Parlamentul infractorilor

comisia juridica“Jiji” Becali se miorlăia de dimineață pe ProTEMBEL (tembeliziunea care-i dă declarațiile de subdezvoltat în fiecare dimineață la “sport” – și, prin sport, la pro-tembeliști se înțelege “decât” fotbalul): “Mi-au omorât pasiunea”. Prin “mi-au” se înțelege, firește, judecătorii care l-au condamnat definitiv în dosarul “sechestrării de persoane”, chiar dacă cu suspendare – prin condamnare arătând că avem de-a face cu un borfaș. Care borfaș, firește, nu recunoaște fapta, motiv pentru care nu demisionează din Parlamentul României și nici din funcția deținută în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Un borfaș ne face legile.

Am scris “un borfaș”? Sunt, cu tot cu Jiji, vreo 29 de pușcăriabili în Parlamentul României (cu turnătorul FELIX Dan Voiculescu ar fi fost 30, dar s-a retras din prea mult curaj în fața Justiției) – dintre care 6 sau 7 cu condamnări definitive (adică borfași cu certificat). Turmele de asistați mintal care au votat ca la fotbal “cu ai noștri” în decembrie 2012 ne-au populat Parlamentul. Așa ne-am procopsit cu indivizii din lista de mai jos – cu toții (și toatele) calificați la locul faptei să ne producă legi.

 • Verginel Gireada (USL-PNL), deputat în Colegiul 1 Botosani, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice si fals intelectual.
 • Afiliatul USL Gigi Becali (USL-PNL), deputat în Colegiul 25, Bucureşti, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de personae. Jiji, afiliatul USL, mai are pe rol un proces – în dosarul „Valiza” este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ca și în cazul sechestrării de personae, în prima instanţă Becali a fost achitat. Dosarul e în stadiul de recurs, iar orice condamnare, chiar cu suspendare, duce la executare.
 • Virgil Guran (USL-PNL), a câştigat alegerile pentru Camera Deputatilor în Colegiul 2 Prahova. Virgil Guran a fost reţinut de procurorii din Cluj în iulie 2000 într-un dosar de evaziune fiscală. Judecătoria Turda l-a condamnat în acest dosar în 2005 la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru ani de închisoare pentru fals intelectual şi trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Virgil Guran a contestat sentinta cu apel, iar procesul a continuat pentru încă doi ani la Tribunalul Cluj până când faptele pentru care fusese inițial condamnat s-au prescris. Astfel, instanța a decis încetarea procesului penal, iar cazierul lui Virgil Guran a rămas curat. Excelent joc de glezne!
 • Marko Attila (UDMR), a obţinut un loc în Camera Deputatilor în Colegiul 1 Covasna. A fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în iulie 2012, pentru abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Decizia instanței nu este definitivă.
 • Trifon Belacurencu (USL-PSD), a intrat în Senat ca reprezentant al Colegiului 2 Tulcea. ANI a constatat că între 2008 şi 2011 Trifon Belacurencu s-a aflat în stare de incompatibilitate intrucât a detinut în acelasi timp atât calitatea de senator cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DOBROGEA GAZ SRL Tulcea. Dosarul de incompatibilitate a senatorului Trifon Belacurencu se află pe rolul Curtii de Apel Constanta. Instanţa de judecată nu s-a pronunţat încă în acest caz. Încă de la alegerile din 2008 Belacurencu avea probleme cu justiţia fiind urmărit penal de DNA pentru rezilierea abuzivă a unui contract de cesionare a unor terenuri piscicole.
 • Viorica Marcu (USL-PNL), deputată în Colegiul 5 Bacau. Marcu Viorica deţinea simultan atât funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bacău, cât şi cea de Director al Direcţiei Servicii Publice în cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv Primăria Municipiului Bacău.
 • Ileana Dumitrache (USL-PSD), aleasă deputată în Colegiul 3 Constanta. În iunie 2011 a fost reclamată Parchetului General de inspectorii ANI după ce s-a constatat că nu şi-a declarat acţiunile deţinute la o societate. Mai mult, a omis să consemneze veniturile obţinute de la firmele la care a fost angajată înainte de a deveni demnitar.
 • Marian Neacşu (USL-PSD), deputat în Colegiul 2 Ialomita. A fost acuzat că și-a angajat fiica, Cristina Monica Neacșu în cadrul Biroului Parlamentar din Ialomița. Beneficiul patrimonial obținut de fiica deputatului PSD a fost de 16.642 lei (3.962 euro).
 • Eduard Hellvig (USL-PNL), deputat în Colegiul 4 Ilfov, aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 mai – 31 octombrie, deoarece a exercitat simultan funcţia de ministru al Dezvoltarii şi pe cea de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL. ANI mai sustine că, în perioada 20 decembrie 2011 – 14 septembrie 2012, Eduard Hellvig a fost angajat ca cercetător în ştiinţe politice în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, societate care nu se încadreaza in categoria firmelor care desfasoară activităţi de cercetare-dezvoltare. Au mai rezultat, conform extraselor bancare, tranzacţii reprezentând încasari drepturi salariale de la SC Life Line – Medical Center SRL (în perioada august – octombrie 2012), în cuantum de 26.703 lei, în condiţiile în care Hellvig nu figurează ca şi angajat al societăţii în baza de date centrală ITM.
 • Andrei Valentin Sava (USL-PSD), deputat în Colegiul 12 Prahova. În martie 2010, inspectorii ANI au constatat ca Andrei Valentin Sava, ales deputat în 2008, nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în 2008 şi 2009 valoarea reală a dividendelor pe care le-a încasat de la 8 societăţi comerciale la care este asociat sau acţionar şi nici calităţile şi funcţiile pe care le deţinea în aceste firme. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie în vederea cercetării deputatului pentru fals în declaraţii.
 • Constantin Galan (USL-PNL), deputat în Colegiul 6 Suceava. În perioada 4 august-18 noiembrie 2008, a cumulate atât functia de viceprimar al muncipiului Radauti cât şi pe cea de reprezentant al Primăriei în AGA la SC Servicii Comunale SA. Galan a contestat soluţia ANI, dar Curtea de Apel Suceava i-a respins acţiunea în 2009, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă în mai 2010, după ce ÎCCJ a respins şi recursul formulat de Galan.
 • Vasile Bleotu (USL-PSD), deputat în Colegiul 8 Valcea. A deținut simultan atât calitatea de deputat în Parlamentul României, cât şi funcţia de Director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (F.G.D.B.). Dosarul se află pe rolul Curtii de Apel Bucureşti.
 • Ioan Viorel Teodorescu (USL-PSD), deputat în Colegiul 3, judetul Giurgiu. Teodorescu Ioan Viorel, Teodorescu Ioan Dan şi Teodorescu Florin Teodor au fost până în 29.03.2011 acţionarii firmei Ceramica Impex SRL fondată în 2003, care a derulat contracte cu statul. O parte din aceste contracte au fost încheiate cu Primăria Giurgiu – unde umblă câinii cu covrigii în coadă, sau cu instituţii din subordinea Consiliului Local. Ioan Viorel Teodorescu era în acelaşi timp şi consilier local municipal.
 • Demisionarul Dan Voiculescu (USL- PC), ales senator în Colegiul 8, Bucureşti. Turnătorul FELIX Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în urma unui dosar instrumentat de DNA, în care e acuzat că a cumpărat de câteva zeci de ori mai ieftinInstitutul de Cercetări Alimentare, în cadrul unei privatizări frauduloase.
 • Borbely Laszlo (UDMR), reales deputat în Colegiul 5, Mureş. În aprilie 2012 DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor să-şi dea acordul pentru ca procurorii să poate începe urmărirea penală faţă de vicele UDMR, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată. În 11 septembrie, Camera Deputaţilor, firește (doar corb la corb nu-și scoate ochii) a respins cerea DNA.
 • Liviu Dragnea (USL-PSD), senator în Colegiul 3, Teleorman. Secretarul general al PSD este urmărit penal de DNA pentru fraudele comise la referendumul din 29 iulie 2012, fiind acuzat că a utilizat un sistem informatic complex, cu 14.000 de utilizatori, pentru a creat un sistem naţional de fraudare a referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.
 • Tudor Chiuariu (USL-PNL), senator în Colegiul 2,Mehedinţi. Chiuariu e acuzat că ar fi luat parte la trecerea frauduloasă a unui imobil de pe Calea Victoriei din patrimoniul Poştei Române în cel al unei firme private, fiind vândut la subpreţ, ceea ce a cauzat un prejudiciu de peste 8 milioane de euro. Chiuariu a fost achitat în prima instanţă, însă urmează recursul.
 • Miron Mitrea (USL-PSD), senator în Vrancea. Mitrea a fost trimis în judecată în martie 2009, fiind acuzat că în 2001- 2002 ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în valoare de 9.274.202.542 lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC.
 • Teodor Atanasiu (USL-PNL), senator în Colegiul 1, Alba. Fostul ministru al apărăii e urmărit penal de DNA în dosarul fraudelor de la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, fiind acuzat de mită electorală şi de folosirea influenţei pentru obţinerea unor foloase de natură electorală.
 • Monica Iacob Ridzi (PP-DD), deputat în Colegiul 5, Hunedoara. Ridzi a fost trimisă în judecată de DNA pentru corupţie, fiind acuzată că în perioada 17 martie -22 mai 2009, ministra Ridzi, ar fi atribuiy ilegal unor firme private contracte de prestări servicii pentru organizarea unor manifestări dedicate Zilei Naţionale a Tineretului.
 • Victor Paul Dobre (USL-PNL), deputat în Colegiul 1, Galaţi. În cazul fostului ministru al administraţiei, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a cerut (fără success) Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale pe 10 august. Deschiderea dosarului penal pe numele lui Dobre are loc după ce ministrul, alături de un secretar de stat, au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.
 • Ion Stan (USL-PSD), deputat în Colegiul 3 Dâmboviţa. Ion Stan e urmărit penal de către DNA pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut unui om de afaceri bani, ca să alimenteze cu „motorină electorală” cele 600 de maşini pe care urma să le folosească în campanie, În referatul pe care DNA l-a trimis Camerei Deputaţilor, prin care solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii afirmă că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său. Interceptările telefonică confirmă varianta denunţătorului.
 • Marko Attila (UDMR), deputat de Harghita. Ex-secretarul de stat Marko Attila s-a ales în 2012 cu o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare, sentinţă primită din partea Judecătoriei Buzău, pentru abuz în serviciu împotriva intereselor publice în formă calificată. Decizia instanţei nefiind definitivă, a fost atacată cu recurs, care se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti.
 • Olosz Gergely (UDMR), senator în Covasna. Gergely a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, rechizitoriul susţinând că senatorul a primit 400.000 lei chiar în parcarea Parlamentului, din partea reprezentantului unei firme. Olosz ar fi oferit în schimbul banilor, trafic de influenţă pe lângă reprezentanţii autorităţilor statului, pentru a facilita acestor companii contracte cu CEZ România, cu Ministerul Agriculturii şi cu alte instituţii din subordinea ministerului.
 • Relu Fenechiu (USL- PNL), deputat în Colegiul 2, Iaşi. În 28 iunie 2012 Relu Fenechiu împreună cu alţi trei învinuţi din cadrul Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Relu Fenechiu e acuzat că (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumpărat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare, pe care le-ar fi revândut societăţii Electrica Moldova la suprapreţ.
 • Marian Ghivechiu (USL-PSD), deputat în Colegiul 5, Buzău. Trimis în judecată în decembrie 2011 de către DNA, fiind acuzat că în 2005-2006 a instigat pe fostul şef al Oficiului de Cadastru Buzău şi pe un alt angajat al statului, la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor a căror consecinţă a fost obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial. Acuzaţii au elibererat în mod ilegal titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar de pe traseul DN 1 B.
 • Sebastian Ghiţă (USL-PSD), deputat de Prahova. Dosarul penal al lui Ghiţă s-a judecat pe fond aproape 10 ani, fiind acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii, în legătură cu mai multe tranzacţii petroliere derulate în anul 2000, prin care s-a prejudiciat bugetul de stat cu 2 milioane RON. După ce în prima instanţă Ghiţă a fost achitat, dosarul i se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Parlamentul infractorilor

 1. Sare'n Ochi zice:

  Crizel al Cacaraului nu are nimic impotriva ca Jiji sa ramana in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/antonescu-nu-am-nimic-impotriva-ca-becali-sa-ramana-in-comisia-juridica-1219408
  mai ales ca Grupul PNL a decis: Becali ramane in comisia juridica – Antonescu: E foarte bine!
  http://www.ziare.com/becali/pnl/grupul-pnl-a-decis-becali-ramane-in-comisia-juridica-antonescu-e-foarte-bine-1219430
  te umple scarba!

 2. Muona Pi zice:

  Sa nu ni mai acuzi nimini ca aviem priea multz parlamentari, finca nu aviem!
  Sha aproapi shasi suti di aliesh sunt putzini: cu cat sunt mai multz cu atata-i mai mari shansa sa sa gaseasca sha catziva cinstitz! Asha o gandit sha legiuitoru’ cand o facut legiea ielectorala. Di exemplu intr-un colegiu ielecoral potz sa alegi intri un traficant di influientza, un traficant di droguri, un violator in serii, un corupt, un pedelist sha poati, cini shtii, cum tzi-o fi norocu’, un om cinstit.
  Da’ daca ai di ales numa’ cel mult trei suti di parlamentari, cum vriea tiranu’ di la Cotroceni, i posibil sa ai di ales numa’ intri un traficant di influientza, unu’ di droguri sha un violator in serii, ceiaci nu mi sa pari corect, coruptu’, pedelistu’ sha ipotetic vorbind, omu’ cinstit, ramanand pi dinafara.
  Uiti in ci fundatura vroiea sa ni bagi Basescu sha gashca lui di vandutz!

 3. Muona Pi zice:

  Harta coruptiei politice (2006-2010)
  Politicieni trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in perioada 2006-2010
  (5 ani), prin rechizitorii facute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie:
  • au fost trimise in judecata 840 de cauze, avand un numar de 2906 de inculpati;
  • pana la sfarsitul lui 2010 s-au pronuntat decizii de condamnare definitiva pentru
  637 de inculpati;
  Cele mai importante exemple de (fosti sau actuali) parlamentari, ministri, presedinti ai
  consiliilor judetene, prefecti si primari de municipii trimisi in judecata pana la sfarsitul
  lui 2010:
  Partidul Social Democrat (PSD)
  Nr dosar Membru PSD (la data comiterii faptei) Infractiune Situatie juridica
  (decembrie 2010)
  1 Nastase Adrian – deputat 2004-prezent, fost prim ministru, fost presedinte PSD
  Luare de mita in forma continuata. Santaj, folosirea influentei sauautoritatii ca
  presedinte PSD pentru obtinere de avantaje necuvenitepentrusine sau pentru altul
  Trimis in judecata
  2 Nastase Adrian – deputat 2004-prezent, fost prim ministru, fost presedinte PSD
  Dare de mita, infractiune comisa in timpul mandatului de prim ministru
  Trimis in judecata
  3 Nastase Adrian – deputat 2004-prezent, fost prim ministru, fost presedinte PSD
  Folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al PSD, in scopulobtinerii
  pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloasenecuvenite, in forma
  continuata
  Trimis in judecata
  4 Voicu Catalin – deputat 2004-2008, senator 2008-prezent
  Trafic de influenta in forma continuata (doua fapte) si fals in inscrisuri subsemnatura
  privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata
  Trimis in judecata
  5 Miron Tudor Mitrea – deputat 2004-2008, senator 2008-prezent, fost ministru
  Luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legaturadirecta cu
  infractiunea de coruptie si uz de fals, in legatura directa cuinfractiunea de coruptie
  Trimis in judecata (s-a dispus restituirea la DNA; DNA a declarat recurs) 6
  Surupaceanu Mugurel – deputat 2008-prezent
  Spalare de bani si abuz in serviciu contra intereselor publice
  Trimis in judecata
  7 Duta Vasile – Senator 2000-2004
  Trafic de influenta
  5 ani inchisoare(definitiv)
  8 Cutean Emilian Vasile – deputat 2004-2008, fost secretar de stat
  Desfasurare de operatiuni financiare incompatibile cu functia prin folosirea de
  informatii obtinute in virtutea atributiilor de serviciu si abuzde serviciu impotriva
  intereselor publice
  5 ani inchisoare(nedefinitiv)
  9 Ristea Priboi – deputat 2000-2004, fost consilier al primului ministru
  Luare de mita
  Trimis in judecata
  10 Mihailescu Petre Serban – senator 2004-prezent, fost ministru coordonator la
  Secretariatul General al Guvernului (Actual UNPR)
  Luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor
  Trimis in judecata
  11 Maior Lazar Dorin – deputat 2000-2004, presedinte al Consiliului National al
  Organizatiilor Revolutionarilor din decembrie 1989
  Santaj asimilat infractiunii de coruptie
  Trimis in judecata
  12 Dumitru Ion – deputat 2004-prezent, fost director general ROMSILVA
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave
  Achitat – decizie ICCJ(printre judecatori, Lidia Barbulescu si Anton Pandrea)
  13 Dumitru Ion – deputat 2004-prezent, fost director general ROMSILVA
  (Cazul Romsilva II) Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit
  de grave si pentru comiterea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu contra
  intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prejudiciu
  aproximativ 200.000 de euro
  Trimis in judecata
  14 Bradisteanu Serban Alexandru – senator 2000-2004, sef de sectie la Spitalul
  Floreasca
  Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare demita in forma
  continuata, aprox. 4.000.000 euro
  Casare cu rejudecare;dosarul inapoi laTribunalul Bucuresti
  15 Sireteanu Mihail – deputat 2004-2008
  Complicitate la efectuarea de operatiuni comerciale incompatibile cu pozitia sau
  incheierea de tranzactii financiare folosind informatii obtinutein virtutea functiei
  Trimis in judecata
  16 Oprisan Marian – presedinte al CJ Vrancea
  Abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost
  acordate, fals si uz de fals
  Trimis in judecata
  17 Mazare Radu Stefan – primar Constanta
  Abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu
  consecinte deosebit de grave, in forma continuata; fals intelectual, in forma continuata;
  asociere pentru savarsirea de infractiuni, alaturi de alte 36 de persoane in legatura cu
  restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din
  municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza ceea ce a cauzat un prejudiciu de 114
  milioane de euro
  Trimis in judecata
  18 Mirza Gavril – presedinte al CJ Suceavam, presedinte PSD Suceava
  Folosirea influentei sau autoritatii detinute in calitate de persoane cufunctii de
  conducere intr-un partid sau in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in
  scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite
  Trimis in judecata
  19 Contac Constantin – presedinte CJ Botosani, presedinte PSD Botosani
  Operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate prevazute de art. 12, lit. a, din
  Legea 78/2000, spalare de bani si fals in declaratii
  Trimis in judecata
  20 Ionita Mircea – fost subprefect Prahova
  Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul a obtinut pentru altul
  un avantaj patrimonial, in forma continuata
  Trimis in judecata
  21 Ionita Mircea – fost subprefect Prahova
  Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul a
  obtinut pentru altul un avantaj patrimonial si instigare la infractiunea de sustragere sau
  distrugere de inscrisuri
  Trimis in judecata
  22 Marian Sergiu – Subprefect Vaslui
  Abuz in serviciu si falsificare de documente
  Trimis in judecata
  23 Nicusor Constantinescu – presedinte CJ Constanta, prim-vicepresedinte PSD
  Constanta
  Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata
  Trimis in judecata
  24 Negret Ioan – primar Brailesti
  Luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor
  Trimis in judecata
  25 Pandele Florentin – primar Voluntari (Actual UNPR)
  Fals in documente (in legatura cu o infractiune de cumparare de influenta comisa de alt
  inculpat)
  Trimis in judecata
  26 Ailincai Vasile – primar Moinesti
  Trafic de influenta si luare de mita
  Trimis in judecata
  27 Ionescu Marian – fost primar Suceava (2000-2004)
  Primire de foloase necuvenite, fals in declaratii, abuz in serviciu, complicitate la fals
  material, deturnare de fonduri
  Trimis in judecata
  28 Petru Toadere – primar Calatele, jud Cluj
  Trafic de influenta
  Trimis in judecata (intre timp condamnat la 3 ani de inchisoare)
  Partidul Democrat Liberal (PDL)
  Nr dosar Membru PDL (la data comiterii faptei) Infractiune Situatie
  juridica(ianuarie 2011)
  1 Mantog Ionel – fost secretar de stat, fost director CNLO
  Operatiuni financiare prin folosirea informatiilor obtinute in virtutea functiei, folosirea
  informatiilor nedestinate publicitatii, abuz in serviciu contra intereselor publice cu
  consecinte deosebit de grave, fals in declaratii, fals in inscrisuri private
  Trimis in judecata(condamnat in prima instanta in aprilie 2011)
  2 Popescu Cosmin Mihai – deputat 2008-prezent, fost secretar de stat
  Fals intelectual si favorizarea infractorului in legatura cu infractiuni de coruptie
  retinute in sarcina lui Ionel Mantog
  2 ani de inchisoare cususpendare (nedefinitiv)
  3 Dutu Stelian – deputat 2004-2008, fost presedinte al CJ Constanta
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit degrave, prejudiciul
  3,3 milioane euro
  Achitat (definitiv)
  4 Dobra Nicolae – senator 2008-prezent, fost membru al CJ Sebes
  Infractiuni asimilate coruptiei (stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de
  valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand autoritatii publice sau institutiilor
  publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora)
  Trimis in judecata
  5 Pandele Sorin Andi – deputat 2008-prezent, fost director al Oficiului de Cadastru si
  Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.)Arges
  Luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a
  obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma
  calificata si in forma continuata,abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca
  functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau
  nepatrimonial, in forma calificata si in forma continuata, fals material in inscrisuri
  oficiale, in forma continuata
  Trimis in judecata
  6 Iordache Gratiela Denisa – fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice
  (MFP)
  Complicitate la evaziune fiscala
  Trimis in judecata
  7 Cazacu Marinica – fost prefect de Ialomita si presedintele Comisiei judetene de fond
  funciar Ialomita, presedinte PDL Ialomita
  Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si intereselor publice ,cauzand un
  prejudiciu de 6.019.229,25 euro prin favorizarea ilegala a unor persoane
  Trimis in judecata
  8 Gutau Mircia – primar Ramnicu-Valcea
  Luare de mita
  3 ani si sase luni inchisoare
  9 Gutau Mircia – primar Ramnicu-Valcea
  Abuz in serviciu in scopul de a obtine beneficii
  Trimis in judecata
  10 Dicu Nicolae – vice-primar Ramnicu-Valcea
  Complicitate la luare de mita
  3 ani si sase luni inchisoare
  11 Falca Gheorghe – primar Arad
  Luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice din care rezulta obtinerea de
  foloase necuvenite cu consecinte grave
  Trimis in judecata
  12 Diaconu Gabriel – vice-primar Slatina
  Abuz in serviciu in scopul de a obtine beneficii necuvenite
  Trimis in judecata
  13 Cozma Ioan – primar Negresti, jud Vaslui
  Folosire de documente sau declaratii false avand ca scop justificarea fondurilor
  europene, abuz de serviciu contra intereselor publice, abuz de serviciu impotriva
  intereselor publice in scopul de a obtine beneficii
  Trimis in judecata
  14 Solomon Antonie – primar Craiova
  Luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o
  infractiune de coruptie
  Trimis in judecata
  Partidul National Liberal (PNL)
  Nr dosar Membru PNL (la data comiterii faptei) Infractiune Situatie
  juridica(ianuarie 2011)
  1 Morega Dan Ilie – deputat 2008-prezent, fost presedinte Gorj, acum independent
  Folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de
  conducere intr-un partid, in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la
  abuz in serviciu contra intereselor publice, in vederea obtinerii unui avantaj
  patrimonial pentru altul
  Trimis in judecata
  2 Morega Dan Ilie – deputat 2008-prezent, fost presedinte Gorj, acum independent
  Dare de mita
  Trimis in judecata
  3 Remes Decebal Traian – fost ministru al Agriculturii
  Trafic de influenta
  Trimis in judecata
  4 Pop Virgil – deputat 2008-prezent, fost consilier judetean CJ Cluj
  Trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani in forma continuata
  Trimis in judecata (a fost in arest preventiv)
  5 Pacuraru Nicolae Paul – fost ministru al Muncii
  Luare de mita
  Trimis in judecata
  6 Babiuc Victor – fost ministru al Apararii
  Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita
  Trimis in judecata
  7 Chiuariu Tudor – fost ministru al Justitiei
  Abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit degrave
  Trimis in judecata
  8 Hoban Ion – deputat 2004-2008, fost consilier local si membru al Comisiei de
  urbanism din cadrul CJ Baia Mare
  Luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice
  Trimis in judecata
  9 Prisacaru Vasile Radu – fost prefect Iasi
  Luare de mita si complicitate la luare de mita
  Trimis in judecata
  10 Spataru Liviu – Primar Resita
  Luare de mita, abuz in serviciu, instigare la fals
  Trimis in judecata
  11 Anghel Cristian – primar Baia-Mare
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, avand ca
  urmare obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul
  2 ani si sase luni inchisoare cu executare
  Alte partide (PC, PRM, PNG, UDMR, minoritati)
  Nr dosar Membru partid politic (la data comiterii faptei) Infractiune Situatie
  juridica(ianuarie 2011)
  1 Copos Gheorghe PC – senator 2004-2008, fost vicepremier 2004-2006
  Evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 1 milion euro
  Trimis in judecata
  2 Copos Gheorghe PC – Senator 2004-2008, fost vicepremier 2004-2006, fost
  presedinte al Rapid Bucuresti
  Evaziune fiscala cu consecinte deosebit de grave in legatura cu transferul mai multor
  jucatori de fotbal, prejudiciind statul cu 1,5 mil USD si cluburi de fotbal cu 10 mil. USD
  Trimis in judecata
  3 Copos Gheorghe PC – Senator 2004-2008, fost vice-premier 2004-2006, presedinte al
  SC Ana Electronic SA
  Spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea de informatii
  privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct
  ori indirect, de instrumente financiare, instigare la infractiunea de participatie
  improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual
  Trimis in judecata
  4 Voiculescu Dan PC – senator 2004-2007, 2008-prezent, fost presedinte PC, membru al
  CA al Institutului de cercetari alimentare
  Folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a
  influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau
  pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in
  forma continuata
  Trimis in judecata
  5 Becali George PRM, PNG – Ales pe liste PRM in Parlamentul European, finantator
  Steaua Bucuresti
  Dare de mita
  Trimis in judecata
  6 Saulea Danut PRM – deputat 2000-2004, in prezent expert parlamentar al Senatului
  Romaniei
  Trafic de influenta
  Trimis in judecata
  7 Nati Meir PRM, independent – fost membru al Parlamentului Romaniei
  Doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata
  Trimis in judecata
  8 Nagy Zsolt UDMR – fost ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei
  Abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave,
  daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial
  Trimis in judecata
  9 Nagy Andras UDMR – Primar Reghin
  Abuz in serviciu
  Trimis in judecata
  10 Mischie Nicolae PSD, PNG – fost deputat si senator, fost presedinte CJ Gorj
  Trafic de influenta si luare de mita
  Condamnat la 4 ani inchisoare (prima instanta)
  11 Sau Vasile Ioan minoritati – deputat 2000- 2004, fost presedinte al Ligii
  Sindicatelor Minerilor Valea Jiului si al Uniunii Nationale a Sindicatelor Miniere
  Folosirea influentei si autoritatii ca presedinte al sindicatului pentru a obtine
  bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite pentru. sine sau pentru altul, fals in
  inscrisuri private, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, toate in forma
  continuata
  3 ani inchisoare cuexecutare (in prima instanta)
  Directori de companii de stat (si alte companii
  importante si institutii de stat) trimisi in
  judecata
  – conexiuni politice –
  Nr dosar Nume, functie si conexiune politica Infractiune Situatie juridica(ianuarie
  2011)
  1 Milea Livius Ioan – fost director general al FDFEE Electrica Banat, numit in functie
  de PSD
  Luare de mita in forma continuata
  Trimis in judecata
  2 Oprea Traian – director general Hidroelectrica SA, fost director general, fost director
  general adjunct si consilier al noului director general, a colaborat cu toate partidele aflate
  la guvernare
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit degrave
  Trimis in judecata
  3 Popescu Ion – fost presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR)
  Staicu Dinel – presedinte SIF Oltenia
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit degrave
  12 ani inchisoare(ulterior, 7 ani, definitiv)
  4 Simionescu Nicolae – director general al SC Complex Energetic Turceni (si alti
  membri aiconducerii), numit in functie de PDL
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit degrave in scopul
  obtinerii de beneficii patrimoniale sau nepatrimoniale pentru sine sau pentru altul, abuz
  in serviciu cu consecinte deosebit degrave, fals, initiere sau constituire de grup criminal
  organizat sau asociere la un astfel de grup
  Trimis in judecata
  5 Stoian Maria – fost presedinte al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologicsi
  Cultural (ANTREC), conferentiar universitar doctor la Universitatea de Stiinte
  Agronomice si MedicinaVeterinara Bucuresti
  Deturnare de fonduri si tentativa la folosirea sau prezentarea de documente ori
  declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de
  fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene
  3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei (definitiv)
  6 Urucu Marian – fost director al Directiei comerciale a CNLO, director in cadrul
  Ministerului Economiei, fost membru PSD si apoi membru PRM
  Incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute invirtutea functiei,
  atributiei sau insarcinari sale, utilizarea in orice modde informatii ce nu sunt destinate
  publicitatii, trafic de influenta
  2 ani inchisoare cu suspendare (definitiv)
  7 Roman Razvan Cosmin
  Director comercial al Companiei Nationale a Metalelor Pretioase si Neferoase REMIN
  SA Baia Mare, numit in functie pe filiera PNL
  Luare de mita in forma continuata
  2 ani si 8 luni de inchisoare cu executare (definitiv)
  8 Stanciu Petre – director al Institutului National de Hidrologie si managementul apelor
  Abuz in serviciu – prejudiciu de 550.000 RON
  Trimis in judecata
  9 Coconea Aurel – Gabriel – fost director general al SNTGNTrasngaz SA Medias,
  influent in cadrul Ministerului Economiei, referent decizii domeniu gaz, indiferent de
  culoarea politica a ministrilor
  Abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit degrave, in forma
  continuata si infractiunea de asociere in vederea savarsirii de infractiuni
  Trimis in judecata
  10 Staicu Dinel – presedinte SIF Oltenia
  Complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu
  consecinte deosebit de grave, in forma continuata si infractiunea de asociere in vederea
  savarsirii de infractiuni
  Trimis in judecata
  11 Necolaiciuc Mihai – director general al Companiei Nationale de Cai Ferate
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte grave si de folosirea de credite
  in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, prejudiciu de 18 mil. euro
  Trimis in judecata
  12 Maghiar Teodor – fost rector Universitatea Oradea, fost senator PSD
  Frauda, fals, uz de fals si fals in acte publice
  Trimis in judecata
  13 Candet Cristinel Vasile – fost director general ADS si presedinte al comitetului
  director ADS, numit in functie de PSD
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte grave
  Trimis in judecata
  14 Botezatu Elena Marylene – fost director general SC Rafinaria Astra Romania SA
  Ploiesti
  Evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, asociere pentru savarsirea de
  infractiuni
  Trimis in judecata
  15 Stoian Albulescu Ion – fost manager al Zonei de Operare Baicoi din cadrul S.C
  PETROM S.A
  Luare de mita, folosirea in mod direct de informatii ce nu erau destinate publicitatii,
  precum si pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii
  Trimis in judecata
  16 Necolaiciuc Mihai (Cazul 2) – fost director general, administrator si ordonator de
  credite la CFR SA
  Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata si
  infractiunea de utilizare a subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost
  acordate
  Trimis in judecata
  17 Rachieru Ilie – director general la RADET Constanta, numit in functie de Radu
  Mazare, PSD
  Abuz in serviciu contra intereselor publice si contra intereselor persoanelor si luare de
  mita
  Trimis in judecata
  18 Ciobanu Sorinel – fost director general si presedinte al comitetului director al
  Companiei Nationale Aeroportul International Bucuresti – Baneasa SA, numit in functie
  de PSD; in 2009 propus din nou pentru aceeasi functie de PSD
  Abuz in serviciu impotriva intereselor publice cu consecinte grave
  Trimis in judecata
  19 Sima Livia – fost vice-presedinte ANT, membru PC
  Dragu Mihai – fost consilier personal al fostului ministru al Transporturilor
  Constructiilor si Turismului, consilier al ministrului PD, Radu Berceanu
  Fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor publice, cuconsecinte deosebit de
  grave
  Trimisi in judecata
  20 Busuioc Victor – fost director general al R.A.M. Buzau, numit in functie de PSD
  Abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luarede mita, amandoi
  au comis faptele in forma continuata, in legatura cu primire si oferire de
  avantaje pentru prejudicierea RAM Buzau
  Trimis in judecata
  21 Casuneanu Adrian – comisar regional al Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul
  Regional Suceava (in prezent suspendat dinfunctie), membru PD
  Abuz in serviciu contra intereselor publice
  Trimis in judecata
  22 Chivari Ioan – director general si administrator al fabricii SC 1 iunie SA Timisoara
  Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu consecinte deosebit de grave pentru a
  obtine avantaje patrimoniale pentru alte persoane, instigare la fals sub semnatura
  privata si fals in documente sub semnatura privata
  Trimis in judecata
  23 Micu Calin Paul – vice-presedinte al Comisiei pentru bacalaureat (Sighetu
  Marmatiei) si alte 38 de cadre didactice
  Luare de mita
  Trimis in judecata
  24 Necolaiciuc Mihai (cazul 3) – fost director general, administrator si ordonator de
  credite la CFR SA
  Abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit degrave, comise in
  legatura cu procedura de achizitii publice
  Trimis in judecata
  25 Dragan Daniel – fost presedinte ADS, membru PNL
  Abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave
  6 ani de inchisoare(definitiva)
  26 Nabargeac Ion – fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara
  (O.C.P.I.) Calarasi, membru PDL
  Luare de mita
  Trimis in judecata
  27 Ruga Gabriel Michael – fost director general al companiei Electrica Transilvania
  Nord, in functie in perioada guvernului PSD
  Trafic de influenta, luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani
  Trimis in judecata
  28 Dan Mihai Toader – fost director general si presedintele comitetului directorial al
  Companiei Nationale Posta Romana, numit in functie cu sprijinul Uniunii Crestin
  Sociale (partid al sindicalistilor parlamentari) si sustinut de UDMR
  Abuz in serviciu in scopul obtinerii de beneficii
  Trimis in judecata
  29 Stoian Aurel – director coordonator al Administratiei Financiare Arges, membru PSD
  Arges
  Luare de mita
  Trimis in judecata
  30 Noaptes Alexandru – director la SNTF „CFR Calatori”, filiera PD
  Abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave
  Trimis in judecata
  31 Puwak Mihai – fiul lui Hildegard Puwak, fost ministru PSD al Integrării Europene
  Deturnare de fonduri europene
  3 ani inchisoare cu suspendare
  32 Puwak Iosif – Soţul lui Hildegard Puwak, fost ministru PSD al Integrării Europene
  Deturnare de fonduri europene
  2,5 ani cu suspendareconditionata (definitiv)
  33 Chelu Catalin Constantin – asociat si administrator al mai multor societati
  comerciale, legaturi cu Sorin Ovidiu Vantu si Dinel Staicu
  Dare de mita si cumparare a influentei
  Trimis in judecata
  34 Dan Mihai Toader – presedinte al Consiliului de Administratie si director general al
  Companiei Nationale Posta Romana S.A. (C.N.P.R.), numit in functie cu sprijinul
  Uniunii Crestin Sociale (partid al sindicalistilor parlamentari) si sustinut de UDMR
  Abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit degrave, daca
  functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial,- stabilirea, cu
  intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor
  apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale
  Trimis in judecata
  35 Ciobotea Petre – fost director general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri
  Craiova, fost membru al Consiliului Local Drobeta Turnu-Severin, din partea PSD, sotia
  sa fiind presedinta executiva a filialei judetene a PSD
  Trafic de influenta in forma continuata
  6 ani inchisoare cu executare (definitiv)

  • Sare'n Ochi zice:

   este binevenita trecerea in revista. sa nu-i uitam nici „pe ai nostri”.

   • Muona PI zice:

    Putieam sa bag numa’ saitu’, da’ lucruri paranormali mi s-o-ntamplat cand am vrut sa copii lista coruptzilor: ca un facut nu vroia! Asha ca am luat-o metodic, bucata cu bucata, am pierdut o zi, da’ am salvat totu’ in format .pdf sha color, cati-o culoari pentru fiicari partid sha regiili statului aferenti.
    In 4 ani, DeNeA o avut o recolta la hectar di coruptz din toati partidili, cat n-o avut Romania din 1918 incoaci.
    Sunt convinsa ca agentzii Mulder sha Sculi ar fi rezolvat aciest mister daca ar fi iexistat iefbiai sha la noi.
    Noi am dori sa rezolvam acieasta problema prin intorcerea la viitoru’ lu’ Tataia sha terminariea cu trecutu’ basist di trista amintiri.
    Finca ni placi veselia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.