Singurul care visează frumos este Crin Antonescu, hrănit din când în când de Ponta cu iluzia patului moale de la Cotroceni

de Ștefan Ciocan

Ponta s-a răzgândit! Nu mai vrea capul lui Sorin Roşca Stănescu, ci promite că toţi pesediştii vor face ciocul mic ori de câte ori vor fi criticaţi de liberali. „Noi suntem disciplinaţi şi solidari”, a declarat Ponta. Era de aşteptat ca liderul PSD să-şi nuanţeze declaraţiile şi mai ales să-l mai asigure încă o dată pe Antonescu de susţinerea totală în cursa prezidenţială. Momentan jocul politic nu-i permite lui Ponta să ia guvernarea pe cont propriu şi nici lui Antonescu să plece de la uşa „măcelăriei”. Pe de o parte PSD are nevoie de un ţap ispăşitor pe care să dea vina pentru eşecul guvernării, în momentul în care nu are să mai ţină povestea cu greaua moştenire. De partea cealaltă, liberalii şi-au numit oameni în funcţii cheie, începând din ministere până în direcţiile deconcentrate. Cum o să plece acum din funcţii miniştrii, verii, cumetrii, amantele? Ce o să spună patronii firmelor de casă cărora le-au fost promise lucrări grase, finanţate din bugetul statului? Ce subiecte să mai dezvolte Gâdea şi restul „căţeilor” plătiţi de Felix? Categoric! Liberalii nu trebuie să plece de la guvernare. Ei au reuşit doar să le arate pisica pesediştilor şi să-i demonstreze lui Ponta că degeaba se zburleşte în weekend către Roşca – Stănescu sau orice alt liberal, luni va reveni cu cereri de prietenie şi oferte de pace. Pesediştii nu s-au grăbit să rupă USL, cu atât mai mult cu cât au primit un prim semnal de alarmă din Senat, tocmai camera condusă de Antonescu, unde pentru un proiect de lege liberalii i-au lăsat în minoritate pe socialişti, atrăgându-i de partea lor pe senatorii din opoziţie. Aşadar Ponta nu avea nicio garanţie că odată rupt USL, va rămâne el la guvernare şi nu colegii din PNL, capabili să adune în jurul lor opoziţia.
Declaraţiile de ieri nu aduc nimic nou în uniunea aflată la putere. Faptul că pesediştii nu vor răspunde atacurilor venite de la PNL nu înseamnă că cele două tabere se vor iubi. Din contră, nici liberalilor, nici pesediştilor nu le convine că sunt nevoiţi să împartă un ciolan din ce în ce mai slab şi mai mic. Dincolo de deosebirile doctrinare şi împărţirea ciolanului, USL începe să pară tot mai mult o corabie în derivă din care toată lumea ar vrea să sară cât mai repede. Liberalii nu mai vor să-şi asume guvernarea şi de aceea pozează în victime ale regimului Ponta. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a povestit cum a fost nevoită să stea noaptea la televizor ca să îşi noteze măsurile pe care le-a propus Ponta în domeniul ei de activitate. Înainte de a fi făcut această declaraţie, Mariana Câmpeanu ar fi trebuit să-şi dea demisia dacă lucrurile stau într-adevăr aşa. O astfel de afirmaţie nu poate fi decât un bun pretext pentru renunţarea la funcţie. Dar declaraţia pensionarei de la pensii nu face decât să transmită un mesaj către electoratul fraier al USL, după modelul mesajelor propagandei comuniste din vremea lui Ceauşescu. „Liberalii nu ştiu ce se întâmplă în ţară. PSD este de vină pentru toate relele” – vor să spună Mariana Câmpeanu, Roşca Stănescu, Chiţoiu şi ceilalţi liberali care trag cu „tunurile” spre PSD. Singurul care visează frumos este Crin Antonescu, hrănit din când în când de Ponta cu iluzia patului moale de la Cotroceni.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Singurul care visează frumos este Crin Antonescu, hrănit din când în când de Ponta cu iluzia patului moale de la Cotroceni

  1. deja nu mai are sens ca PSD și PNL să stea împreună – și-au luat din Justiție ce-au putut, acum e timpul ca un partid să rămână la putere, iar celălalt să fie, chipurile, opoziția.

  2. FS zice:

    parerea mea este ca romania se va alege cu victor ponta prezidabil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.