Cântatul la calorifer te transformă-n minister

LANSARE DE CARTE - SIBIUScârbele acelea de intelectuali ai lui Băsescu de la Institutul Cultural Român își merită soarta – bine că au fost aruncate-n stradă. Asta pentru că și-au bătut joc de ceea ce puteau să fie și n-au fost – adică miniștri și secretari de stat.

Andrei Marga este un om care când are o obsesie, suferă. Și, omenește, trebuie să facă totul să-și aline suferința. Episodul scurtei, tumultoasei și extrem de nocivei sale cariere în fruntea Ministerului de Extern ar fi trecut ne-notat (de neținut minte) în mintea lui Andrei Marga, dacă trecerea domniei sale în fruntea Institutului Cultural Român nu s-ar fi soldat cu pierderea titulaturii de ministru. Și, mă rog, al chestiilor aferente legate de titulatură.

Motiv pentru care Marga nu s-a consolat, nu a acceptat, s-a zbătut și agitat până când a întrevăzut luminița de la capătul tunelului așteptărilor sale personale. Profitând de dezbaterile din Senat pe marginea Ordonanţei de Urgenţă 27/2012, prin care ICR a fost scos de sub autoritatea Preşedintelui României şi trecut sub cea a Camerei Superioare, Marga a tras sforile necesare pentru a-şi recupera titlul pierdut. Drept pentru care, profitând de neatenția generală (deh: buget, căcărău, finanțe, pontănisme șamd), printre modificările aduse statului ICR a fost strecurată şi cea prin care preşedintele Institutului primeşte rang de ministru. Deci, lui Marga putem să ne adresăm de acum scurt, economicos: “ministre”, nu mai este secretar de stat, ca până acum.

Frumusețea gestului constă în faptul că, în plină nevoie de austeritate (știți care: aia trâmbițată pe la urechile lui Patapievici și compania de băsiști), tot aparatul ICR de sub fundul lui Marga se ridică în grad și salarizare. Vicepreşedinţii ICR devin secretari de stat șamd. În plus s-a sporit şi numărul membrilor din Consiliul de Conducere al ICR, de la 21 la 23. Și-o mai fi găsit Marga vreo nepoată, sau vreun bacalaureat la 50 de ani. Apropos de bacalaureați, unul dintre ei tocmai ce s-a tradus în franceză și mâine se lansează cu volumul la Cafeneaua cu geamuri late din Cluj-Napoca. Sper că nu pe banii ICR.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cântatul la calorifer te transformă-n minister

 1. Muona Pi zice:

  Esti o initziativa foarti buna ca ICeReu’ sa devina minister pentru ca cultura romaneasca sa fii mai bini reprezentata in lumi. Domnu’ Marga esti un om di cultura binicunoscut sha am propus ca minsterili culturii sha agriculturii sa intri tot in componentza ICeReului, astfel incat toati culturili sa fii la un singur minister.
  Sha uiti-asha, din trei ministeri facim numa’ unu’, da’ bun!
  Un fel di nescafe’ cu di toati in iel.
  Cuul, esti?

 2. Dragă prietene,
  Pentru că ai un talent deosebit în a pune problema în legătură cu lucrurile serioase dar o faci și cu mult umor, te rog să-l sprijini și pe bloggerul Dan Badea. Eu am scris ceva dar nu prea inspirat.
  Îți mulțumesc !
  Carmen

  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2013/02/21/blogspot-cenzura-deceniului-2/#comment-14930

  • Sare'n Ochi zice:

   am vorbit cu Dan Badea. ne-am regasit dupa ani si ani – el scria la Expres, eu la NU – si ne-am recunoscut. pe caile mele ajut si sunt exact unde trebuie. cumva se va rezolva.

   • brindusa zice:

    La cate anchete jurnalistice de substanta ( cu facsimile, cu probe si demonstratii aproape matematice) a furnizat domnul Badea , nu cred ca va fi lasat -de adevaratii colegi ai domniei sale -sa nu revina in spatiul on line. Pentru ca are puterea propagarii informatiei in format jurnalistic.

 3. brindusa zice:

  Plesu, acest molatec briliant, pe care nu-l vad a fugi, nici daca ar fi cataclism in Romania ( adica Antonescu-Presedinte- doamne feri! 🙂 ) a fost briliant astazi in dilemele sale vechi !
  ”Vedetele politice s-au împărţit în două: turnători care nu sînt securişti (Andrei Marga) şi securişti care nu sînt turnători (I. Ghişe)”( Dilema Veche) . Si exemplele pot continua! 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.