Cuponiadă pe restituirea proprietății private

cuponiadaProblema ancestrală a României este că cei care credeau că numai ei pot să reprezinte statul (vodă, boieri, politicieni) au considerat că trebuie să fie salvați, indiferent de pierderile colaterale (teritoriu, populime, capetele altora). Onoarea nu a contat niciodată, numai interesele. Și cum intersele lor sunt (ancestral) cuplate de averea statului, nu este de mirare că „statul” a fost întotdeauna salvat. Și-ncă ce cuvinte frumoase poți să verși la căpătâiul statului…!

Revenind la zilele noastre, “statul” se salvează prin legi. Vorba aceea: nimic nu este de mai folos unor pungași politici decât o plasă de siguranță bine croită din legi proaste. Proaste că sunt date strict în scopul și folosul personal al celor care le votează și știu cum să le utilizeze.

În anii ’90, Ion Ilici Iliescu, în cârdășie cu Petre Roman și restul “boierimii” comuniste au pus la cale așa-zisa împroprietărire a poporului cu bunurile lor personale – adică fabricile și uzinele construite cu “sudoarea frunții” lor. Primul pas în crearea Capitalismului de cumetrie a fost făcut prin adoptarea Legii nr.15/1990, prin care fostele întreprinderi de stat din vremea regimului comunist au fost transformate în societăți comerciale sau regii autonome. Procesul de privatizare propriu-zisă a fost inițiat pe baza Legii nr.58/1991. Conform acestei legi, atribuția de privatizare a societăților comerciale aflate în proprietatea statului revenea unei instituții specializate, nou-create, denumită Fondul Proprietății de Stat (FPS). Instituția și-a schimbat denumirea în 2001, în Autoritatea pentru Privatizare și Administrarea Proprietățții Statului (APAPS), iar în 2004 a fost redenumită Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Uite așa, în anii ’90 au apărut doua instituții intersante: Agenția Națională de Privatizare și FPS. Ultima a avut în legea ei de înființare un „ceva” interesant: adică acea prevedere prin care 30% din capitalul obținut era împărțit între cetățenii români.

  • „În vederea realizării transferului proprietății de stat către sectorul privat, în condițiile asigurării echivalentului a 30% din capitalul social al societăților comerciale către cetățenii români îndreptățiți, se adoptă prezenta lege, care cuprinde reglementări privind vânzarea de acțiuni sau active ale societăților comerciale către persoane fizice sau juridice, române sau străine.”

Iu-huuuu, poporul s-a fost împroprietărit cu cupoane în valoare de 30% din ceea ce altă dată era denumit ca 100% „averea poporului”. Deci, dintr-un condei, poporul fericit a fost țepuit cu 70% din averea sa.

Ce înseamnă „către cetățenii români îndreptățiți”? Citim asta în Top 50, Top 100 și așa mai departe, deși mai îndreptățiți am fi să citim despre acești “îndreptățiți” în rechizitoriile procurorilor.

Revenind, în România, au avut loc două mari cuponiade: cea din 1992 (Legea 58/1991), prin care fiecare român în vârstă de peste 18 ani a primit o hârtie cu cinci cupoane în valoare de 5.000 de lei vechi fiecare (în total 25.000) și cea din 1995, când s-au împărțit cupoane nominale de 975.000 de lei. Sumele păreau impresionante la momentul respectiv. Însă, înainte ca populimea să aibă posibilitatea să le valorifice, au fost erodate de inflație sau cumpărate la preț de nimic de „băieții îndreptățiți” – prin intermediul țiganilor prin piețe (de altfel debutul în viața economică a cunoscutului țepar Sorin Ovidiu Vântu, cu aceste ocazii s-a manifestat).

Nu mi-aș fi amintit de “Cuponiade” și efectele lor în destructurarea economiei naționale românești în interesul câtorva privilegiați, dacă Legea Restiturii propusă de către guvernul plagiatorului mitoman Victor Ponta nu ar fi (în formă și fond) croită ca să se manifeste ca o nouă Cuponiadă – de data aceasta făcută pe spezele proprietății private. Pontănacul che gargarist este cel care îi favorizează pe samsarii imobiliari. Citiți ce spun asociațiile de proprietari și vă cruciți:

  • “Proiectul prevede ca persoana îndreptățită, pentru imobilul care nu i se restituie în natură, să primească un număr de puncte echivalent cu valoarea calculată a imobilului la momentul apariției legii conform grilei notariale. Aceste puncte pot fi valorificate numai prin participarea la licitații publice; nu se compensează terenul la paritate valorică reală, ci se licitează. Consecința [acestui mod de aplicare a legii] va fi că pentru un imobil licitat interesant se va plăti mai mult decât valoarea sa reală datorită concurenței mari. Această nouă loterie, asemănătoare traficului de acțiuni de la Fondul Proprietatea va dezavantaja persoanele îndreptățite vârstnice, sărace sau cu o pregătire mai redusă, în defavoarea unei noi clase de afaceriști, care vor cumpăra „puncte“ la preț redus.”

Și care vor ști să le valorifice la licitație. Trăiască noul Top 50 Capital!

EXEMPLE DE LEGI PLASĂ PENTRU INFRACTORII GRUPULUI ORGANIZAT LA GUVERNARE:

  • Politistii urmariti penal pot ocupa functii de conducere in ministerul de Interne, dupa ce ministrul Radu Stroe a coborat standardele de integritate. Printr-un ordin dat la inceputul lunii februarie, ministrul Stroe a modificat Ghidul carierei politistului si cadrelor militare, eliminand una din conditiile minime obligatorii pentru ocuparea unor functii de conducere in sistem, si anume ca politistii si cadrele militare „sa nu se afle in curs de urmarire penala”. Stroe a semnat ordinul pe 4 februarie, adica la doar 5 zile dupa Raportul MCV dur al Comisiei Europene, si in pline negocieri pentru intrarea in Schengen. La cateva saptamani dupa ordinul lui Stroe, a fost numit sef al corpului de control din ministerul de interne chestorul Constantin Manoloiu, urmarit penal in dosarul referendumului. Ministrul Stroe nu a raspuns solicitarii HotNews de a explica motivele care au stat la baza modificarii Ghidului carierei politistului. (hotnews.ro)
  • Cum a ajuns deducerea TVA un semn de «bunăvoință» al fiscului? (capital.ro)

PS: VĂ RECOMAND SĂ CITIȚI DESPRE CÂT DE MARI SUNT INTERESELE ÎN CAZUL CUPONIADEI PE PROPRIETĂȚILE PRIVATE NERESTITUITE:

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cuponiadă pe restituirea proprietății private

  1. ad.rian zice:

    Sa lasi un raspuns si sa pleci, pana nu este prea tarziu, din mijlocul acestui „grup infractional organizat”, si de partid, si de stat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.