Che Gargara, Prim-Plagiatorul Mitoman al României, a ieșit la produs. Minciuni și dezinformare

Un posibil remediu contra gargarei Uniunii Stalinist Leniniste

Un posibil remediu contra gargarei Uniunii Stalinist Leniniste

Cum vrea Uniunea Stalinist Leninistă să-și treacă Constituția croită după chipul și asemănarea lor de indivizi constituiți în grup infracțional organizat, fentând voința poporului? Prin dezinformare și minciună. Un grup de senatori ai acestei uniuni ce mimează guvernarea României de mai bine de 11 luni, a depus la senat un proiect de lege prin care vor să modifice Legea în interesul lor, în așa fel încât referendumul pentru modificarea și adoptarea Constituției lor (pe care anunț de acum că am să o boicotez prin neprezentare) “este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”. Ca să fie siguri că le iese mânăreala, alde Bogdan Ciucă (de la partidulețul Latrina 3 al turnătorului propriei sale familii la Securitate, Dan FELIX Voiculescu), Iordache Florin, Neacșu Marian, Zgonea Vasile Ștefan (de la partidul capitaliștilor de cumetrie al lui Ion Ilici Iliescu) și Nicolicea Eugen (de la partidul Generalului Izmană), vin și modifică la Lege următorul conținut: “Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente”; “Rezultatul referendumului se stabilește în funcție de majoritatea voturilor valabil exprimate și “Cetățenii sunt chemați să se pronunțe prin DA sau NU asupra problemei supuse referendumului, decizând cu majoritatea voturilor valabil exprimate.

Apoi, cât a fost ziua de lungă, membri grupului infracțional organizat impropriu numit Guvern al României și majoritate parlamentară au ieșit pe mass media la produs minciuni și dezinformare. Tonul la cântecul de sirenă l-a dat, ca de obicei, primul plagiator, mitomanul României Che Gargara care, în ședința de guvern a pompat în eter minciuna conform căreia modificarea legislativă privind reducerea pragului electoral la referendum este făcută în baza deciziei Curţii Constituţionale şi pentru a evita situaţiile de boicot, aşa cum s-a întâmplat anul trecut la referendumul de demitere a preşedintelui.

 • Este făcut exact în baza deciziei CCR. Toate referendumurile au un singur prag, se respectă în continuare votul politic şi se scade doar pragul pentru cei care eventual boicotau referendumul pentru că boicotul nu este o formă de exprimare. 30% participare, minim 25% dintre cei cu drept de vot să decidă. Vom da punctul de vedere pozitiv al Guvernului”.

Zi “zău”, băi Ponto! Adică CCR a afirmă că “boicotul nu este o formă de exprimare”… Unde? Că în Hotărârea nr 3/2012 a CCR afirmă:

 • Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.

Mai mult:

 • „Tot astfel, Curtea constată că şi condiţia ce trebuie îndeplinită pentru validitatea
  referendumului este aceeaşi pentru toate tipurile de referendum, art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 impunând întrunirea majorităţii absolute care constă în jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, Curtea reţine că aceasta reprezintă o condiţie esenţială pentru ca referendumul să poată exprima în mod real şi efectiv voinţa cetăţenilor, constituind premisa unei manifestări autentic democratice a suveranităţii prin intermediul poporului, în conformitate cu principiul statuat în art.2 alin.(1) din Legea fundamentală”
  (Decizia CCR nr. 731/10.07.2012 http://www.ccr.ro/files/products/D0731_12.pdf).

Deci Victor Viorel Ponta demonstrează încă o dată că minte și dezinformează după cum respiră. Ia să-i punem noi ÎNTREBAREA – după cum a pus-o pe pagina sa de Facebook Elenina Nicuț (ca pentru asistați mintal): care este condiția esențială pentru ca referendumul să poată exprima în mod real şi efectiv voinţa cetăţenilor, constituind premisa unei manifestări autentic democratice a suveranităţii prin intermediul poporului, în conformitate cu principiul statuat în art.2 alin.(1) din Legea fundamentală?” Și le și răspunde, pentru a nu apuca Che Gargara să mai facă vreo glumiță infantilă și ieftină de-a lui: întrunirea majorităţii absolute care constă în jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”

Dar stați – vorba supra-ofertelor la produse de toată praștia vândute pe tembelizor – că dezinformarea și minciuna nu se oprește aici. Uniunea Stalinist Leninistă bagă pentru bizonii care i-au votat nutreț infestat conform căruia însăși Comisia de la Veneția (aceea care le-a zis-o de la obraz că au dat o lovitură de stat astă vară) ar fi în ton cu mizeriile pe care ei le debitează. Zice Mihai Voicu: “Comisia de la Veneția recomandă ca la referendum să nu se impună un prag minim de prezență la vot. Intervine Liviu Dragnea: „Comisia de la Veneția, de care s-a tot vorbit atâta timp, are o recomandare foarte clară să nu existe prag la referendum, Adicătelea, de la “un prag minim” am ajuns la “un prag” – care poate fi și minim și maxim, nu-i așa? – în funcție de voința grupului infracțional organizat care se străduie să încalece România încă de la tentative de lovitură de stat de astă-vară. Sesizați parșivenia stăpânului votului din Teleorman?

Totuși, ce recomandă Comisia de la Veneția (aceea pe care cei din grupul infracțional organizat nu dădeau doi bani astă-vară)?

 • Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia)
  Codul de bune practici in materie de referendum
  7. Cvorum
  Nu se recomandă următoarele:
  a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;
  b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.

Adică rămâne cum am stabilit: asistăm la o nouă minciună și dezinformare marca USL făcută în scopul de a-și subordona România intereselor personale.

REFERINȚE:

 • @DanSu: “Descalificarea pe baza prezenței/absenței la vot este complet nedemocratică, pentru că introduce un criteriu subiectiv – un criteriu de opțiune de vot. Măcar votul cenzitar (cu care nu sunt de acord) introduce criterii obiective (avere/aport/ sau altele) – care nu țin de subiectivismul personal. Absența, la fel ca prezența face parte și ea din opțiunile de vot – exact ceea ce a subliniat CCR, și nu minciunile domnului Victor Viorel Ponta. Ceea ce încearcă USL prin manevra pragului de 30% este să introducă cenzurarea opțiunilor cetățeanului. Ce ne facem cu cetățenii români care nu a votat o perioadă pentru că legea sau modul de organizare a votului nu le-au permis să voteze. Exemplu: cei aflați în Diaspora. Sau cei care au avut pe o perioadă de vreme interdicție de a vota? Este domnul Victor Viorel Ponta abilitat să le prelungescă pedeapsa complementară – s-a transformat domnia sa în judecător și noi nu știm? Orice excepție introdusă în lege tinde să fie folosită abuziv. Cum se va face distincția dintre cei care au lispit de la vot din indolență/indiferență și cei care lipsesc din convingerea că așa își pot exprima, conform legii, convingerile?”
 • “A conta sau a nu conta la cvorum este o altă aberație marca Uniunea Social Liberală. Cum se calculează “cvorumul”? La ce anume se reportează prezența sau absența? Dacă nu la totalitate, la totalul celor înscriși pe liste, atunci la ce? Cum doresc cei de la USL să compare/urmărrească urcarea/scăderea/ponderea “cvorumului” dacă baza de raportare e fluidă? Putem avea prezență peste 100% – cum s-a întâmplat astă vară la așa-zisul referendum privind destituirea președintelui Traian Băsescu în unele fiefuri ale USL? Cum se gândesc să invalideze/valideze rezultatul referendumurilor/alegerilor?”

Și pentru a demonta încă o minciună marca Victor Viorel Ponta care susține că puține țări în Europa au prag la 50% (într-o altă variantă marca USL se zice că doar o țară are prag de 50%, consultați documentul: http://img109.imageshack.us/img109/3720/cvorum.jpg. Se constată că șapte țări, inclusive România au prag de participare la 50%: Cehia, Letonia, Lituania, Portugalia, Slovacia, Rusia; și numai o singură țară are prag de participare la 30%: Danemarca. Țările care nu au prag de participare, au prag de aprobare.

Deci, să facem o simulare a ceea ce dorește Prim-Plagiatorul Mitoman Victor Viorel Ponta (@Cetatean):

 • Prag minim de prezență pentru ca referendumul să fie valabil/valid: 30% din listele electorale permanente. 30% din 18,2 milioane = 5,46 milioane.
 • Prag de validare a rezultatului referendumului valabil (deci condiția de mai sus se presupune îndeplinită pentru ca rezultatul să conteze): 25% din 18,2 milioane = 4,55 milioane. Dacă avem 4,55 milioane de buletine corect ștampilate, rezultatul e valabil (cu condiția să fi avut minim 5,46 milioane de oameni care au trecut pe la urne și au intrat în cabinele de vot – sau s-a prezentat domnul Liviu Dragnea cu sacii corecți pe la urne ca astă vară).
 • Din cele 4,55 milioane de buletine de vot corect ștampilate, se decide cu majoritatea voturilor valabil exprimate: 50%+1 din 4,55 milioane = 2.275.000+1. În concluzie: într-o țară cu 18,2 milioane votanți, 2.275.001 români sunt “majoritatea” și pot adopta prin vot o Constituție!

Și fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, profesorul Lucian Mihai, una dintre cele mai strălucite minți ale Dreptului, persecutat de către tovarășul Ion Iliescu și nevoit să își dea demisia mai devreme din funcție, a criticat sever la Deutche Welle procesul de revizuire a Constituţiei, atrăgând atenţia că ar putea încăpea pe mâinile unor incompetenţi. (Cine va scrie Constituția).

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Che Gargara, Prim-Plagiatorul Mitoman al României, a ieșit la produs. Minciuni și dezinformare

 1. EuCuMine zice:

  Minciuna prin combo, omisiune+1/2 adevar, trademark-ul guvernului pontanac.

  In rileitid niuz:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14633207-silabisim-impreuna-ment.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.