Femeile trebuie ocrotite, respectate şi iubite

8 martiede Ștefan Ciocan

Ziua Internaţională a Femeii s-a transformat radical în decursul anilor. Cu un sfert de secol în urmă sexul frumos îşi asuma mai uşor rolul de femeie-mamă. Tinerele se regăseau mai greu în noţiunea de femeie, adolescenţa întârziată le păstra pe fete mai aproape de o anumită candoare şi le conferea un mister aparte. Femeia-mamă era sărbătorită decent. Copiii confecţionau la şcoală felicitări cu poza mamei, soţii sau iubiţii îşi invitau perechea la o cină romantică. Ziua de 8 Martie era o zi a femeii în care bărbaţii aveau un rol esenţial. În ziua de astăzi femeia mamă s-a schimbat în femeia “uşoară”. Ziua de 8 Martie s-a transformat dintr-o sărbătoare în care bărbaţii venerau femeia, într-o sărbătoare a dezmăţului. Fetele, dar şi femei în toată firea organizează chefuri exclusiviste. Bărbaţii nu mai au ce căuta între ele. Serbările dionisiace se reinventează de 8 martie. Femeile se îmbată, îşi fac de cap, încurajate de campanii publicitare lansate de diverse cluburi. În loc să fie admirate şi iubite de ziua lor, femeile toarnă pe gât licori bahice şi se isterizează în faţa unor trupe de striperi. Moda apărută în ultimii ani de 8 martie este „striptisul” masculin. Pachete de muşchi îmbrăcate sumar, sau chiar dezbrăcate complet, dansează lasciv în faţa “sărbătoritelor”. Stau şi mă întreb ce poate să spună o mamă fiicei sale de cinci ani în ziua de 8 Martie?! “Stai cu tata puişor că mama merge la striptis!”
Şi dacă mama vine seara acasă uşor ameţită sau chiar mai mult ameţită, ce va înţelege copilul din ziua de 8 Martie? Copilul acela care la şcoală şi-a pus poza într-o inimioară şi i-a făcut-o cadou mamei de ziua ei, 8 Martie.
Mişcările feministe şi rolul tot mai activ al femeii în societate au deturnat menirea esenţială a urmaşelor Evei. Femeile au fost create şi sunt programate genetic să joace rolul de matrice. Ele sunt creatoare de viaţă, de aceea ele nu pot să fie egale cu bărbaţii. Nu pot să se comporte ca bărbaţii pentru că viaţa copiilor, sănătatea lor, educaţia lor, viitorul lor depind în primul rând de femeia-mamă. De aceea femeile nu pot să fie asemănătoare bărbatului. De aceea femeile trebuie ocrotite, respectate şi iubite. Dar pentru asta, la rândul lor femeile trebuie să impună respectul. Abundenţa de informaţie şi de publicitate au sexualizat aproape totul. Sexul se vinde în clipuri publicitare, sexul înveseleşte şi chiar mai rău, sexul promovează. În multe cazuri femeile au început să fie tratate ca nişte obiecte sexuale. Şi multora le şi place asta. Pe toate canalele media sunt promovate femeile de succes care reuşesc în viaţă exclusiv cu argumente sexuale. Urmaşele Evei contează tot mai puţin altfel decât ca o pereche de picioare, cât mai lungi cu putinţă, şi o altă pereche de sâni. Pentru cunoscători la aceste ingrediente se mai adaugă nişte ochi sau nişte fese. Creierul este ultimul evaluat în aprecierea unei femei. Nu este corectă această abordare, dar este cât se poate de adevărată şi din păcate acceptată chiar de ELE. Femeia-mamă merită din plin un LA MULŢI ANI! Iar pentru restul femeilor, DISTRACŢIE PLĂCUTĂ!

Acest articol a fost publicat în Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Femeile trebuie ocrotite, respectate şi iubite

  1. Pingback: Femeia trebuie ocrotita, respectata si iubita | Lumea lui Oliver

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.