În PNL să fie liniște. Și se făcu (Cică glasul măgarului nu se aude în Împărăția Cerului!)

tragem la aceeasi caruta

Cine-ncalecă măgarul, să-i sufere și năravul (asta-i pentru Dan FELIX Voiculescu)
Când zburdă măgarii, se strică vremea (asta-i pentru mediul economic)
Măgarul cară pentru alții povara (asta-i chiar pentru Crin Antonescu)
Mincinosul încoronează țânțarul, de ți-l face cât măgarul (asta-i pentru Victor Ponta)
Deștept ca oaia și viclean ca măgarul (asta-i pentru Gigi Becali)
Cine spală capul măgarului în zadar pierde osteneala și săpunul (asta-i pentru coafezele lui Crin)
Dacă ar crește mintea pe toate cărările, ar paște-o și măgarii (asta-i pentru Johannis)
Măgarul din cerb lesne se cunoaște din săriturile peste munți (asta-i pentru electoratul lui Crin)

de Ștefan Ciocan

Antonescu a fost ales preşedinte al PNL într-o atmosferă decupată parcă din buletinele de ştiri din Coreea de Nord. Cu un entuziasm de nedescris, liberalii l-au confirmat pe cel mai chiulangiu parlamentar al României în funcţia de lider suprem. Unanimitatea a fost de puţin ratată, şi doar alocuţiunea lui Ludovic Orban a amintit participanţilor că pluralitatea opiniilor este unul dintre atributele esenţiale ale democraţiei. Dar până şi „năvalnicul” Orban a criticat cu duhul blândeţii. Faţă de el, dizidentul comunist Constantin Pârvulescu, cel care a îndrăznit să se ridice la Congresul XII al PCR şi să-l critice pe Ceauşescu, a fost un „zmeu”. Toată echipa lui Antonescu a fost votată în aceeaşi manieră, liderii PNL ne având nicio emoţie, la un congres care nu a făcut altceva decât să confirme „unitatea de monolit” a partidului. Entuziasmul cu care a fost votat Antonescu şi întreaga sa echipă a născut o întrebare: este într-adevăr echipa condusă de Antonescu sau din contră echipa îl conduce pe preşedinte. După ceea ce s-a văzut la Congres, pare că Antonescu este o marionetă controlată de greii partidului, de baronii locali şi câteva eminenţe cenuşii care trag sforile prin culisele partidului. Antonescu este un politician care, fără îndoială, are permanent vorbele la el. Dar în afară de discursul studiat, de multe ori copiat chiar din retori celebri, Antonescu nu mai are nimic de oferit. Este cel mai leneş parlamentar al României şi a făcut cele mai grafe gafe politice – mai ales astă vară în raport cu Uniunea Europeană.

De aceea cred că aducerea „de-a dreapta” lui Antonescu a lui Klaus Johannis are tocmai rolul de a-i mai îndrepta imaginea şifonată pe care o are în Europa şi în special în Germania. Dacă analizăm puţin atent discursul şi ambiţiile lui Antonescu o să vedem o izbitoare asemănare cu Ion Iliescu, cel care în 1990 câştiga zdrobitor alegerile, tot cu procente care se apropiau de unanimitate, folosind un mesaj antieuropean.

După 23 de ani ne dăm seama că Iliescu a sacrificat România cu un singur scop. Puterea! Iliescu a fost de fapt o marionetă în mâinile cercurilor de interese economice (a se citi securiștii din economic care știau cu ce se mănâncă pita capitalismului: relații, filiere de afaceri și mână de lucru ieftină). Singurul său rol a fost să ţină blocate instituţiile statului, pentru ca „băieţii deştepţi” să poată „jefui” ţara cât mai liniştiţi. Bătrânul activist comunist, care ar fi făcut orice pentru putere, le-a garantat colegilor de partid liniştea.

Am senzaţia că şi Antonescu ar face orice pentru putere. Este gata să blocheze din nou instituţiile statului, să creeze culoar favorabil susţinătorilor săi spre resursele economice ale României. În schimb el va primi un pat la Cotroceni şi un „sceptru” ca simbol al puterii absolute. În paralel grupul conservator din PDL duce partidul repede şi sigur înspre sfera de influenţă a aceloraşi cercuri de interese care controlează în acest moment USL.

În curând România va avea două partide puternice care-şi vor împărţi scena politică. Pe dreapta va evolua PNL, iar pe stânga PSD. Alternanţa la putere va fi astfel asigurată, iar Europa va privi o nouă scenetă despre democraţie jucată de România.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la În PNL să fie liniște. Și se făcu (Cică glasul măgarului nu se aude în Împărăția Cerului!)

 1. Muona Pi zice:

  Nu pot dicat sa salut intrariea lu’ domnu’ Iohanis in penele cari o adus mai multa seriozitati giermana in partid. Discursu’ sau penetrant ni-o lasat mutz di admiratzii:
  „Tzelu’ nostru este ca domnu’ Antonescu sa ajunga preshedintele Romaniei”.
  Scurt sha la obiect: tipic pientru precizia giermana!
  Esti, intr-adevar o achizitzii di marca a partidului libieral: cu asha tziel a vice-preshedintelui forumului gierman sha a prim-vice-preshedintelui penele, ca sa nu mai vorbiesc di primaru’ Sibiului, adica Iacobs trei in unu’ fara naut cari esti onor domnu’ Iohanis, preshsedintili penele domnu’ Crin Antonescu sa intareshti puternic pi partiea drieapta a usele pana-i matrashashti pesede di la guvernari. Dup-aia, intarit la maxim, Cacarau o sa poata dormi fara grija pi di laturi di penele, asha cum o patzat Marlon Brando di apaca dupa ci pede i-o dat flit pi motiv di marinar fara scrupuli.
  Acuma totz liberalii sunt fericitz ca Cacarau i-o adus cat di cat la cashcaval, da’ dupa ci cashcavalu’ o sa trieaca tot mai mult la pesede, spiritu’ liberal o sa tzashniesca prin toati balamalili membrilor aciestui maretz partid istoric.
  Adica domnu’ presh. Antonescu o sa devina istorii, ca n-o sa aiba-ncotro.
  Beriea Ursus, chiar sha di Bucureshti, daca-i in termenu’ di garantzii, ramani valabila!

 2. brindusa zice:

  Faza cu sceneta e bestiala! 😛
  Nici nu stiti ce jale a fost in PNL cand Krin Jong IL, a parasit interimatuuuu’
  Urmeaza scene socante!

  • Muona Pi zice:

   Draga doamna Brandusha,
   Atata jali cat o fost in casili romanilor finca Cacarau n-o ajuns preshedintili Romaniii asta-vara, sa ni ferieasca Dumnezieu! Daca omu’ aista n-ajungi preshedinti la Cotrocieni nici pisti doi ani, cred c-o sa-nnebunim cu totzii di dureri: pi putzan juma’ di ora di boceti o sa gasim pi iutiub!
   Tari mi-i frica ca iutiub o sa scoata sha o editzii specieala di o ora daca n-o mai fi nici preshedintili penele…
   Vai di capu’ nostru di nenorocitz: la omu’ sarac nici cacaraii nu trag!

   • brindusa zice:

    Vai di miniii, duoamna Muona si ni feriasca Dumnezau di aseminea ninorociri! Nu vidietzi citi iforturi si fac! Crin Jong ILl si-o luat uamini cu stiinta di manipulare ( cica Don Gureanu il sfatuieste si pi imobiliari si pi manipulari) ! Ci vreti si ni internam cu tatzii la Socola di dureri di nu iesa cu tranzactiv Cacarau odata! 🙂 Da si iasa ca ne-am saturat di cand stam si nu iesa! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.