Liderii PSD către Adrian Năstase: (mai) „bine v-ați întoarce alături de familie“

Liderii PSD au salutat la unison eliberarea lui Adrian Năstase din închisoare şi „întoarcerea lui alături de familie“.

Liderii PSD au salutat la unison eliberarea lui Adrian Năstase din închisoare şi „întoarcerea lui alături de familie“.

de Ștefan Ciocan

Adrian Năstase şi-a făcut bagajele şi a plecat acasă, mai curat, mai uscat şi mai mediatizat ca niciodată. Sunt oameni în PSD care-l aşteaptă cu braţele deschise. Din contră, sunt alţii care parcă l-ar ţine mai departe de partid pe Năstase. Să scrie cât vrea pe blogurile lui, dar să nu le sufle ciolanul. Auto-împuşcatul, fost premier al României, se va bucura câteva zile de căldura familiei, apoi a promis să vorbească. Mediatizarea ieşirii lui Năstase din temniţa de la Jilava şi întoarcerea triumfală acasă – după ce a plecat pe ascuns, cu salvarea şi fularul la gât în plină vară – poate să facă dintr-un infractor un erou. Fără îndoială, fostul lider PSD a fost condamnat pentru una dintre cele mai puţin grave fapte pe care le-a comis în perioada sa de glorie. Infracţiunile care i-au fost imputate au fost o bagatelă faţă de contractele grase ale guvernării Năstase printre care poate cel mai grav, înstrăinarea rezervelor de petrol şi gaz ale României firmei austriece OMV. Conform Legii Partidelor Politice, Năstase va trebui să mai aştepte până să poată reintra în politică. Însă fiecare zi care va trece cu Năstase în libertate îl poate transforma pe acesta într-un erou al luptei împotriva “odiosului” regim Băsescu. O victimă a dictatorului de la Cotroceni care l-a executat politic pe Năstase având în mână Justiţia şi Parchetul. Vom vedea în următoarea perioadă cum se vor poziţiona mogulii din media faţă de reîntoarcerea lui Adrian Năstase. Pentru că acesta are nevoie de televiziunile obediente actualei puteri pentru a se transforma în victima regimului Băsescu şi a reveni astfel în forţă pe scena politică, atunci când termenele legale îi vor permite. Faţă de “cârlanii” care se perindă acum prin “palatele” Bucureştilor, Năstase este un politician rezonabil, cel puţin raportat la modul de comunicare şi diplomaţie. Românii nu au trăit mai bine sub “domnia” lui Năstase decât o fac acum. Dar capacitatea românilor de a uita şi de a se întoarce permanent în trecut va duce la iertarea de păcate a proaspătului eliberat din puşcărie. Nu cred totuşi că Năstase va mai avea puterea să revină în prima linie a PSD. Locurile ocupate de lupii tineri nu-i vor fi accesibile, nu mai are ce să le ofere baronilor locali şi are încă destule bube în trecutul său, cu care să-i poată fi potolite accesele de putere. Năstase poate doar să adune în jurul său pesediştii nemulţumiţi de “regimul” Ponta şi colaborarea acestuia cu PNL. Din acest punct de vedere auto-împuşcatul poate să devină o pisică pe care anumite grupuri din PSD să o arate “şoricelului” Ponta. Ar fi binevenită o astfel de “pisică” ţinând cont că în momentul de faţă nu există în PSD niciun personaj care să-i sufle în ceafă Premierului.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Liderii PSD către Adrian Năstase: (mai) „bine v-ați întoarce alături de familie“

 1. Pe primarul Sibiului l-au potolit. Vor găsi ei și pentru Năstase ceva.

 2. Sare'n Ochi zice:

  Cititi cat de rau i-a fost lui Nastase la Jilava (informatii din interior)
  http://www.reportervirtual.ro/2013/03/opinie-presa-care-elibereaza-si-eroii-nationali.html
  • Nu intimplator, anul trecut, cu o luna inainte (31 mai 2012) de incarcerarea lui Bombo, a fost schimbat directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si apoi fost elaborate modificari ale regulamentelor penitenciarelor. Ghici de de? Pesedistii se pregateau pentru eventualitate. (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12392717-seful-administratiei-nationale-penitenciarelor-demis-ministrul-justitiei.htm) Decizie nr.543/12-06-2012 (A.N.P.): DECIZIE a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor privind aprobarea Regulamentului de ordine interioara in Administratia Nationala a Penitenciarelor – Decizie nr.684/28-09-2012 (A.N.P.) DECIZIE a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor penitenciare, aprobat prin Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 507/2012

 3. doru cu motoru` zice:

  Buna dimineata 😉 , eram ieri, intr-o zona unde la radioul „motorului” se prindea doar radioul national. La stirile de la ora 13 s-a pomenit despre intronarea noului PAPA. Nu s-a pomenit nimic despre faptul ca Basescu a fost invitat si a participat ; ba mai mult a si vorbit cateva momente cu suveranul . Ideea este ca radioul national,platit de noi, cenzuraeaza stirile despre presedinte !! Mama voastra de netrebnici nenorociti ! Rusine sa va fie pupincuristilor ! Sper ca Marga,dupa ce pune la pamant si ICR ul sa va fie noul sef. Blestemati sa fiti in veci vecilor,Doamne iarta-ma !

  • Sare'n Ochi zice:

   salut coane 😀
   nu ai vazut ca informatorul securitatii inca din liceu s-a dus la Phenian sa incheie un acord istoric cu Radio Vocea Cietnamului? ce poti sa pretinzi altceva de la un asemenea deseu uman?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.