Indignare cinstită

un-samurai-fragil1Există un val de indignare cinstită pe care nimeni nu vrea, sau se pare că nu are putere să vrea, să-l capitalizeze, să-l preia și să-l canalizeze către a face o Românie “ca afară” – curată, curățată de bișnițari și boschetari politici, morală, cu valori ne-răsturnate, ne-golite de conținut și de idee. O Românie care să nu fie condusă de către un infantil plagiator mitoman și un chiulangiu megaloman.

Există oameni care vor, din toată ființa lor, să se nască o opoziție la tot ce reprezintă actuala Putere. Iar prin actuala Putere înțeleg și actuala Opoziție de cacialma făcută de-alde Vasile Blaga, Dan Diaconescu în Direct și alții ca ei – unii simipli tributari ai educației comuniste, alții simpli țepari ai sistemului de cumetrie creat de către Ion Ilici Iliescu după Decembrie 1989. Vorbesc, deci, despre o Opoziție cinstită, cu greața-n gât, sătulă de jocul de-a democrația, nu despre una de cumetrie în care așa-zisă “dreapta” ține franzeluța pe care stânga (de cea mai puturoasă făcătură, pardon, factură) își unge, gros, caviarul. (hai siktir!)

De aici trebuie pornit, de la faptul că omul de rând este total nemulțumit – nemulțumiți, deși nu au încă puterea să o recunoască, sunt și cei care au votat cu grupul infracțional organizat impropriu numit Guvern și majoritate parlamentară, dar tac și se prefac că au alte priorități (poate le e rușine să recunoască).

Poate le este rușine să recunoască faptul că și-au făcut un mare rău (lor și copiilor lor) – dar nu rușinea lor trebuie exploatată, ci indignarea, indignarea pe care sigur o simt că au fost mințiți și luați de proști de către un infantil plagiator și mitoman și un chiulangiu megaloman. Slugile unui turnător al propriei sale familii la fosta Securitate – un devalizator al averii românilor.

România trebuie să iasă de sub zodia lui nea’ Ceașcă și Ion Ilici Iliescu, să scape de clonele lor prăsite prin UTC, UASCR și bine legendate de către diverși ofițeri acoperiți din fosta și actuala Securitate care astăzi se joacă de-a prosperii oameni de afaceri. Trebuie ștearsă întreaga epocă de tranziție, aruncată la gunoi democrația originală marca Ion Ilici Iliescu, iar România trebuie să se întoarcă în sânul civilizației europene. Nu mai avem voie să avem explicații de ce votăm cu hoții și îi respingem pe cei care cer domnia legii! Corupția ne macină nervii zilnic – de ce nu o recunoaștem/urlăm? – și ne sărăcește la fiecare pas! – de ce să nu recunoaștem/urlăm aceste adevăruri?

Așa de influentă a ajuns Latrina 3 a turnătorului propriei sale familii la Securitate Dan FELIX Voiculescu, încât am ajuns să considerăm cinstea un moft? Când cinstea ar trebui să fie probă eliminatorie în primul rând în politică – că politica este cea care ne dă legile cu care ne facem afacerile și prin care ne poziționăm în raport cu cei din jurul nostru. De ce am înlocuit cinstea cu circul, cu bâlciul, cu hazul unuia sau altuia? Fără cinste, orice om plin de competențe și haz nu este altceva decât un individ disponibil – la dispoziția oricui îl pune să fure, să mintă, să se combine șamd. Domnia legii nu este un moft (precum proprietatea în viziunea lui Ion Ilici Iliescu), este garanția unui stat care se vrea mai mult decât o asociere a unui grup infracțional organizat. Domnia legii este piatra de temelie a unui stat ce nu-și vede (tratează) cetățenii doar ca pe o turmă de portofele numai bune de jefuit.

Din punctul meu de vedere, hoții și-au identificat singuri „dușmanul”, atunci când au definit Justiția care-i bagă la pârnaie drept Justiția lui Macovei. Din acel moment, inamicii drumului spre civilizație al României (către Europa, băi, scârbe bolșevice!) și dereticării de Paști ai clasei politice și, mai ales, a celei de afaceri de cumetrie, i-au dat pe mână Monicăi Macovei o forță simbolică pe care aceasta sper că va ști să o exploateze – forța indignării cinstite.

Arde-i Monica! Arde-i și pentru mine, te rog!

Acest articol a fost publicat în Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Indignare cinstită

 1. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog and commented:
  O susţin!

 2. ad.rian zice:

  Este momentul sa spargem ghinionul celor douazeci si trei de ani ai sansei ratate cu premeditare de a deveni un stat european.

 3. Muona Pi zice:

  Conditzia di baza ca „Blec Mamba” sa incieapa curatzenia in clasa politica esti sa fii sustzinuta in pedele sha sa cashtigi preshedintzia partidului. Sha daca va conduci pedele, restu’ poporului din parlament ish vor da foc la valiza, ceiaci, din punctu’ lor di vederi, nu-i di dorit. Daca ar fi fost di buna credintza, „Bill” sh-ar fi dat demisia di la conducierea partidului dupa dezastru din decembrii. Da’ cum sa faca asha prostii cand shtii ca-i cam „kill” politic daca nu ramani shafu’ partidului?
  Pareriea miea esti ca ar trebui facut un referendum onlain:
  Vrei sa scapi di mincinosh? Votieaza DA! pentru Monica Macovei.
  Vrei sa ramai in viitor? Votieaza NU! frairi.
  Ar trebui sustzanuta candidatura Monicai Macovei la conducerea pedele, pentru ca mi sa pari normal ca noi, simpli alegatori, sa avem dreptu’ sa ni alegim conducatoru’ partidului pi cari l-am votat la 9 decembrii, sau nu l-am votat pi motiv di conduceri nesatisfacatoari. Acieasta ar puni o presiuni pi membrii partidului sha ar arata ca „sa poati”.
  Sha ni-am lamuri cam catz suntem.

 4. Spuneti ca ,,Nu mai avem voie să avem explicații de ce votăm cu hoții și îi respingem pe cei care cer domnia legii!” . Va rog sa-mi spuneti un guvern de dupa 1990 care nu a fost cu hotii si care a cerut domnia legii ?

 5. NariaDAndrei zice:

  Trebuie sa cititi recomandarea doamnei*.. (Muona Pi), pe acest blog superb!

 6. Pingback: M-am săturat de Mitică (Ce s-a schimbat din 1998 încoace, vă întreb? Nimic) | Sare'n Ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.