Mitrea, Ciorbea și Hossu – niște devalizatori

După decembrie 1989, oriunde a fost câte ceva de muls, de jefuit, de însușit, dăm peste câte un cirac de-al lui Ion Iliescu. Nu există devalizare națională care să nu se fi petrecut sub oblăduirea sa, sau a vreunui pupil de-al lui. De la patrimoniul național până la solul și subsolul României, trececerea “bunului întregului popor” către buzunarele găștii sale s-a petrecut cu Legea pe Lege călcând. Toată lumea știa că se fură – noi, jurnaliștii scriam, atrăgeam atenția, dar eram în situația “câinii latră, caravana trece”; nimeni nu a luat nici o măsură. Cum să ia din moment ce întreaga Românie era prizonieră a intereselor de genul “fură ei, furăm și noi”.

Patrimoniul sindicatelor la momentul 1989 era substanțial și, cel mai important, lăsat de izbeliște. Vorbim despre 4,7 milioane de lei (în sute din acelea cu Bălcescu pe ele), de 2,7 milioane de dolari – bani cash, aflați în conturi. Vorbim despre baze turistice aflate în 17 stațiuni, despre 54 de case de cultură, sute de clădiri, terenuri și multe altele. Toate acestea aparțineau “clasei muncitoare” în anul 1990 – erau bunuri ale întregului popor, adică ale tuturor și ale nimănui. Oricum românii erau preocupați să-și ia rația de libertate, nu să fie atenți la buzunarele proprii, să nu fie buzunăriți.

O simplă evaluare la zi a acestor bunuri (unele stricate, altele pierdute) ar ajunge la 3 miliarde de euro.

Atâtea bunuri nesupravegheate au atras atenția unora ca și Mitrea, Ciorbea, Hossu și compania de vulture sindicali – creatorii de confederații care au preluat, în mod abuziv, patrimoniul sindicatelor din perioada comunistă. Ei și ai lor, ca președinți ai acestor confederații, prin acte false, au susținut că acestea ar fi “moștenitoarele” patrimoniului și l-au însușit ca la carte (Codul Penal) și au început să-l înstrăineze. Președinții confederațiilor sindicale din anii 90, Miron Mitrea, Victor Ciorbea și Bogdan Hossu au semnat, fără să aibă această calitate, acte prin care se declarau administratorii bunurilor Uniunii Generale a Sindicatelor din România. Dar hoția nu s-a produs fără complicitatea guvernelor din acea perioadă – Roman, Stolojan și Văcăroiu (oamenii lui Ion Iliescu), care au închis ochii la această fraudă imensă. Vorbim despre patrimoniul strâns din cotizațiile oamenilor de care Mitrea, Ciorbea și Hossu au abuzat.

Față de celelalte situații când această situație a fost făcută publică, avem în plus o hotărâre a Tribunalului Municipiului Bucureşti care confirmă faptul că organizaţiile sindicale Confederaţia Sindicatelor Independente Frăţia, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România şi Confederaţia Sindicală Cartel ALFA au fost constituite illegal. Deci, dacă punem cap la cap această Hotărâre, cu rezoluţia Departamentului Naţional Anticorupţie privind preluarea patrimoniului UGSR prin comiterea infracţiunii de înşelăciune şi decizia din octombrie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care se anula tranzacţia generală privind împărţirea patrimoniului între confederaţiile sindicale, din punctul de vedere al legii, Mitrea, Ciorbea, Hossu și gașca lor au preluat, au administrat și au înstrăinat patrimoniul UGSR în calitate de persoane fizice şi juridice care nu aveau nicio calitate legală.

Aștept niște anchete, niște trimiteri în judecată și dreaptă răsplată pentru cei care și-au mânjit buzunarele cu “banii poporului”, iar acum se zmiorcăie de jalea aceluiași popor din Parlament sau din fruntea sindicatului.

REFERINȚE:

 • Tribunalul Municipiului Bucureşti, prin preşedinte Laura Andrei, a confirmat în adresa nr. 429/L/BIPR din 12.03.2013 faptul că organizaţiile sindicale Confederaţia Sindicatelor Independente Frăţia, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România şi Confederaţia Sindicală Cartel ALFA au fost constituite ilegal deoarece, pentru a fi înfiinţate legal, aveau nevoie de avizul Ministerului Muncii, aşa cum prevedea Legea nr. 52/1945, în vigoare până în anul 1991:
  „Urmare adresei dvs. (n.r. – UGSR) nr. 496/04.03.2013, înregistrată la Tribunalul Bucureşti – Biroul de Informare şi Relaţii Publice sub nr. 429/L/BIRP/05.03.2013, prin care solicitaţi să vi se comunice dacă cele trei confederaţii enumerate mai jos au avut la constituire avizul Ministerului Muncii, conform Legii nr. 52/1945, vă comunicăm următoarele:
  Confederaţia Sindicatelor Independente Frăţia – dosarul nr. 353/PJ/1990 – nu are avizul Ministerului Muncii;
  Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – dosarul nr. 732/PJ/1990 – nu are avizul Ministerului Muncii;
  Confederaţia Naţională CARTEL ALFA – dosarul nr. 2283/PJ/1990 – nu are avizul Ministerului Muncii.”
Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Mitrea, Ciorbea și Hossu – niște devalizatori

 1. Bună!
  Oare pentru că sunt vinovați să fie cauza faptului că sunt atât de vocali ? Teamă mi-e că vom aștepta iar niște ani buni.

 2. ad.rian zice:

  Pe cand procesele? Cine se mai trezeste in tara asta de somnolenti si apatici?

 3. nightmare zice:

  Buna dimineața !!!!
  Dupa 20 de ani ,Justia a dat verdictul așteptat ….patrimoniul UGSR a fost preluat prin fals….normal ar fi sa le fie confiscate averile si blocate conturile ,iar devalizatorii arestați .

  • Marian Cititul zice:

   Buna ziua.
   Absolut de acord cu ceea ce afirma Domnul Cosmar de noapte. Confiscarea averilor ar fi cosmarul borfasilor.

 4. carat zice:

  @sare
  Oricat de mult ar rage, mizeria nu si-o pot acoperi, e mult prea mare. Partea trista in toata aceasta poveste (care nu-i nici pe departe singulara) este ca cei ce ar trebui sa se sesizeze si sa actioneze in consecinta nu o fac. DE CE ?
  Caracatita a cuprins cu tentaculele-i uriase toata Romania !

  • Sare'n Ochi zice:

   am fost executati de catre Iliescu si gasca lui inca din timpul asa-zisilor lui teroristi. prin legi, prin ordonante si prin inchiderea ochilor. toti au furat pentru ca stiau ca nimeni nu-i pedepseste. noi scriam in presa si noi auzeam. fraza cu latra cainii caravana trece mi-a spus-o personal purtatorul de necuvant al guvernului Roman in vara lui 90.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.