Pușcăria – „reper moral” al PSD

FOT672476de Ștefan Ciocan

PSD ar fi avut în acest weekend şansa de a se rupe definitiv de trecutul comunist. Congresul organizat de „lupii tineri” a demonstrat că în Sala Palatului bântuie încă fantomele foştilor tovarăşi: Ceauşescu (el şi ea) Dăscălescu, Bobu, Burtică, Suzana Gâdea şi alţii ca ei. Unanimitatea în alegerea liderului absolut, discursurile sterile îndelung ovaţionate, rapoartele lăudăroase şi lipsa oricărei aparenţe de democraţie au dus cu gândul la congresele lui Ceauşescu. Până şi modul în care întreaga sală l-a aplaudat în picioare pe „ilegalistul” Adrian Năstase, aruncat în temniţă de regimul „burghezo moşieresc” al lui Traian Băsescu, a demonstrat că PSD este demnul urmaş al fostului PCR. Nu este posibil ca într-o ţară membră a Uniunii Europene, în mileniul trei, un deţinut de drept comun, condamnat de instanţa supremă printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă să fie catalogat de un fost şef de stat ca un „reper moral” pentru România. Ion Iliescu şi-a „băgat discursul” în justiţia din România, în momentul în care l-a catalogat astfel pe deţinutul de drept comun Adrian Năstase. Dar Iliescu nu mai poate fi suspendat, decât eventual din Istorie, nu şi de la Cotroceni.
În urma Congresului din weekendul care a trecut, PSD a demonstrat că nu se poate debarasa de fantomele trecutului. Că Ponta şi gaşca de tineri fac aceeaşi politică „dâmboviţeană”, fără nicio legătură cu noţiunea de democraţie şi cu valorile europene. Dacă stăm să analizăm cum s-au desfăşurat alegerile la organizaţiile de tineret ale PSD, unde în mare parte a fost un singur candidat ales în unanimitate, constatăm că „viitor de aur” pesedeul are şi că nici tânăra generaţie nu scapă de virusul comunist.
Un alt lucru foarte interesant, care s-a rostit, dar nu s-a băgat prea tare în seamă la Congresul PSD este legat de începerea destrămării oficiale a USL. Pentru prima dată pesediştii au spus răspicat că la alegerile europarlamentare vor merge în nume propriu şi nu în „cârdăşie” cu liberalii şi conservatorii. După o campanie electorală în care vor concura cu „aliaţii”, este greu de crezut că patimile, şi aşa destul de înverşunate, vor fi ţinute în frâu de artizanii USL. Invitaţii la Congres au fost amabili şi au dat asigurări de pace şi prietenie veşnică, după modelul galeriilor de fotbal care strigă înainte de meci „Poli şi Rapid se iubesc la infinit”, iar după minutul 90 îşi sparg sticle goale în cap şi se bat cu pietre de pe marginea şoselei. Cam tot atât valorează cuvântările pacifiste ale lui Constantin şi Antonescu în raport cu interesele PSD de a rămâne singur la „ciolan”.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Pușcăria – „reper moral” al PSD

 1. Evanghelista zice:

  A început procesul lui Cătălin Voicu. Fostul senator lipseşte. Ceilalţi inculpaţi sunt prezenţi. La dosar, avocaţii au depus documente medicale. Avocatul lui Ion Cazacu spune că Voicu s-a internat de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă în această dimineaţă. Avocatul susţine că până sâmbătă, 20 aprilie, a fost internat în spital. Un alt avocat susţine că Voicu a fost supus unei coronografii la inimă. “Starea de sănătate nu îi permite să fie la proces”, a declarat Ion Cazacu. “
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-umbla-inculpatul-voicu-nestingherit-prin-parlament-evz-asteapta-un-raspuns-1033927.html

 2. ad.rian zice:

  Politica damboviteana care moare cu ciolanu-n gat. Ce Istorie, ce Onoare, ce Romanie? Asa se pregateste terenul lehamitei generale, in care provinciile istorice vor redeveni Tari.

 3. theo zice:

  särmanul gogoloi micutz, a luat numai 7 ani.
  iar e sacrificat unul pe altarul PSD:

 4. theo zice:

  VOICU ATRE HEMOROIZI, asta este adeväratul diagnostic.

 5. theo zice:

  a votat cu 2 maini suspendarea presedintelui,cum vede dumnezeu…………..
  de altfel si banda lui Täriceanu a fäcut la fel si cu MRU, tot asa,
  cine poate avea increderere in adunätura de mafiotzi, secu si fosti repetentzi – gigolo.

 6. theo zice:

  felicitäri d-lui CIOCAN, f. inspirat ca deobicei.

 7. Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
  Mă întreb care a fost motivarea, sau care va fi de fapt, de numitul Florin Costiniu, soțul doamnei judecător Costiniu, prieteni buni cu Mona Pivniceru, a primit condamnare doar cu suspendare. Să fi fost mai puțin vinovat pentru faptul că a devenit ceva obișnuit traficul de influență prin instituțiile statului ?

 8. Statul este creat de popor. Statul există şi funcţionează sub controlul poporului. Raţiunea de a fi a statului este să slujească poporul, să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să furnizeze servicii publice, de uz şi de interes public.Constitutia României (1991-2003) trebuie, realmente, modificata, revizuita. Este o Constitutie care nu apara libertatile si drepturile fundamentale ale cetatenilor, ci privilegiile guvernantilor, cei care au acaparat statul român prin lovitura de stat din decembrie 1989. Este o Constitutie prin care poporul nu controleaza statul, ci statul controleaza poporul…

  Forumul CONSTITUŢIONAL: Revizuirea Constituţiei României – Noua Constituţie 2013 ( platformă de dezbateri liberă). Să oferim poporului român posibilitatea de a alege între Constituţia Guvernanţilor şi Constituţia Poporului.

  Link: http://www.nouaconstitutie.info/dezbateri/economia-si-finantele/6-legi/147-constitutia-romaniei-articolul-135-economia-si-finantele-publice-economia.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.