Tot nemții ne fac curat în ogradă? Dan turnătorul proriei sale familii la Securitate Voiculescu în presa germană: “Terorismul Antenei 3 și Imperiul Varanului”

varanul felixCine este Turnătorul propriei sale familii la Securitate, Dan FELIX Vociulescu, din ce tenebre ale socialismului multilateral dezvoltat a fost extras direct în capitalismul de cumetrie – modul în care şi-a dobândit averea și și-a cumpărat puterea, precum și modul în care o exercită aflăm dintr-un ziar conservator german, Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ce ironie, un ziar conservator german demască un pseudo-conservator roman… Fondatorul Partidului de buzunar denumit acum “Conservator” și al trustului media Intact este atacat dur în materialul preluat de către Deutsche Welle. Într-un articol publicat sub titlul „Imperiul varanului”, Dan Voiculescu este considerat omul care conduce din umbră România grație trustului său media și, mai nou, cu ajutorul „protejatului său, Crin Antonescu, împins în faţă şi lăsat să ocupe prim-planul scenei politice, în timp ce preşedintele Senatului îi îndeplineşte cu sârg deosebit dorinţele”. Vă las să savurați cele mai importante pasaje ale textului publicat pe Deutsche Welle:

 • Voiculescu n-are nevoie să se afle în prim-planul politic. Ex-informatorul securităţii e, oricum, omul care posedă cea mai mare putere în România”, scrie ziaristul german. Care evocă între altele aiuritoarea propunere a preşedintelui de onoare al „Partidului Conservator”, Dan Voiculescu, de militarizare a fiscului românesc. Ideea, numai bună de aplicat într-un regim de mână forte, într-o dictatură sau republică bananieră, pare nu tocmai la locul ei într-o democraţie. Dar mai este oare România o democraţie?
 • Forând adânc în biografia omului forte al României contemporane, Karl-Peter Schwarz scoate la iveală rolul jucat de Voiculescu „în afacerile de comerţ exterior ale regimului comunist,” afaceri „controlate de securitate”. Articolul evocă demersurile poliţiei politice a regimului ceauşist de procurare de valută pentru conturile dictatorului prin intermediul unor firme precum ‚Crescent Commercial & Maritime’ „înfiinţată cu aprobarea generalului de securitate, Iulian Vlad”, şi ‚Dunărea’, controlată de asemenea de Securitate”.
 • Livrând un diagnostic pe cât de necruţător, pe-atât de credibil al situaţiei în care se află România, autorul german scoate la iveală în ce anume constă „inovaţia introdusă de Dan Voiculescu”. E vorba de utilizarea imperiului său mediatic, şi „în special a Antenei 3, ca armă contra justiţiei, a concurenţilor săi economici şi împotriva adversarilor politici”.
 • Ziaristul din Frankfurt, care s-a mai ocupat în trecut de calomniile sistematice şi de linşajele mediatice efectuate de Antena 3, relevă şi modul în care operează televiziunea de ştiri a aşa-numitului „Intact Media Group”. Din care fac parte şase posturi tv, două de radio, 5 cotidiene şi 6 alte publicaţii. Astfel, Antena 3 „exercită presiuni masive asupra victimelor postului, supunându-le unui permanent tir televizat de insinuări, calomnii şi injurii”. În ce le priveşte, victimele Antenei 3 „nu ajung să fie ascultate şi să ia poziţie faţă de acuzele cu care se confruntă”.
 • Dincolo de acest „terorism televizat al Antenei 3”, după cum îl califică, textual, Karl-Peter Schwarz, terorism exercitat asupra celor insultaţi ca „sclavi ai lui Băsescu” şi „trădători ai neamului”, e lumea celor, puţini, care nu se lasă intimidaţi. E lumea celor care mai îndrăznesc “să i se opună deschis lui Voiculescu” şi compania. Între ei, „europarlamentarul şi fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei”.
 • După cum relevă ziarul din Frankfurt, Intact le cere despăgubiri de 100.000 de euro, „o sumă astronomică pentru gazetarii români”, tuturor angajaţilor care divulgă informaţii confidenţiale despre modul în care operează grupul media fondat de Voiculescu.
 • Utilizând „asemenea metode a ajuns Voiculescu să fie nu doar unul dintre cei mai mari bogătaşi ai României, ci şi omul ei cel mai puternic”, mai precizează autorul cotidianului german, un ziar de mare impact în cercurile de centru-dreapta de la Berlin. Şi ziaristul din Frankfurt nu uită nici alt element esenţial. Şi-anume legătura strânsă dintre Felix şi „protejatul său, Crin Antonescu”, împins în faţă de varan şi lăsat să ocupe prim-planul scenei politice, în timp ce preşedintele Senatului „îi îndeplineşte (lui Felix) cu sârg deosebit dorinţele”.
 • „Cauza obstinaţiei luptei lui Voiculescu împotriva preşedintelui Băsescu şi a justiţiei rezidă probabil în teama oligarhului de a ajunge după gratii şi de a împărtăşi soarta ex-premierului Adrian Năstase şi a altor miniştri şi parlamentari”, scrie Karl-Peter Schwarz în Frankfurter Allgemeine Zeitung, amintind de învinuirea de corupţie la adresa lui Felix, în legătură cu privatizarea extrem de avantajoasă a Institutului de Cercetări Alimentare.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Tot nemții ne fac curat în ogradă? Dan turnătorul proriei sale familii la Securitate Voiculescu în presa germană: “Terorismul Antenei 3 și Imperiul Varanului”

 1. ad.rian zice:

  Cum imi spunea un prieten german: „E greu sa fii neamt in tara valaha”. Varanul pune in practica tactica bolsevica a golirii de sens a tuturor cuvintelor care au un inteles ce le atrage atentia, inclusiv „conservator”, „umanist”, dar si principii mafiote ale piramidei razbunarii fizice si financiare. Cosmar legal in Tiganiada lui Budai-Deleanu.

 2. Valentin zice:

  A nu stiu cata oara un om spune una si jdemnii de ‘telectuali nauci inteleg cu totul si cu totul alta.
  Acum Basescu cica si-a aratat adevarata fata, de fapt el doar simula anticoruptia timp de 9 ani, da’ ne-am prins acum ca daca citim ce a declarat el de jos in sus si pe diagonala si mai si mai corelam si ca Marte e in conjunctie cu Venus e clar ca s-a inteles cu Voiculescu si ca in curand o sa primeasca o emisiune in prime-time la Antena 3 in cuplu cu Gadea.
  Ca pleaca Morar e pacat dar sa fim seriosi, toata lumea stia ca e doar o mana de procurori care tineau steagul era doar o chestie de timp pana vor fi anihilati total de mafie. Nu prea ar fi avut ce face oricum.
  Sincer sa fiu ma bucur ptr Morar si ptr Kovessi si ptr ceilalti. O sa poata sa-si vada de viata lor si de familia lor, nu are sens sa te lupti cu morile de vant intr-o tara unde dementa e generalizata.
  Poporul are ce a votat si a votat ceea ce merita.

 3. Valentin zice:

  Atata prostie si ticalosie cat am mai vazut azi pe politea lui teophile mai rar.
  Sunt o groaza de indivizi care sunt in orgasm ca pare sa aiba un motiv sa dea in Basescu si sa poata spune ca „v-am zis eu ca sunt toti la fel!”
  Astia sunt ca Antena3 dar pe invers insa la fel de toxici.Nu intamplator se si uita des la Antena 3, chipurile sa vada dusmanul.
  Aiurea. Se regasesc in mizeriile si in sofismele de acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.