Laptele și mierea s-au terminat chiar înainte de a începe câinii să umble cu covrigii în coadă

cersetoria la animaleEste ca la o problemă de matematică: se dau și se cer concluzii (rezolvări). Și de data aceasta avem de-a face tot cu matematica nesimțirii, a minciunilor debitate zilnic și a promisiunilor semănate în vânt. Este timpul să le demontăm, să-l învățăm pe Prim Plagiatorul Mitoman Che Gargara că pe lumea aceasta există adevăr.

Pe piața muncii din România lucrurile stau cam așa – mai ales în zona celor care duc gruel economic print axe și impozite: doar 14% din populaţia activă este angajată în companiile private. Deci: avem de-a face cu foarte puține resurse pe piața muncii.

 • Ponderea angajaţilor din sectorul privat raportată la totalul populaţiei este de doar 13,7% în România şi ne plasează pe ultimele locuri din Europa, în timp ce în state precum Elveţia, Danemarca sau Cehia procentul este de peste două ori mai mare, arată statisticile CNIPMMR, organi zaţia care promovează interesele firmelor mici şi mijlocii, pe baza datelor comparative ale Eurostat din 2010.

Normal că nu l-ați auzit pe nici un politician să deplângă această situație a scăderii dramatice a numărului de angajați din sectorul privat din ultimii ani – pentru politicieni nu există decât acei oameni care pot fi șantajați printr-un salariu de mizerie și un post sigur la stat să iasă la vot. Îngrijorarea și prioritatea în a găsi soluții pentru orice politician conștient ar trebui să fie nu numai creșterea numărului de șomeri din sectorul de stat, cât mai ales numărul de salariaţi din privat. Trebuie ca politicienii să treacă peste gargara lor obișnuită și să conștientizeze adevărul afirmației că angajații din privat alimentează în mod sănătos economia – spre deosebire de cei de la stat ale căror taxe și impozite sunt un fel de trecere a unor bani din buzunarul drept în ce stâng (ei sunt mai mult consumatorii banilor colectați din sectorul privat. Mai puțini angajați în sectorul privat înseamnă mai puțini banil colectați de către stat. Dar de ce să se angajze privații să tragă la ham pentru statul roman, când acest stat disprețuiește munca cinstită și singura recompensă pe care o aplică muncii sunt taxe și impozite mărite? Subliniez faptul că, în prezent, în economie lucrează 4,3 milioane de angajaţi – din care 1,2 milioane lucrează (vorba vine!) la stat şi 3,1 milioane la privat.

După sarabanda de promisiuni lipsite de bun simț trâmbițate de către politicienii grupului infracțional organizat impropriu numit guvernare și majoritate (zdrobitoare) parlamentară, vine deșteptarea. Una dură, dintr-un vis frumos în plin coșmar: Guvernul Prim Plagiatorului Mitoman este într-o foame cumplită de bani. Și cum soluții nu există pentru o guvernare cinstită în care banul public să nu mai fie sifonat (doar nu au sponsorizat sponsorii degeaba o campanie costisitoare întinsă pe parcursul a 7 ani de tocat Traian Băsescu pe la tembeliziuni!), urmează concedieri şi noi impozite. S-a terminat cu laptele și cu mierea guvernării pentru “populime“ chiar înainte de a începe să umble câinii cu covrigii în coadă…

Cum vă spuneam mai sus, neavând de la cine să încaseze (pe cine să jupoaie), banii intrați la fiesta bugetelor fiind mult mai puțini decât în estimările inițiale, guvernul încearcă să reducă şi cheltuielile cu personalul, pentru a fi sigur că se va încadra în deficitul convenit cu Fondul Monetar Internaţional.

Dar să vedem și partea plină a acestui pahar gol al bugetelor. Ne așteaptă un măcel de toată frumusețea în interiorul Uniunii Stalinist Leniniste. Bani puțini la mulți nehaliți, înseamnă sacrificare celor mai slabi – mă rog, a celor despre care se crede că sunt cei mai slabi. Și așa, exact ca și pe vremea când PDL a fost nevoit să taie otova nbanii bugetarilor, lovind implicit și dureros, în propriii săi șoșonari, și USL își va distruge baza electorală cât de curând. Și șoșonarii USL vor constata pe propria piele că au fost “unii” “dintre cei 7,4 milioane” absolute degeaba. Mă rog, degeaba pentru ei, nu pentru Dan FELIX Voiculescu și șleahta de penali care beneficiază din plin de asaltul fără precedent asupra independenței Justiției.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Laptele și mierea s-au terminat chiar înainte de a începe câinii să umble cu covrigii în coadă

 1. aysa zice:

  idiotii astia parca ar guverna o tara fara oameni,ptr ei cetateanul de rind nici nu este luat in calcul,dar si acestia isi merita soarta ei au votat uslis

  • Sare'n Ochi zice:

   exact. asa cred si eu. in plus, am senzatia ca am incaput pe mana unor infantili care sunt depasiti de slujbele pe care si le-au luat. niste infantili care se joaca de-a condusul tarii.

 2. ad.rian zice:

  Incepe „Epoca statelor combatante”, sau „care pe care”, mai pe romaneste. „Spectacolul continua.” Sau, pentru initiati, „The Show Must Go”, cu luminitele si sclipiciul de rigoare.

 3. Pingback: Conform SARE’n OCHI: Canci lapte, canci miere, canci covrigi … cânii umblă-n coada goală … | Românica blues

 4. Liana zice:

  Asta e moment pe care eu il astept de cand a devenit Ponta prim-ministru. Sa ii vina si lui randul sa taie. Sa dea afara. Tocmai el. Din nefericire, vor exista pentru ceva timp destui idioti care tot vor vota cu PSD. Apropo: PNL pe cine reprezinta?
  Stiu. A spus Stanisoara ca e partid de dreapta, dar eu nu am crezut asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.