„Da’ obraznice mai sunt curvele pe aici!”

de Ștefan Ciocan

Exasperat de câteva doamne cu moralitate în­doielnică ce îşi manifes­tau violent punctul de vedere, bravul soldat Svejk a spus o frază care în România de astăzi ar putea suna memorabil: „Da’ obraznice mai sunt curvele pe aici!”

Dacă ne uităm atent prin preajmă, vedem că una dintre caracteristicile societăţii cu apucături balcanice în care trăim este promovarea curvelor. Şi în special a curvelor obraznice, gata să se caţere pe scara de valori folosind serviciile sexuale ca pe nişte argumente irefutabile de competenţă profesională. Niciodată nu am înţeles de ce oamenii de afaceri sau politicienii îşi dau jos din pat amantele, mai mult sau mai puţin oficiale, şi le pun în funcţii care le depăşesc cu mult intelec­tul şi competenţele. Probabil că se simt ei mai importanţi dacă îşi descarcă hormonii în compania unor directori de şcoli, de deconcentrate sau consilieri locali. Con­tribuabilii, alegătorii sau colegii de partid sunt nevoiţi să suporte obrăzniciile şi mofturile unor gâsculiţe care nu-­şi văd de cele mai multe ori lungul nasului. Adică aşa cum bine a zis Svejk, sunt nişte curve obraznice. Le găsim peste tot, promovate cu obstinaţie de nişte personaje politice ai căror neuroni (şi aşa puţini) le-­au căzut undeva în zona de sub centură. Dacă analizăm atent fenomenul, observăm că o curvă obraznică nu poate trăi decât în simbioză cu un politician prost şi tupeist. Un om deştept îşi dă seama care este rolul unei curve şi o va utiliza conform „instrucţiunilor de folosire”. Proştii, cum ajung la putere, îşi încoardă muşchii şi vor cu orice preţ să-­şi arate excesul de testos­teron punându­şi aman­tele în diverse funcţii de conducere, după ce în prealabil au avut grijă să le ţină prin fabricile de diplome, care oferă doar hârtii justificative pentru numirile pe posturi de di­rectori.

Cu alte cuvinte, politicienii mioritici îşi plătesc până şi plăcerile sexuale cu bani publici. Pentru că înscăunarea curvei incompetente în posturi bine plătite cu banii statului este tot o formă de plată a acestora. Şi dacă doar serviciile sexuale ar fi decontate din bani publici încă ar fi acceptabil, pentru societatea în care trăim. Dar odată ajunse în funcţii, curvele obraznice încep să aibă idei, să se impună, prin forţa proptelei, în relaţiile cu subalternii de cele mai multe ori mult mai competenţi şi cu mai multă experienţă profesională. Adică aceste curve proptite politic de cele mai multe ori nu se rezumă doar la a toca banul public, ci se întrec în a încurca lucrurile pe acolo pe unde sunt plantate. Cel mai grav este când curvele obraznice ajung să fie promovate pe posturi de conducere în învăţământ. Pentru că este un act de iresponsabilitate să dai educaţia vi­itoarelor generaţii pe mâna unor fufe fără şcoală temeinică, care au un singur argument pentru numirea în funcţie: relaţia epidermică cu unul sau mai mulţi politicieni.

 

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Da’ obraznice mai sunt curvele pe aici!”

  1. de cine e vorba în învățământ?

  2. De sute de pitzipoance puse directoare pe la diverse scoli prin tara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.