Un pas mic pentru unul obișnuit numai să fure, dar mare către dictatura bunului plac

Odată am ucis o Lege.
Am dat cu amendamente în ea pân-am zdrobit-o.
Pe urmă o zi și o noapte întreagă
Mi-am râs de ea și-am bibilit-o.

Nu m-a bătut Iliescu, nu m-a certat.
Mi-a zis că-mi merit bucata de pâine.
„Degeaba”, mi-a spus, „unii se plâng,
O Lege zdrobită, moartă rămâne”.

Mai târziu am crescut flăcăiandru,
M-am îndrăgostit nebunește de Țară.
Dar nu știu de ce, într-o zi a falimentat
Și-n altă zi a fost îngropată.

Legea referendumului,  care reduce cvorumul la 30% din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, a fost aprobată marți de Senat cu 92 de voturi pentru și va merge la Camera Deputaților, care este decizională. 29 de senatori au votat împotrivă iar unul s-a abținut.

Dreptul cetățenilor suverani de a acționa după propria voință a fost bine definit de către Prim Plagiatorul (exonerate prin NUP) Mitoman Victor Ponta:

 • „Proiectul este făcut exact în baza deciziilor de anul trecut ale Curții Constituționale, și anume un prag identic pentru toate tipurile de referendum, nu doar pentru demiterea președintelui sau pentru Constituție (…) Se scade doar pragul pentru cei care eventual boicotau referendumul, pentru că boicotul nu este o exprimare a voinței electorale. Ești pentru, contra, sau să nu împiedici adoptarea unor decizii importante”.

Un pas mic pentru unul obișnuit numai să fure, dar mare către dictatura bunului plac. Urmează naționalizarea, refacerea Cooperativileor Agricole de Producție și a Societăților Mecanizate Agricole, marile mitinguri ale asistaților social de la orașe și sate (cea mai avansată ideologic pătură a clasei muncitoare) pe Arena Națională, scoaterea de la naftalină a Comisiilor de cenzură, arestarea liderior partidelor de opoziție, azvârlirea lor la pușcărie și răzbunarea cruntă pe intelectuali – pe care plagiatorul îi va oblige să plagieze să-i aducă la numitorul lui comun. Fiecare țăran va înapoia berile și micii din campanile electorale trecute în echivalentul în produse și hectare de teren. Iar asistații mintal care se uită la Antene vor avea cartele pentru pâine. Dar, pentru ca au fost fideli și vor avea certificate de ilegaliști, la Antene va fi Breaking News cu Alimentarele unde se va băga pâine și creveți vietnamezi, ca să fie ei primii la coadă, nu chiaburii care au făcut disidență.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un pas mic pentru unul obișnuit numai să fure, dar mare către dictatura bunului plac

 1. carat zice:

  Foarte trist si adevarat, iar noua, celor ce nu fac parte din *elita*, nu ne ramane decat sa facem haz de necaz ?!

 2. Evanghelista zice:

  Iliescu lauda, nu cearta. Visul de a controla tara cu numai 1% dintre romani i se implineste:
  Daca numai 1% din cetatenii tarii, toti etnici romani, voteaza DA si ceilalti romani raspund NU, absenteaza sau isi anuleaza votul, tara se regionalizeaza! (incredibil dar adevarat)
  Demonstratie:
  – 88.5% din cetatenii tarii sunt etnici romani
  – Prag prezenta minima de validare propus de USL = 30%
  – Prag minim de voturi valabil exprimate propus de USL = 25%
  In conditiile cind oamenii primesc pe buletinele de vot intrebarea:
  “Sunteti de acord cu regionalizarea Romaniei (DA, NU)?” este evident ca sunt necesare doar 12.5%+1 raspunsuri DA pentru ca impartirea tarii in suprajudete sa se poata efectua.
  100% total cetateni – 88.5% etnici romani = 11.5% alte etnii
  11.5% alte etnii (DA) + 1% romani (DA) + 1 roman (DA) = 12.5%+1 = REGIONALIZARE APROBATA cu 12.5% romani (NU) + 5% romani (Voturi Invalide) + 70% romani (Absenti) !
  Demonstratia expusa prezinta un caz extrem insa teoretic posibil.
  Totusi, prin marirea numarului de etnici romani care stampileaza DA, de la 1% la citeva procente, se poate ajunge la situatii perfect realizabile practic cum ar fi spre exemplu regionalizarea cu voturi DA venite din partea a 5% cetateni, toti maghiari, si 7.5% cetateni etnici romani.
  Sa se imparta Romania in suprajudete cu acceptul a doar 7.5% romani este un abuz.
  Exemplele prezentate arata ca scaderea pragului electoral de prezenta la 30% si al celui pentru voturi valabil exprimate la 25% conduce la situatii urite cind o minoritate din romani, un procent nesemnificativ, poate adopta hotariri care nu sunt sustinute de imensa majoritate a etnicilor romani.
  Sursa, Blogul lui Iliescu:
  ioniliescu.wordpress.com/2013/04/02/2-aprilie/#comment-17307

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.