Revizuirea Constituţiei are termenul de finalizare în patru luni (Crin când mai doarme?)

Antonescu degusta rahatDeci, știrea zilei de azi este că se reduce din somnul și timpii de coafor ai lui Crin Antonescu, prim-părintele viitoarei Constituții. Începând de azi, data stelară, modificarea Constituţiei României intră în linie dreaptă. Unde? În linie dreaptă – adică pe orizontală. Și eu care-mi mint cititorii că se reduce din timpul de somn al lui Antonescu! Totuși, ceva trebuie să se reducă… doar Comisia are la dispoziție patru luni pentru finalizarea textului noii Constituţii, iar Crin nu este prea cunoscut pentru hărnicie.

Poate vom avea parte de o Constituție mai scurtă și mai clară care să-l desemneze direct pe Crin Antonescu președinte (asta la Articolul 1), pe Dan Voiculescu nevinovat (Articolul 2), pe Traian Băsescu extrem de vinovat (Articolul 3), nule și neavenite toate doctoratele care nu sunt copy-paste, maxim xeroxate, pentru cei fără acces la un computer conectat la internet (Articolul 4), trecerea bugetului României în contul mătușilor Tamara ale politicienilor care-și pot permite să aibă o mătușă Tamara și, implicit, prezumarea faptului că averea ce va fi donată este licit câștigată și nu se confiscă (Articolul 5) și, cum „șasă” este o cifră foarte frumoasă, articolul final să prevadă minim o condamnare sau o incompatibilitate pentru a putea fi admis în Marea Adunare Națională (mă rog, Parlament) pe bază de dosar (dosare, constituie avantaj).

Nici nu m-ar mira să se meargă înspre direcția descrisă mai sus (vă vine să râdeți? nu-i de râs!). În fond, în disprețul fraierilor numiți “poporul suveran” (de fapt, subVaran), voința USL este un Parlament bicameral cu 300 de băieți și fete în Camera Deputaților (aleși prin numire pe listă) și încă niște băieți și fete în Senat care să reprezinte regiunile administrative. Mă întreb (degeaba) ce rol mai au atunci viitorii președinți de regiuni? Rol de satisfacere a clientelei politice.

De asemenea PSD şi PNL intenţionează să modifice şi durata mandatului parlamentarilor, de la patru la cinci ani, astfel încât alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare să aibă loc simultan. Când s-o întâlni simultaneitatea asta, matematic nu știu. Numai că în matematicile politice 1 + 1 fac cât vor mușchii celor care adună, așa că este posibil ori printr-o suspendare de președinte (nu Crin, el e pe viață), fie prin alegeri anticipăpate.

De asemenea, USL intenţionează să elimine şi condiţia referitoare la cvorumul pentru referendumul de demitere a şefului statului. Ceea ce ne face să revenim la prima variantă în care vom avea simultaneitate.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Revizuirea Constituţiei are termenul de finalizare în patru luni (Crin când mai doarme?)

 1. Muona Pi zice:

  Vad ca luatz in ras legiea fundamentala a tzarii sha pi al doilea om in stat. Va spun cu toata seriozitatea ca constitutzia Romaniii, dupa ci o s-o dam gata, o sa fii ciea mai admirata sha invidiata constitutzii din lumi! Nu glumesc! Dieja Kim Jong Siung Uung sh-o trimis constitutzionalishtii la Bucureshti sa invetzi buchia cartzii constitutzionali di la constitutzionalishtii noshtri faimosh: Antonescu, Ionescu, Popescu sha Piscupescu. Totz cu studii solidi, totz jurishti unu’ sha unu’!
  Nu intzeleg insa di undi avetz informatziili aciestea atat di precisi? Aiasta-i inca o dovada ca libertatea presii i garantata in Romania pana intra in vigoari noua constitutzii.
  Am sa va dezvalui in exclusivitati primu’ articol din noua constitutzii finca-mi suntetz simpatici:
  1. Crin Antonescu, preshedintili Romaniii ales din cinci-n cinci ani in mod democratic di catri parlament, esti un preshedinti national, suveran sha independent, unitar sha indivizibil.
  Mai mult nu pot dezvalui, pentru ca sa lucreaza pi comisii la articolili urmatoari, da’ pot sa va spun ca totz parlamentarii sunt de-acord ca coruptia sha luariea/dariea di mita nu vor mai fi considerati infractziuni penali sha vor fi aspru pedepsiti cu mustrari scrisa cu avertisment daca sa repeta.
  Sha intr-adevar, asha esti, zilili dictatorului sunt numarati, cvorumu’ o sa-l mananci. Daca inalta poarta o sa ni gasieasca iar nod in papura cu referendumu’ di demiteriea lu’ Basescu, atunci o sa-l alegim pi Antonescu dupa ci termina Basescu mandatu’ sh-o sa mai facim alegieri parlamentari in 2019 ca sa fii simultani cu celi prezidentziali, asha ca tot bini o sa fii pentru popor.
  DeNeA o sa trieaca in subordinea guvernului, CeSeMe in subordinea parlamentului, Parchietu’ Gieneral in subordinea Loteriii Romani, ANI in subordinea clubului Steaua sha ICeCeJe in subordiea Antenei Trei cari sa va re-organiza sha va deveni Antena Va Apartzini. Sha astfel poporu’o sa afli, in sfarshit, ci om cum-sa-cadi i Dan Voiculescu sha cati o facut iel pentru tzara sha popor, pentru-al nostru viitor.
  Uiti ca mi-o dat sha lacrimili numa’ gandindu-ma cat di bini o sa fii…

 2. Muona Pi zice:

  N-o sa va vina sa creditz da’ in coreiana ka ka rau inseamna „cini doarmi mult sha bini, diparti ajungi”. Am vazut asieara la be unu teve, televiziunea lu’ Basescu, cum Antonescu s-o trezit vorbind di o casa cumparata di la Magureanu cu aproapi patru suti di mii di euroi pi cari o dat o suta treizeci di mii sha mai ari di dat o suta douazeci di mii. Ci vreau sa spun esti ca stariea di veghi nu-i faci bini sha daca dormea acu’ avea di platit sha mai putzan.
  Sa vedetz ci constitutzii buna o sa iasa daca prindi cativa luni beton! Sha i posibil sa li prinda ca vini primavara cu asteniili ei cu tot.
  Ci-i mai placi primavara lu’ domnu’ Antonescu, nici nu va datz sieama!

  • Sare'n Ochi zice:

   tuturor ne place primavara. minus asteniile.
   cat despre casa luata de la Virgil Magureanu (care la tineretea lui se numea Astalsosz – A lui Astaluș, cum s-ar mai zice – fiind maghiar de-al nostru din Ardeal), banii jos, ochii la usa – i-o fi numarat omul numai o data, d-aia i-a iesit doar jumatate de suma. cand ii mai numara o data, se vor dubla. intr-un fel sau altul sigur se vor inmii – c-asai cu faptele bune: le faci o data si-apoi astepti sa se-nmulteasca rasplata. asta daca l-ai nimerit pe omul potriv la fapta buna facuta. altfel treci la pierderi si bodogani printre diniti ca nici o fapta buna nu va ramane nepedepsita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.