România, o țară confiscată politic și ruinată economic

Cum se numește politica de guvernare în România, țară care a fost confiscată încă de anul trecut în numele a 7,4 milioane de nemulțumiți ipotetici și ruinată de atunci în mod sistematic, în numele Uniunii Social Liberale care este în stare să facă orice pentru a se salva pe moment, chiar chiar și să ne taie craca de sub picioare? Politica luatului cu japca – așa se numește instituirea de biruri spoliatoare. Printre aceste biruri, gândite numai pentru a salva aparatul birocratic și afacerile călduțe ale clientelei de partid, este și impozitul forfetar, prin care pătura de mijloc a României este spoliată chiar şi de jumătate din ceea ce obține prin muncă. Deocamdată veștile sunt proaste, atât pentru spoliat, cât mai ales pentru spoliator:

 • România nu se poate baza pe o creştere economică sănătoasă. Scăderea economică este mai probabilă, mai ales de când “lărgirea bazei de impozitare” s-a dovedit un fiasco, la fel ca şi așa-zisa “reformă a statului”. Asta deoarece nimeni nu face nimic pentru a stopa privilegiile şi risipa hrănite din banul public.
 • Din cauza impredictibilității politice și fiscale în care se zbate România de aproape un an (punând la socoteală și tentative de lovitură de stat de astă vară și declarațiile belicoase ale liderilor USL împotriva Europei, FMI șamd), investiţiile străine au scăzut de la 9 miliarde de euro la sub un miliard. Sunt mai mulți cei care pleacă, decât cei care vin. Iar cei care pleacă au știut să lase în urmă numai ruine – utilități vândute la fier vechi, zeci de mii de oameni fără o pâine pe masă.
 • Banii care vin de la românii care lucrează în străinătate, cei pe care Uniunea Social Liberală vroiau să-i extermine de pe listele electorale, au scăzut de la 5 miliarde de euro la jumătate. Mai mult, dacă până acum muncitorii plecaţi trimiteau bani pentru familii şi pentru ca să îşi construiască case, acum îşi iau familiile cu totul şi chiar își vând proprietăţile. România se confruntă cu o pierdere a forței utile de muncă mai tragic decât dacă s-ar afla într-un război. De fapt, din punctual de vedere al respectului față de muncă și al recompensării meritelor reale, România se află într-un război. Al statului împotriva propriilor săi cetățeni.
 • Valoarea creditelor noi acordate de către bănci este mai mică decât valoarea ratelor lunare încasate. Pe partea de creditare privată, românii s-au transformat din cei mai buni în cei mai răi platnici ai Europei, cu aproape 20% credite neperformante.
 • Banii care ar fi trebuit să intre de la UE, şi despre care se presupunea că vor compensa măcar parţial celelalte scăderi, au venit cu țârâita sau chiar deloc. Oricum rata de absorbţie este de numai 10% și urmează reduceri cu 25% ale sumelor allocate. România plăteşte către UE mai mulţi bani decât încasează.
 • România are scadenţă anul acesta şi pentru 16 miliarde de euro în contul retrocedărilor batjocorite de către politicieni şi funcţionari corupți. După cum arată Legea retrocedărilor propusă de către Guvernul Ponta, devine clar că banii nu vor fi plătiţi. Cauzalitatea este directă: cei care ar putea să dea bani statului având un motiv în plus să nu o facă.

Guvernul României oferă informaţie redusă cu privire la modul în care cheltuiește banul public – fiecare informare pe care o face Prim Plagiatorul Victor Viorel Ponta fiind de fapt o gargară ieftină presărată cu glumițe infantile și nici măcar cu o intenție serioasă de guvernare în interesul românilor. Deocamdată guvernul profită de inerţia şi buna-credinţă a celor care plătesc taxe în speranța că banii lor vor fi bine folosiţi şi că liderii politici pe care i-au ales chiar le doresc binele.

Este timpul să scăpăm de minciuni, să devenim capabili să ne luăm ţara înapoi, să nu căutăm salvare individuală, ci să obligăm acest guvern care se bucură de o majoritate politică covârșitoare chiar să guverneze. În interesul românilor, nu al unui grup infracțional organizat!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la România, o țară confiscată politic și ruinată economic

 1. „Este timpul să scăpăm de minciuni, să devenim capabili să ne luăm ţara înapoi”
  Cum ?

  • Sare'n Ochi zice:

   sa nu ne mai mintim ca lucrurile merg bine. sa nu-i lasam pe altii sa ne minta. sa le-o spunem de la obraz. nimic nu se face fara indignare cinstita. am mai spus-o.

   • Ieri , când încă nu citisem răspunsul tău, le-am spus unora că nu este adevărat că „ lucrurile merg bine” și că s-a făcut prea puțin în privința corupției din justiție și din învățământ . Mi s-a dat un răspuns care m-a iritat cumplit. Nu mă așteptam ca să aibă Clemy dreptate atunci când a scris http://copaculdinpadure.wordpress.com/2013/05/27/obiectivele-lipsa-din-platforma-viitorului-partid-al-miscarii-populare/.

    • Evanghelista zice:

     Despre programul Partidului Mișcarea Populară:
     Părți bune:
     – reducerea impozitelor şi nivelului contribuţiilor sociale şi stabilirea unor raporturi între salarii şi pensii care să stimuleze munca
     – condiţionarea acordării ajutoarelor sociale în cazul celor apţi de muncă de prestarea unor zile de muncă în folosul comunităţii
     – crearea unui sistem de centre de colectare şi depozitare a produselor agricole, în special legume şi fructe (foarte bună)
     – modernizarea mediului rural printr-un program prioritar de facilitare a accesului la apă curentă, canalizare, gaze naturale, energie electrică
     – regionalizarea, descentralizarea şi eficientizarea sistemului administraţiei publice prin – comasarea judeţelor şi comunelor mici, nesustenabile economic
     – privatizare sau management privat pentru toate proprietăţile statului care nu au importanţă strategică
     – reducerea drastică a fraudelor şi erorilor din sistemul de plată a taxelor şi impozitelor, dar şi de distribuire a pensiilor, ajutorului de şomaj şi altor drepturi sociale prin informatizarea şi integrarea tuturor acestor sisteme
     – consolidarea parcursului de integrare europeană şi euroatlantică (mia puțin limba de lemn)
     – fixarea prin Constituţie a numărului de parlamentari la maximum 300 şi a unei singure Camere (relevanță scăzută însă – măsura asta intră mai degrabă la neutre – nu e nici bună, nici rea, nu folosește la nimic)
     – limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar la 3% din PIB şi a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB (ar trebui dublată de un plafon maxim al fiscalității, de genul ”maxim 15% sau 20% din PIB)
     – introducerea votului prin corespondenţă pentru toţi alegătorii
     Populisme:
     – facilitarea accesului direct al micilor producători la consumatorii din marile oraşe (nu aduce a economie de piață)
     – Încurajarea producţiei interne de alimente
     – deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor şi pentru tinerii sub 35 de ani care încep prima afacere
     – depolitizarea administraţiei publice, sistemului de educaţie şi de sănătate şi regiilor autonome şi titularizarea angajaţilor din sistemul public strict pe bază de merit, prin concursuri corecte, scoase de sub controlul politicului
     – minim 10% din Bugetul de stat alocat anual pentru investiţii (irelevant)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.