Răul cel mai mic, soluția imorală, compromisul necesar

Nu există decât rău, nu gradații ale răului. După cum Binele este Bine și atât. Nu există nuanțe, nu există gradații. Dar cum diavolul se ascunde în detalii, iar marea sa victorie asupra Omului a fost momentul în care a demonstrat că nu există, așa am fost prăjiți și noi (alegătorii) când am acceptat să ni se livreze ticăloasa teorie a “răului mai mic”. Teoria lui “ai noștri”, cărora le-am suportat toate mizeriile convinși fiind că sunt mai buni decât “ai lor”.

Prea repede am uitat că inventatorul acestei teorii este Ion Ilici Iliescu – reprezentantul răului în România – care i-a mobilizat pe aproape toți cei care și-au lăsat dinții în bâtele minerilor prin Piața Universității să-l voteze împotriva răului de Corneliu Vadim Tudor. Ce țeapă: Ion Ilici Iliescu a fost răul cel mic! Asta după ce el a exprimat răul pe tot parcursul carierei sale politice – el, mașina kaghebistă de ucis vise, el, a cărui carieră o putem urmări după o dâră de sânge: de la studenții băgați în pușcărie în tragicii ani 50 (pe când el avea “plăcerea de a studia la Moscova” cum să-i lase pe români și fără ochii cu care să poată să plângă), trecând prin morții de după 22 decembrie 1989 și ajungând la cei de la mineriade.

“Răul cel mai mic, soluția imorală, compromisul necesar”, toate acestea sunt compromisuri acceptate în numele însănătoșirii României. Dar cum să însănătoșești ceva prin compromis și minciună – sunt acestea “medicamente” care în doze mici, așa ca și otrăvurile, ar putea să însănătoșească națiunea, sau au folosit doar pentru a o îmbolnăvi mai tare, doar pentru ca o altă camarilă politică să ia locul celeilalte?

Căci de 23 de ani aștept însănătoșirea României și simplu fapt că unii sau alții fac pârnaie că ne-au nenorocit nu mi se pare semn de însănătoșire – ci, mai degrabă înlocuirea unei generații de borfași cu alta.

Și-atunci cum poate să mi se ceară să-l laud pe Prim Plagiatorul Mitoman Victor Viorel Ponta în numele unor echilibre macro-economice la realizarea cărora nu are nici un merit, ci, dimpotrivă. Până ne extaziem de aceste echilibre, să nu mai observ deloc dezechilibrele pe care le realizează acest hoț de duzină? Să nu văd și să nu comentez cum din 2012 până azi s-a dat un asalt feroce asupra instituțiilor statului și cum poziții cheie ale acestora au fost efectiv ocupate politic? Că viața oamenilor s-a înrăutățit mai mult din 2012 încoace, decât atunci când “regimiul Boc” tăia salarii și idioți utili precum Sobaru se aruncau în cap în Parlament (să-i sune a gol pe pardosea)? Nici un comentariu despre cum s-au evaporat de la investiții câteva miliarde de euro, despre cum este distrusă cercetarea – că n-au fost universitarii cool și n-au vrut să nu-l declare pe Prim Plagiatorul Mitoman al României nevinovat? Să nu comentez că un devalizator de talia lui Dan Radu Rușanu este pus șef la ASF, să mulgă și să controleze milioane de euro, pe salarii de sute de mii de lei? Să nu observ că țăranii sunt impozitați mai mârșav și mai spoliator decât la Colectivizare? Să tac atunci când sute de milioane de euro sunt dezangajate de către CE și mii de afaceri mici dau faliment, când inflația erodează orice creștere salarială și nu dă semen că ar dori să se mai oprească?

Să îi mulțumească disperații care au pus botul la toată propaganda deversată de către Latrina 3 a turnătorului propriei sale familii la Securitate, Dan FELIX Voiculescu și i-au votat cu frenezie pe cei din USL. Ei au tot dreptul să închidă ochii și să-și găsească scuze pentru cât de prost o duc și să-i mulțumească dezechilibratului Victor Viorel Ponta pentru stabilitate macro-economică de 2 virgulă nu știu cât la sută.

Eu nu.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Răul cel mai mic, soluția imorală, compromisul necesar

 1. ad.rian zice:

  Excelenta vivisectie moral-politica. Pacat ca dupa douazeci si trei de ani, metastaza nationala impiedica vindecarea.

 2. tayss zice:

  Destul timp a iesit BASE,a intrat chiar si in direct,si ia criticat pe uslasi,acum ii lauda ca vrea sa vada si cit se lupta romanii adevarati cu uslasii,vrea sa vada ce societati civile, ce jurnalisti,ce televiziuni ii critica cu adevarat si in functie de asta poate sa-si faca planul de lupta in continuare,PACAT ca au inteles foarte putini ce a vrut sa spuna BASESCU,cred ca nici nu mai stie ce planuri sa aplice sa-i dezmorteasca pe romanii adevarati din cucaiala si interese.

 3. theo zice:

  DIN PÄCATE ” UNII”; IN LOC SÄ AxEZE PE USL, se leagä de fiecare cuvant spus, de presedinte, cu o urä si rea vointzä. dä alte interpretäri declaratziilor ca cei mai apricgi dusmani. este un mare dezavantaj ce il face lui MRU. stilul asta este demobilizator,
  nici un sustzinätor dea lui Bäsescu, nu i se v-a apropia lui MRU; CAND PRESEDINTELE A FOS TOCAT: habar nu au ei , cat a indurat presedintele sä ducä tzara panä aici,
  nici nu trebuie sä stie, dar respect ar trebuii sä aibä. sä vedem cum le räspunde soarta.
  un sigur om, a intzeles si a mers pe acelas drum cu presedintele, un mare roman-
  dl. BOC, pt. care avem mult respect.si presedintele Bäsescu a deschis mai mult decat altzii .drumul dreptei romanesti.
  DAR SE PARE OAMENII LUI mru; S-AU ALIAT CU LIBERALII DUSMANI PRESEDINTELUI:

 4. theo zice:

  CE MAI URAT ESTE FAPTUL ;CÄ SE REPROSEAZÄ CE A FÄCUT PT: DREAPTA; PT: TZARÄ; PT: PRESEDINTE ETC

  ASA CEVA NU MÄ ASTEPTAM; CAND FACI CEVA E NECONDITZIONAT; CHIAR
  DACÄ ESTI DEZAMÄGIT CUM SUNT EU DE „unii” NU VOI FACE REPROSURI
  ESTE RUSINOS ASA CEVA; CHIAR DEGRADANT:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.