“Gureşa” şi “Pomădatul” – deontologii presei dâmboviţene şi ai gazetăriei transcarpatice

Oricât de clujeni am fi, oricât de cunoscuți și oricât de jurnaliști ne-am da împreună sau separat eu și cu Rareș Bogdan, când văd, aud sau citesc despre o mizerie jurnalistică, este musai să o taxez.

Și-a luat medicamentul.

Și-a luat medicamentul.

 • “Amicus Plato sed magis amica veritas”

Să o luăm cu primul pas: o fetiță din Zona HarCov (de bună voie ea, sau îndemnată de alții) își pune o bentiță tricoloră și se duce la școală de Ziua Mondială a Maghiarilor, sau cum s-o fi numind ziua pe care o comemorează sau serbează în fiecare 15 martie toți maghiarii, sau ungurii – că nu știu care-s unii și care-s alții – din lumea asta. Din punctul meu de vedere, dacă se ducea numai în bikini să le cânte în spatele blocului băieților de cartier că ea are anii și ei banii, cred că obținea același efect – adică vorbesc despre provocare. Fetița a fost trimisă acasă de către profesori – halal profesori! – care nu au știut să gestioneze problema și s-a găsit un idiot anonim care să o amenințe pe Facebook cu moartea. Care amenințare putea să fie o făcătură de curvă securistă de-a lui Ceaușescu, cum făcătură s-a dovedit a fi și pagina oficială de Facebook a fetiței (“Alături de Sabina”) și mai ales mesajele postate acolo. Și vedeți o fetiță de 14 ani din generația care nici “da” sau “bine”  nu mai știu folosi decât dacă este “ok” sau “kool”, folosind cuvântul “intropatie”… Hai siktir!

În fine, domnul Sorin Ioniță și-a exprimat liber opinia într-un material publicat în Revista 22 sub titlul: Jeanne d’Arc de Covasna sau războiul celor două cârpe. Un material despre proștii “lor” și proștii „noștri” care-și fac un mod de a trăi, o slujbă din exploatarea naționalismului de mahala.

 • Îngrijorător nu e doar faptul că tinerii Csi­bi şi Sabina formează cuplete şi încep să-şi scoată ochii, ba pentru o bentiţă cu tri­colorul greşit, ba pentru un steag pus un­de nu trebuie, ci mai ales acela că adulţii le tolerează atitudinile de „frondeuri“, au grijă să nu fie cumva abuzaţi emoţional când „se exprimă“, dacă nu cumva se ală­tură de-a dreptul circului, ciomăgindu-se cu cozile de la drapel. Lecţia pentru ge­ne­raţiile mici e clară: xenofobia e scuzabilă, dacă nu chiar eroică. Creşteţi mari şi um­pleţi pământul cu alţii ca voi, dragii noş­tri, purtând mai departe flamura stră­bu­nilor, că totul e OK.

Imediat au sărit ca mușcați de cur toți idioții neamului (găsiți urmând link-ul câteva materiale care exemplifică perfect non-gândirea acestor pitecantropi ai patriotismului ca meserie). Totul culminând cu tocarea lui Sorin Ioniță în direct (ca din rect) pe ReTeVeiul lui Sebastian Ghiță. Mizeria constă în faptul că cei doi așa-ziși moderatori, Andreea Crețulescu și Rareș Bogdan – Gureșa și Pomădatul, după cum îi definește necruțător Liviu Avram într-un editorial din Adevărul, l-au execuat în direct dar lipsă pe Sorin Ioniță, apoi au avut tupeul să declare că acesta nu a vrut să intervină.

 • Moderatorii n-au suflat o vorbuliţă dacă intenţionează sau nu să vorbească şi cu împricinatul. Abia după vreo jumătate de oră, Xena a spus că Sorin Ioniţă a fost la un moment dat pe telefon, dar a refuzat în cele din urmă să intervină în emisiune. I-am trimis un SMS şi l-am întrebat de ce a refuzat. Mi-a telefonat înapoi şi mi-a explicat cum şi-au bătut joc de el. „M-au sunat şi m-au uitat la telefon vreo 20 de minute. Eu tot spuneam „alo!” în timp ce-l auzeam pe Geoană vorbind, de nu mai ştia fata aia care m-a sunat, producătoarea sau ce-o fi fost, cum să-şi ceară scuze. Până la urmă am închis, dar nu m-au mai sunat înapoi”. E mai familiarizat decât mine cu studiourile de televiziune, aşa că are şi explicaţia: „Aşa fac ăştia când vor să te execute. Te sună doar ca să aibă un alibi în caz că sunt reclamaţi la CNA, după care îşi bat joc de tine”. Poate are şi CNA-ul ceva de învăţat din asta.

rares bogdan-frumos sunt-fute-m-asNu-mi rămâne decât să-l parafrazez pe Rareș Bogdan dintr-un editorial în care-l cam tăvălea în condei pe Emil Boc pe când acesta era premier: “Bogdane, hai acasă”! Te dâmbovițezi prea bine.

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la “Gureşa” şi “Pomădatul” – deontologii presei dâmboviţene şi ai gazetăriei transcarpatice

 1. Astfel înțelegem noi românii dreptul la libera exprimare ! Musai trebuie ca și celălalt să gândească la fel ca noi.

 2. EuCuMine zice:

  Salut Sare.

  Cand prestezi la patron in rol de prima vioara ai obligatii. Printre care si mancatul/regurgitatul cacatului la comanda. Ca, deh, una e sa fii reporter de sporturi obscure (in Romania) pe ~500 euro, alta e sa fii „reputatul comentator politic” pe ~2500-3000.

  Cat despre Cretuleasca, imi rezerv dreptul de a-mi autocenzura parerea despre ea.

 3. noradamian zice:

  „Lecţia pentru ge­ne­raţiile mici e clară: xenofobia e scuzabilă, dacă nu chiar eroică. Creşteţi mari şi um­pleţi pământul cu alţii ca voi, dragii noş­tri, purtând mai departe flamura stră­bu­nilor, că totul e OK.”
  Corect: învăţăturile unor prizonieri -nu stiu cât de constienţi,ai manipulărilor şovin-naţionaliste joase, provocatoare, profitabile pentru neamul varanilor şi al kkrăilor, către generaţiile mici confirmă că dincolo de apetenţa infantilă pentru justiţiarismul anarhic, pentru mulţi concetăţeni, din păcate, statul de drept e ceva neinteligibil şi chiar inutil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.