Dulce ca mierea este banul public

Senatul a retrimis la promulgare legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară fără a accepta observaţiile trimise de preşedintele Traian Băsescu ca membrii din conducere să aibă o experienţă de cel puţin zece ani şi să nu fie rude ale parlamentarilor. Sanchi, s-or fi gândit ultra-majoritarii senatori ai grupului infracțional organizat care a dat guvernarea ultimului an, cine este Băsescu acesta, să se amestece în “treburili” noastre interne cu recomandări? Și cum în cadrul grupului interesul personal este confundat cu cel public, s-a luat decizia ca parlamentarii să îşi poată numi legal (sic!) rudele şefi la o mega-structură responsabilă de monitorizarea unor pieţe financiare cu o valoare cumulată de peste 30 mld. euro. Dacă nu curge, pică – nu?

Începutul traiului bun pe bani publici și al discreționarului în administrarea acestuia se va face prin numirea în funcţia de vice­preşedinte executiv pentru piaţa asigurărilor la ASF a lui Daniel Tudor, actualul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor care mai are și neprețuita calitate de a fi soţ al senatorului PNL de Buzău Doina Anca Tudor.

Și ca să nu mai existe dubii că toată tevatura este politică, favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte al ASF ar fi Dan Radu Ruşanu, preşedintele Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor şi unul dintre cei mai influenţi politicieni din PNL. Recapitulez, să nu existe dubii cu privire la valoarea “interesului” manifestat pentru crearea acestei mega-structuri inutile, de altfel: preşedintele ASF va fi supraveghetorul șef peste pieţe financiare în valoare de peste 30 miliarde de euro, pe care operează cele două burse de valori, companii listate de peste 15 miliarde de euro, fonduri mutuale şi societăţi de investiţii financiare, brokeri, companii de asigurări, fonduri private de pensii şi administratorii acestora. Trai neneacă! Miza este extrem de ridicată: conducătorii ASF vor decide în următorii cinci ani pe piaţa de capital, pensii private şi asigurări.

În forma trimisă spre promulgare la preşedinte după așa-zisa re­examinare de către Camera Deputaţilor şi Senat, proiectul de lege stabileşte că sunt necesari şapte ani de experienţă în domeniul financiar pentru cei cinci membri executivi şi cinci ani pentru cei 12 membri neexecutivi şi că aceştia nu tre­buie să fie soţi şi nici rude cu membrii din consiliul de administraţie al BNR şi nici cu membrii Guvernului. Pe 4 aprilie, preşedintele Traian Băsescu a respins de la promulgare legea de înfiinţare a ASF cerând ca interdicţia de a fi membru în această mega-structură să fie aplicată şi rudelor parlamentarilor. Reamintesc faptul că preşedintele poate respinge doar o singură dată o lege de la promulgare.

Din păcate, banul public înfrânge bunul simț și modifică legi în interes personal, de grup, de gașcă, nu pentru interesul public.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dulce ca mierea este banul public

  1. Clanul Tudor zice:

    Mda, doamna Tudor este sotie si pe newe introdus si domnul deputat Cocei , cumnat cu super coruptul de Tudor ! Buzoienii sunt ori orbi , ori resemnati !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.