Să te crăcănezi de râs nu alta: cică Ponta este băsist… !

de Ștefan Ciocan

Ponta, băsistul! Strigă toţi liberalii şi mai ales portavocile lui Felix Voiculescu. Deodată liderul PSD a devenit un proscris pentru liberalii care urlă ca din gură de şarpe că nu sunt respectate principiile unui stat de drept pentru că ministrul interimar al Justiţiei a numit-o pe Codruţa Kovesi potenţială şef la DNA. USL scârţâie din toate încheieturile, dar Antonescu este suficient de Căcărău ca să nu-şi permită o ieşire de la guvernare. Mai bine încearcă din interiorul USL să joace rolul indignatului în faţa acţiunilor pretins nedemocratice ale lui Ponta. Dacă premierul, ministru interimar al Justiţiei, ar fi numit un om agreat de liberali şi implicit de Voiculescu, ar fi fost cea mai bună alegere şi cea mai democratică cu putinţă. Aşa… Ponta este un băsist nenorocit, şantajat, care face jocurile „mafiei corupte şi infracţionale” din gaşca preşedintelui Băsescu. Antonescu nu poate să rupă USL pentru că fără sprijinul PSD şi cu un contracandidat serios pus de social-democraţi, nu mai pupă el un mandat la Cotroceni. Deocamdată are nevoie de Ponta şi de USL pentru a-şi vedea visul realizat. Aşa că nu-şi permite să dea cu pumnul în masă, ci doar să se plângă pe la colţuri. Felix Voiculescu şi-a asmuţit toţi căţeii împotriva lui Ponta. De la Mircea Badea până la Cosmin Guşă, toţi oamenii ruşilor şi ai fostului turnător s-au pornit împotriva lui Ponta de parcă acesta le-ar fi necinstit mamele, nevestele şi vreo două mătuşi.

În PSD este linişte. Dragnea şi-a văzut visul cu ochii. Daniel Morar este tras pe linie moartă şi poate să iasă liniştit la pensie de la Curtea Constituţională, unde reprezintă un simplu vot în completul de judecători. Dosarele referendumului şi alte cazuri de mare corupţie vor ajunge pe mâna Codruţei Kovesi, aceeaşi care l-a absolvit pe Iliescu de orice vină în dosarul mineriadei şi care nu s-a evidenţiat în mod deosebit în lupta cu marii corupţi. (E drept că DNA avea copetenţe mai clare în acest domeniu) Miza pentru greii din PSD nu mai este schimbarea lui Băsescu. Ponta stă mult mai bine în sondaje decât Antonescu, iar rolul de perpetuu scandalagiu pe care presa USL i l-a pus în spate lui Băsescu începe să-l prindă mai degrabă pe liderul PNL. Pâinea şi cuţitul sunt deocamdată tot la Băsescu, care poate să-l protejeze pe Ponta şi să-i asigure continuitatea în funcţia de Premier, în eventualitatea unei ruperi a USL. PSD ar putea face Guvernul şi fără PNL, dacă Băsescu l-ar desemna premier, încă o dată, pe Ponta.

Meciul pentru numirea şefilor parchetelor nu este jucat, odată cu desemnarea celor doi candidaţi. Aceştia mai trebuie să treacă prin CSM, (pentru un vot consultativ ce-i drept), pentru ca apoi să fie numiţi de Traian Băsescu. Asociaţia magistraţilor, controlată de Voiculescu, a început deja să cârâie împotriva celor doi procurori nominalizaţi de Ponta şi împotriva procedurii prin care aceştia au fost stabiliţi. Este posibil ca CSM, care nu l-a încurajat marţi pe premier să facă nominalizarea, să nu dea avizul pentru cele două numiri. În această situaţie Băsescu rămâne într-o evidentă poziţie de offside, iar Ponta îşi va întări şi mai mult imaginea de premier responsabil care vrea doar stabilitate în România.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Să te crăcănezi de râs nu alta: cică Ponta este băsist… !

  1. ad.rian zice:

    Imbarligate mai sunt potecile mincinosilor politici.

  2. mihaibeltechi zice:

    Reblogged this on Cronici Geruliene.

  3. Stefan Pop zice:

    Multe acuzatii i se pot aduce lui Victor Ponta … Dar ca ar fi „basist” niciodata!

  4. Ba ai dreptate, au turbat cei de la Antena 3. 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.