Frunzăverde secară chiar și Stănișoară

stanisoara-ne vor slugile lorTetendinți este județul care arareori face prima pagină a ziarelor. Dar și când face, chiar că face. Aici, s-a născut şi a crescut ex-deputatul PDL Mihai Stănişoară. El, 50 de ani, a fost prim-vicepreşedinte PDL și fost ministru al Apărării. Ea, să o ția sa, 50 de ani, conduce un trust media local, creator de imagine europeană. Ei, împreună 100 de ani de sinecurătate, deţin în Drobeta-Turnu Severin un trust de presă: „Televiziunea Severin“, cotidianul „Informaţia de Severin“ şi „Radio Severin“. Cele trei entităţi media sunt administrate prin intermediul SC Terra Sat SRL, al cărei acţionar este Mirela Codruţa Stănişoară, soţia proaspăta slugă a lui Crizel Antenescu (care ne vrea slugile lui pe toți), iar administrator este Ionela Oprea, omul de încredere al familiei. Perioada în care PDL, partidul din care făcea parte, a fost la guvernare, a însemnat pentru afacerile familiei Stănişoară apogeul succesului. Contractele de publicitate curgeau, iar instituţiile media înfloreau.

Cinci firme sunt în județul Tetendinți care au monopolizat lucrările publice și care au legături puternice cu anturajul familiei Stănişoară, motiv pentru care contribuie din plin la prosperitatea acesteia. Procurorii DIICOT au deranjat însă serios aceste relaţii (tetendinți Băsescu!).

 • Ce citim noi în presa locală din Tetendinți? Citim și spicuim că: „Constantin Bădescu este unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Mehedinţi. Este proprietarul unor firme de transport local şi regional, desfăşoară activităţi în domenii precum distribuţia de produse alimentare şi băuturi, restaurante şi construcţii. Una dintre firmele lui Bădescu, Trans Baco, a avut contracte generoase cu statul. Multe dintre licitaţiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinţi au fost câştigate de firmele deţinute de el, având contracte inclusiv cu Primăria Drobeta- Turnu Severin. În oraş se lucrează la reabilitarea străzilor, la blocul materno-infantil, la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, la Palatul Cultural Theodor Costescu. Potul este de aproximativ 27 de milioane de euro. Cinci firme lucrează pe aceste şantiere, iar liderul asocierii este Trans Baco SRL, controlată de Constantin Bădescu. În consorţiu se mai află Confort SA (aparţinând lui Georgică Cornu), Alpha Construct Sistem SA (aparţinând lui Constantin Isvoranu, vărul lui Constantin Bădescu), Via Vita SRL (la care este acţionar, printre alţii, şi Manuela Duducea, soţia lui Viorel Duducea – inginer-şef în cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta-Turnu Severin) şi firma Geostrad Construct SRL (aparţinând omului de afaceri constănţean Gheorghe Tihon Pavelescu). Aceste firme au însă şi un alt numitor comun: toate îşi fac reclamă prin intermediul trustului de presă controlat de familia Stănişoară. Nu direct, ci prin intermediul firmei de publicitate Creaţie Spot Advertising SRL Drobeta-Turnu Severin, înfiinţată în 2005, adică la un an după ce trustul media a fost cumpărat de Stănişoară. La firma de publicitate, acţionar principal este cumnatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Marius Bălu (PDL), dar şi Ionela Oprea, omul de încredere al familiei Stănişoară. De altfel, Ionela Oprea îndeplineşte funcţia de administrator la firma Terra Sat.”

Toate au fost minunate și dătătoare de speranțe-n conturi până la momentul în care (tetendinți Băsescu!) a fost arestat Bădescu.

 • Abonat la fondurile europene şi de la bugetele locale, omul de afaceri Constantin Bădescu a fost arestat la începutul lunii noiembrie 2012. Procurorii DIICOT au efectuat nu mai puţin de 25 de percheziţii la firmele lui Bădescu şi la domiciliu. Anchetatorii spun că, în perioada 2009 – 2012 (perioada în care a câştigat mai multe licitaţii pentru lucrări făcute din fonduri europene), Bădescu s-a asociat cu alţi indivizi şi s-au constituit într-un grup infracţional organizat. „Gruparea avea ca scop emiterea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12 milioane de euro“, susţine DIICOT. Bădescu şi partenerii săi sunt acuzaţi de grup infracţional organizat, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. Parc-am vorbi despre Guvernul Românie, nu este de mirare că beneficiarul unui grup infracțional organizat a simțit nevoia să se alăture altui grup infracțional organizat, mai ales că unul este impropriu numit majoritate parlamentară.

Apoi a urmat dezastrul alegerilor din 2012. După ce s-au pierdut alegerile locale din iunie 2012, afacerile familiei Stănişoară n-au mai mers la fel de bine. Mihai Stănişoară a pierdut la milimetru şefia Consiliului Judeţean Mehedinţi în dauna adversarului său politic Adrian Duicu, candidat din partea USL. Pe cale de consecință, Primăria Drobeta-Turnu Severin a anulat un contract pe care îl avea cu firma Terra Sat SRL, aceasta fiind una dintre loviturile primite de parlamentar. A doua (tetendinți Băsescu!), apropiatul deputatului, Constantin Bădescu a ajuns după gratii. Parafrazând: După gratii, dragă USL, suntem noi, penalii, care vom trece la tine. / În apropiere de gratii suntem noi, penalii, care-am vrea să ne fie mai bine.

REFERINȚE:

 • Adrian Papahagi pe Facebook: „Inca un locotenent al lui Blaga a defectat la PNL. Planul pare stabilit: crearea puntilor cu PNL; castigarea PDL de catre blatisti; ruperea de Basescu si eliminarea reformistilor; fuziunea sau alianta cu PNL; intrarea PNL in PPE; o noua suspendare sau nu; guvernarea blatistilor in termenii varanului (castrarea justitiei, discurs antieuropean, restauratia mafiei de tranzitie, orientare moscovita)”.
 • Elena Basescu pe Twiter: „Din ciclul „Unificatorul”: azi domnul Vasile Blaga ramane si fara prim-vicele pe care l-a impus in fruntea PDL”.
 • Cristian Preda: „Aceasta plecare arata lipsa de autoritate a presedintelui Blaga. Presedintele Blaga a insistat sa-l numeasca pe Stanisoara liderul deputatilor si plecarea acestuia nu face decat sa arate cat de slaba este autoritatea pe care Blaga o exercita asupra partidului. Si, din nefericire, sunt posibile si alte plecari” (Agerpres)
 • Radu Berceanu: „In perioade de astea, ies gunoaiele la suprafata. Sunt convins ca vor mai si altii care se vor inghesui sa paraseasca opozitia. Probabil Stanisoara s-a gandit ca dupa Conventie vor mai fi si altii care vor parasi partidul si  vrut sa iasa in evidenta. Opozitia nu prieste oportunistilor. Asta va fi un lucru foarte bun pentru partid pentru ca se va curata de gunoaie” (Hotnews.ro)
 • Sulfina Barbu: „Din pacate, in momentul in care partidul este in opozitie, se vede exact cine este alaturi de acest partid. Consider ca Mihai Stanisoara este un alt oportunist, ca si cei care au plecat pana acum si sunt convinsa ca PDL va supravietui fara Mihai Stanisoara si fara cei care vor decide sa plece la putere. Regret ca lasa in urma o organizatie slabita, organizatia de Mehedinti, dar sunt oameni in aceasta organizatie care vor reconstrui ce a stricat domnul Stanisoara” (Mediafax).
 • Cezar Preda: „Este pur si simplu fara comentarii! Un om care a beneficiat din partea PDL de toate functiile posibile, inclusiv ministru, sef de comisie, lider de grup, are o asemenea atitudine! Nu se comenteaza, lumea analizeaza ce putea sa determine un om sa faca asemenea gest. Nu a avut niciodata nemultumiri pe care sa ni le transmita” (Mediafax).
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Frunzăverde secară chiar și Stănișoară

 1. No comment. Mi-e greaţă.

 2. Liana zice:

  Pana la urma sa se hotarasca si ei ce vor. Ce partid sunt. Ca sa stim si noi cu cine avem de-a face. Poate ca e un proces necesar de igienizare. PNL incepe sa devina o ghena. Din punctul meu de vedere, oricine e in vecinatatea lui Becali se transforma in gunoi. Ca de obicei, nu am auzit pe nimeni sa riposteze dupa ce i-a jignit si pe baptisti – cu exceptia cultului. La omul asta, nu conteaza – gay, baptisti – oricine e diferit trebuie atacat.

 3. observator 2 zice:

  Terapia soc pentru M. Stanisora

  Din ciclul – In pat cu varanuul

 4. Sare'n Ochi zice:

  Săptămîna trecută, dezertorul Mihai Stănișoară, Romeo Raicu și Adriean Videanu s-au întîlnit la un restaurant din București (fotografiile au fost publicate aici: http://paparazzipolitic.com/2013/02/28/videanu-besciu-si-stanisoara/). Azi, din mai multe surse, deja s-a vorbit că se pregătește și plecarea lui Romeo Raicu tot în PNL. Deci, doar jumătate de surpriză aici. Dar Videanu? Ei, asta ar fi o lovitură financiară teribilă pentru PDL. Dar, dacă nu pleacă Videanu în PNL, ce făcea la întîlnirea dintre Stănișoară și Raicu? Încerca să-l convingă pe Stănișoară să nu plece sau dimpotrivă?
  Și mai interesant este că la întîlnirea Stănișoară – Raicu – Videanu a participat și Dan Besciu, afaceristul legat ombilicat de Dan Cocoș și Elena Udrea și chiar de Traian Băsescu, acum niște ani. Poftim? Ce făcea Besciu acolo? Negocia pentru Udrea? Spiona pentru Udrea?
  Și mai extrem de interesant este că la același Besciu, adică la Euroconstruct, s-a prezentat zilele astea Eusebiu Pistru, fost secretar de stat la Transporturi și omul grupării Falcă de la Arad (fotografiile, de văzut aici: http://paparazzipolitic.com/2013/03/06/asfalt-tango-pistru-si-besciu/).
  Așadar, negocieri dure, între grei ai PDL, pe rămășițe ale unui partid care a fost odată la guvernare. De urmărit.

  • brindusa zice:

   O noua tehnica de fuziune prin absorbtie, unu’ cate unu’ prin cenusa ImP(dl)eriului! 🙂

   Si cand toata lumea sarbatoreste socialismul eroic al zilei de 8 martie, personal ,nu pot sa nu-i urez unui personaj dubios si abscons intr-un suflet de animal fantastic „Varanofelix „, un sincer „la multi ani! ” !
   http://m.evz.ro/news/1027236

   • Sare'n Ochi zice:

    mitache acesta este un dus cu capul. un prost de Zălauă ce se crede analist politic. dupa ce a scris el tampenia asta, a scos-o pe gura si Victor Viorel Ponta. practic i-a ridicat-o la fileu. si idiotul util se da de dreapta!

    • brindusa zice:

     Inseamna ca e cetit si de Viorel si admin-ul lui Viorel ?
     Ce se intampla insa cu postacii factiunii Udrea care dau cu umori prin on-line?
     Se stie ca fariseismul face casa buna in politica, dar parca se merge mult prea jos!
     „postac PDL 22.02.2013 15:41
     Raspunde
     Udrea este cu adevarat reformista, de fapt este singura din PDL, care a avut idei curajoase, a sustinut tinerii, i-a adus in partid si le-a dat sansa de afirmare, nu este adepta lancezelii la sediu si a statului in birou, este extrem de activa si a dovedit asta de cand este in poitica. Ca ministru a strabatut tara in lung si in lat, s-a implicat in toate actiunile, proiectele la nivel national. Udrea este astazi cel mai redutabil politician si de asta toti incearca sa o copieze la indigo, sa-i urmareasca pas cu pas toate actiunile, ce declara, presa la fel. Mai nou, ieri am aflat ca Monica Macovei i-a furat cateva idei si le-a arucat in presa cu multa nerusinare.
     Daca tineti minte Udrea spunea de ceva tip ca PDL-ul trebuie sa se intoarca la electorat, la baza partidului si sa creeze o punte de legatura intre centru si org. din tara. Macovei a transmis ieri, acelasi mesaj al Elenei Udrei!!! Ce rusine! ”

     Tot Udrea a cerut acum o saptamana, ca la Conventie sa vina toti membrii PDL adica consilierii, vicepresedintii, viceprimarii, Iar Macovei tot ieri spunea aceleasi lucruri fara macar sa lucreze pe fraze cat de cat!
     Macovei a plagiat cu nerusinare pe Udrea!!!”
     Tatzo tabloid!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.