Control c control v

copy-pasteDe vreo trei luni, mai precis din prima săptămână a anului, mă tot plimb ca o minge pe la Curtea de Apel, ba mai dau un telefon, ba îmi bag nasul în biroul expertului în relaţiile cu media. Motivul? O prostie! Mă roade pe mine o curiozitate infantilă să aflu motivarea soluţiei finale din primul dosar de şantaj din presă din România, care a durat mai bine de 8 ani. Normal că dosarul îi în continuare la motivat şi eu rămân din nou cu buza umflată, şi sincer, încep încet să-mi pierd nu numai răbdarea dar şi interesul. Şi poate aşa ar trebui să fie şi normal. Până la urmă, cui îi pasă de aflarea „adevărului” dintr-un dosar în care o parte vătămată este ministru al transportului când ai atâtea subiecte „de presă” mult mai interesante pentru publicul larg, cum ar fi culoarea chiloţilor la nu ştiu ce panaramă sau ce lighioane de companie mai sunt la modă pe Dorobanţi?

Fix din acest motiv spun că sufăr de o curiozitate infantilă! Peste tot în lumea asta, chiar şi în Occident, se pune accentul pe articolele pe care vor să le citească cititorii şi nu trebuie să ne fie ruşine cu asta. Dacă se cer minciuni şi articole facile, ce sens are să-ţi rişti pâinica de la gură publicând adevăruri despre una sau alta? Cel puţin pe plan local, că trebuie să ne recunoaştem locul şi rolul în galaxie, este chiar indicat să dai un copy-paste la câte un comunicat trimis de cutărescu de la ceva partid sau să pui un „Află tot!” în faţa unei ştiri de doi lei ilustrate cu o poză cu ceva ţărani care se ceartă în trafic. Aşa se fac vizualizările, afişările, like-urile sau ce dracu mai sunt. Şi dacă procedezi aşa publicul te aplaudă şi te recomandă mai departe, profund îndatorat de faptul că „îl ţii la curent” cu noutăţile „din oraş”. E minunat! Eu personal am toată stima pentru băieţii ăştia. Cred că nu-i uşor să dresezi un public „inteligent” cum este cel clujean, dar uite că perseverenţa îşi spune cuvântul. Este nevoie de mult devotement şi o muncă imensă să faci dintr-un nonsens o ştire bombă, să reuşeşti să deviezi privirea oricum mioapă a cititorului clujean într-atât încât să creadă că dacă un idiot calcă pe o banană şi alunecă asta se numeşte că el citeşte presă.  Maşina de îndobitocit numită presă funţionează perfect! Că ajung până la urmă să creadă ceea ce citesc, asta e deja cu totul altceva! Vă dau un exemplu şi cu asta termin pentru că frustrarea îşi spune deja cuvântul şi încep să mă enervez.

Câţi avizi cititori de presă credeţi că ştiu de faptul că „Presa Zece Srl” (ce nume predestinat!) vrea să intre în falimet pentru că datorează milioane de lei furnizorilor şi n-are chef să-i plătească? Cine urmăreşte acest subiect şi-l discută la o cafea „pe corso”? Garantat nimeni! Poate să apese tastelea alea săracu’ Bacalu până-i sângerează degetele că lumea nu-i interesată de aşa ceva. Campionii la publicat comunicate de presă îşi cer dreptul la insolvenţă, şi uite că se închide cercul. Şi dacă aşa stau lucurile, mă gândesc serios să mă apuc de patronat presă când mă fac mare, dar până atunci mai trec încă o dată mâine pe la Curte să-mi încerc norocul cu motivarea aia.

 Sabin Ripan

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Control c control v

  1. doru cu motoru` zice:

    BRECHIN` NIUS !!!
    adevaratul nume nu este CRIN …. numele corect este KIM !!!!

  2. dadatroll zice:

    Hai mey ca mai ieste unu cu nume Kim da murit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.