, Dănuț, înghite tot și primești bombonică. Oricum asistații mintal care votează cu alde noi înghit cu poftă orcice.”

Oi fi fiind eu răutăcios și Dan Șova atât de deștept încât o întreagă țară arătăm ca niște proști în momentul în care înghițim povestea negociatului pentru rezilierea țepei Bechtel făcută în timpul unor convorbiri dintre mami vitregă a ministrului Marilor Șpăgi și Comisioane, Ana Diculescu Şova şi fostul asociat al ministrului, Adrian Raţiu. Mami vitregă în calitate de avocat al țeparului statului roman, ex-asociatul în calitate de reprezentant al Companiei de Autostrăzi, aflată în subordinea ministrului – care cică ar reprezenta interesele țepuitului stat român.

  • Mama ministrului, Ana Diculescu Şova, a reprezentat interesele companiei Bechtel încă din 2003, când americanii au negociat contractul cu Ministerul Transporturilor, condus pe atunci de Miron Mitrea. Firma de avocatură din care face parte se numeşte Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Din partea Ministerului Transporturilor a participat la negocieri avocata Simona Neagu, pe care, din 2006, o găsim angajată la firma mamei ministrului. Din 2008, ea devine partener la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. În 2005, când are loc prima renegociere a contractului, intră în scenă biroul de avocatură Raţiu&Raţiu, ca reprezentant Companiei de Autostrăzi. Adrian Raţiu l-a avut partener pe Dan Şova în firma de consultanţă juridică Șova, Raţiu şi Asociaţii, înfiinţată în 1997. Firma nu mai există, iar la numărul de contact afişat pe site răspunde o altă firmă, Cernov şi asociaţii. Avocatul Radu Cernov a fost şi el asociat cu Dan Şova, în firma Şova şi Asociaţii, înfiinţată tot în 1997, la care a lucrat o perioadă şi Victor Ponta. Printre cele mai controversate şi mai bănoase contracte ale acestei firme se numără cele cu complexele Rovinari şi Turceni. Acum două luni, premierul l-a numit pe Dan Cernov în Consiliul de Adminstraţie al Transgaz.

Deci, cum nu există nici o legătură între numele enumerate mai sus, devine extreme de clar că  Dan Şova nu se află în conflict de interese – în fond, potrivit declaraţiei de interese, s-a retras din toate firmele şi nu are afaceri cu statul. Rămâne cum am stabilit, noi, restul cetățenilor României suntem proști de bubuim, iar membri grupului infracțional organizat care se joacă de-a guvernarea de peste un an, deștepți de duduie. Duduie comisioanele la buzunarele lor.

NICI UN CONFLICT DE INTERESE NU A FOST RĂNIT ÎN TIMPUL FILMĂRILOR NEGOCIERILOR:

  • „Nu a fost aleasă, a fost o licitaţie. S-a făcut o licitaţie de avocaţi pentru chestiuni de astea mai complexe, penru arbitraje, au fost selectate patru patru firme, după care s-a încredinţat pentru ei contractul asta”, a declarat Dan Șova. Despre faptul că Ana Diculescu Şova, mama sa vitregă, a reprezentat interesele companiei Bechtel încă din 2003, Dan Șova a răspuns: „Ca să rămânem în sfera seriozităţii nu e firma mamei mele şi în al doilea rând nu a fost implicată absolut deloc, niciun fel de implicare, e ridicol puţin”. În continuare ministrul a spus că nu mai este nicio legătură între el și casa de avocatură Rațiu&Rațiu și cu firma Cernov şi asociaţii. „Nu mai e nicio legătură. Sunt suspendat din avocatură din 2009, singura mea legătură e că am fost colegi în avocatură cu toţii. Să ştiţi că veţi putea găsi legături, ca să spun aşa, cu toate firmele de avocatură pentru că toţi am fost colegi în Baroul Bucureşti”, a afirmat Dan Șova. Întrebat dacă se consideră în conflict de interese, el a răspuns: „Firma din care face parte mama mea nu are niciun fel de legătură cu acest proces de reziliere. Dacă vă referiți la domnul Rațiu, domnul Rațiu a fost asociat în 2005, eu am intrat în politică în 2009. Nu există niciun fel de legătură, trebuie să fim absolut serioşi”, a spus Dan Șova.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.