Kim Jong-un ar putea trimite multinaționalele înapoi acasă (acasă unde USL ne jupoaie să-și cumpere pacea socială)

Chiar dacă sună extrem de cinic, România ar putea câştiga de pe urma unui război în Asia, cu condiţia ca o eventuală confruntare militară să rămână pe „continentul galben”. Orice conflict militar în Coreea, care ar implica automat Japonia şi China, ar izgoni din zonă companiile multinaţionale atrase momentan de preţul scăzut al forţei de muncă. În contextul creat de atitudinea tot mai agresivă a Phenianului şi de ameninţările nucleare ale regimului comunist din Coreea de Nord, lumea întreagă este din ce în ce mai îngrijorată. Pe lângă statele direct implicate în conflict, SUA, Coreea de Sud, Japonia, China, şi alte mari puteri cum ar fi Rusia, Germania, Marea Britanie sau Franţa condamnă atitudinea agresivă a regimului nord-coreean.
În timp ce lumea stă pe un butoi de pulbere, până şi China, aliatul tradiţional al comuniştilor din Asia, îşi dă seama că un conflict armat ar putea să-i afecteze grav economia şi transmite semnale descurajatoare către regimul Kim Jong-un.
În acest timp în România Guvernul Ponta continuă războiul declanşat şi nedeclarat împotriva oricărei iniţiative economice private. Guvernul USL pregăteşte o nouă majorare a preţului energiei electrice, care ar putea să le dea o lovitură de graţie multor antreprenori. În spatele iniţiativei guvernului este o încercare disperată de cumpărare, pe spatele contribuabililor, a păcii sociale. Ponta s-a gândit să-i liniştească pe minerii săi din Gorj şi pe cei ai lui Iliescu, din Valea Jiului, cumpărând energie electrică produsă de termocentrale. Problema este că această energie este mult mai scumpă decât cea hidro, eoliană sau solară. Preţul mare al energiei termo va fi plătit de consumatori. Guvernul de stânga aruncă în cârca consumatorilor de energie electrică subvenţionarea centralelor falimentare, tocmai când UE cerea o liberalizare a pieţei de energie. În aceste condiţii nu se mai poate vorbi despre concurenţă pe o piaţă care nu ar mai trebui să fie reglementată de stat.
În timp ce Guvernul USL mai inventează un “bir” pentru contribuabili, puţinele societăţi comerciale care se încăpăţânează să reziste în mediul economic “mioritic” nu mai pot să-şi planifice veniturile şi cheltuielile. Contractele încheiate pe termen lung devin nepredictibile, iar planurile de afaceri nu pot fi făcute pe mai mult de două sau trei luni. O firmă de producţie care încheie un contract pe termen mediu sau lung cu o marjă de profit de cinci la sută, pentru a fi competitivă pe piaţă, va lucra în pierdere în momentul în care regimul USL îl va lua prin surprindere printr-o creştere neprevăzută şi bruscă a energiei electrice sau a gazului.
Aşa stând lucrurile, ameninţările belicoase ale Coreei de Nord par o glumă faţă de măsurile economice ale Guvernului Ponta. În loc să pregătească economia pentru absorbirea capitalului occidental ce se va refugia din Asia, în cazul unui eventual conflict, Guvernul Ponta trânteşte şi mai tare poarta în “nasul” investitorilor străini şi strânge laţul în jurul antreprenorilor autohtoni.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Kim Jong-un ar putea trimite multinaționalele înapoi acasă (acasă unde USL ne jupoaie să-și cumpere pacea socială)

  1. ad.rian zice:

    Razboiul romano-roman isi vede inainte de victoriile lui. Pana cand situatia va deveni exploziva si fericiti vor fi cei care vor aplica formula dacica a retragerii, din timp, in munti. Reusita garantata istoric.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.