În gura lui Ponta, tot ce nu e demagogie este neadevăr (cam îi vorbește gura fără de el, sau e de-a dreptul prost, rău intenționat, ori numai iresponsabil)

eCaterinca Andronescu2de Ștefan Ciocan

Premierul Victor Ponta a declarat în repetate rânduri că metroul din Drumul Taberei costă 1,2 miliarde de euro, „cât autostrada Comarnic – Braşov”. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că acest cost provine din contracte semnate, în special de către fostele guvernări. Ponta vorbeşte din nou prostii. Conform jurnaliştilor de la Hotnews până acum, pentru metroul din Drumul Taberei au fost semnate contracte de „doar” 275 de milioane de euro. Nu ar fi nici prima şi probabil nici ultima declaraţie incorectă a premierului. Este Ponta iresponsabil sau doar dezinformat? Probabil că preocupat cu numeroasele emisiuni TV în care îşi prezintă “lipsa” de soluţii de guvernare, infantilul prim-ministru al României nu îşi dă seama de importanţa declaraţiilor sale. Aproape că nu este zi ca Ponta să nu lanseze câte o “poveste” pe televiziuni, care apoi să nu fie dezminţită de miniştrii guvernului pe care îl conduce. În special liberalii au o adevărată plăcere în a-l contrazice pe colegul lor de guvernare. În plină criză a laptelui, când fermierii înregistrau pierderi uriaşe şi televiziunile isterizau consumatorii, intoxicându-i cu ştiri apocaliptice despre toxinele din lactate, premierul României, în loc să calmeze spiritele, se apuca să vorbească despre sistarea programului “cornul şi laptele”. Să nu-şi fi dat seama Ponta că nu era momentul propice să vorbească despre sistarea unui program guvernamental care implica distribuţia de lapte, tocmai în plin scandal al Aflatoxinei? În acest caz înseamnă că e de-a dreptul prost. Dacă şi-a dat seama şi totuşi a făcut-o, înseamnă că este ori rău intenţionat, ori iresponsabil. Cu atât mai mult cu cât până la urmă declaraţia premierului, care a pus gaz pe foc în scandalul laptelui, nici măcar nu a produs efecte. Programul “cornul şi laptele” se va derula în continuare fără nicio restricţie. Nici investitorii străini nu au fost scutiţi de declaraţiile iresponsabile ale liderului PSD. Imediat după ce societatea Deva Gold a anunţat că a obţinut autorizaţia de mediu pentru exploatările aurifere de la Certej, Victor Ponta s-a trezit vorbind şi susţinea că firma canadiană a şpăguit reprezentanţii Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului Timişoara. În momentul respectiv, Ambasada Canadei i-a cerut premierului să-şi probeze afirmaţiile. Bineînţeles că nici după mai bine de jumătate de an, Ponta nu a dovedit fapta de corupţie a canadienilor. Un asemenea comportament iresponsabil al Premierului va ţine departe investitorii străini de România şi va genera neîncrederea mediului de afaceri din România în politicile guvernamentale. Lipsa de soluţii coerente ale guvernului pentru ieşirea din criză este aproape axiomatică în condiţiile în care şeful executivului nu este capabil nici măcar să-şi cenzureze declaraţiile. În gura lui Ponta, tot ce nu e demagogie este neadevăr.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la În gura lui Ponta, tot ce nu e demagogie este neadevăr (cam îi vorbește gura fără de el, sau e de-a dreptul prost, rău intenționat, ori numai iresponsabil)

  1. EuCuMine zice:

    Asa se intampla cand pe fundal se cearta papusarii intre ei si mutzunache balangane-n sfori.

  2. Corneliu Ene zice:

    Cel mai probabil producatorii de lapte nu cotizau suficient la psd. Acum cotizeaza, deci programul merge mai departe si totul s-a rezolvat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.