Traian Băsescu trebuie să piară – încurcă rău interesele feseniștilor (urmașii Kominterniștilor)

basescu-iliescu-constantinescude Ștefan Ciocan

Înverşunarea liderilor USL faţă de Traian Băsescu mi s-a părut de multe ori inexplicabilă şi exagerată, cu atât mai mult cu cât trăim într-o ţară unde “o mână spală pe alta şi amândouă obrazul”. Nici Iliescu, contestat de zeci de mii de demonstranţi în Piaţa Universităţii, nici Emil Constantinescu, învins după doar un mandat de “sistem”, nu au fost atât de vehement atacaţi şi terfeliţi în mod abject de către opozanţii lor politici. De unde ura asta faţă de Traian Băsescu? Ce interese majore a încurcat fostul căpitan de navă ca să obţină o astfel de reacţie violentă din partea liderilor USL?

Istoria porneşte de undeva de la începutul secolului trecut, când “Băse” nici măcar nu era născut. În România comuniştii nu au avut prea mulţi adepţi şi de aceea şi-au trimis agenţi de influenţă, care să recruteze membri de partid pe care apoi îi şcoleau şi îi îndoctrinau în URSS. Odată îndoctrinaţi cu ideile comuniste, agenţii erau trimişi înapoi în ţară şi deveneau liderii partidului care avea să distrugă România după război. De fapt principala misiune a Kominterniştilor era tocmai distrugerea României şi subordonarea acesteia Moscovei. Un astfel de agent al Kominternului a fost Alexandru Iliescu, tatăl viitorului preşedinte “emanat” al României, Ion Ilici Iliescu, la rândul său un lider de marcă al Partidului Comunist Român. În aceeaşi perioadă istorică, în care Alexandru Iliescu “lupta” în ilegalitate să subjuge România intereselor URSS, un evreu de origine maghiară Ernő Neuländer era racolat la rândul său de Komintern şi trimis în Spania să conducă brigăzile internaţionale comuniste din Războiul Civil. După debarcarea lui Franco, revine în România ca lider comunist cunoscut sub numele de Valter Roman. Partidul îi dă mai multe însărcinări, în special pe linie militară şi de securitate – poliţie politică. Fiul său, Petre Roman, avea să fie Premierul, „emanat” al României după 1989.

Ajungem aşadar în 22 decembrie 1989, momentul în care URSS se satură de Nicolae Ceauşescu şi cere o schimbare în România, aşa cum în prealabil se schimbaseră toţi şefii de stat comunişti în Europa de est. Deodată în balconul Comitetului Central al PCR şi la Televiziune apar două personaje. Este vorba de Ion Ilici Iliescu şi Petre Roman, doi fii de lideri comunişti, pentru care şi laptele supt de la mame avea culoare roşie. Două personaje care aveau legături – demonstrate ulterior – cu serviciile secrete de la Moscova. Lucrurile păreau simple. Oamenii agreaţi de Kremlin urmau să pună mâna pe putere iar România rămânea o ţară în sfera de influenţă a gigantului slav de la răsărit. Au apărut însă partidele istorice, opoziţia tinerilor, mişcări ample de protest. Europa începea să-şi dea seama despre falsa revoluţie dintr-o ţară care îşi nimicea practic opoziţia democratică. Iliescu avea nevoie de o opoziţie „constructivă”. A inventat PD-ul şi l-a pus pe Petre Roman să-l conducă. A rupt practic FSN în două aripi, dintre care una să fie la putere şi cealaltă să reprezinte opoziţie democratică, pe care o pretindea Europa. Astfel că „privatizarea” începută de Petre Roman în urma căreia a fost distrusă întreaga economie Românescă, a fost dusă la bun sfârşit de PDSR, partidul fidel lui Ion Iliescu.S-a născut în acel moment actuala clasă politică, care a distrus industria României şi au pus pe butuci agricultura. În contextul destrămării URSS, în scurt timp, clasa politică care trebuia să conducă România a rămas fără stăpân, şi au subordonat ţara exclusiv propriilor interese. Fără opoziţie politică le-a fost foarte uşor să facă acest lucru.

O persoană le-a încurcat însă socotelile. Un fost marinar, Traian Băsescu, cu pleoapa căzută şi cu o şuviţă caraghioasă, dar fără origini Kominterniste a pus mâna pe Partidul Democrat şi a început cu adevărat să facă opoziţie în România. Nu i-a ieşit din prima! Partidele istorice se mişcau prea lent pentru ritmul marinarului, iar Emil Constantinescu era şantajabil şi slab. Până la urmă Băsescu a reuşit să pună mâna pe putere şi să le încurce rău afacerile politicienilor de toate culorile care transformaseră România într-o ţară împărţită în „feude”. Mai de voie, mai de nevoie, baronii PD au jucat aşa cum cânta Băsescu, chiar dacă scrâşneau din dinţi. Cu Băsescu la Cotroceni justiţia a început să funcţioneze iar reformele au început să câştige în substanţă.

De aici pornesc problemele pe care le are PD-L în momentul de faţă. Partidul nu mai reprezintă nimic. Vasile Blaga, lup bătrân, care a participat şi el la mascarada ruperii FSN din 1991, are evident sarcina de a readuce PD-L la remorca urmaşilor lui Iliescu. De aici şi ideea de „opoziţie constructivă”. Probabil că o să-i şi reuşească. Asta va însemna practic sfârşitul portocaliilor. În mod natural România va avea nevoie de putere şi opoziţie. Măcar pentru a mima de ochii lumii democraţia. Şi cea mai bună strategie va fi cea experimentată deja. Adică… „împrăştierea” (mai răsfirați, tovarăși, mai răsfirați – ca pe vremea lui nea’ Ceașcă)! PSD va rămâne probabil la putere, iar PNL, împreună cu rămășițele feseniste ale lui Blaga din PD-L vor trece (mima) în opoziţie. O opoziţie de formă în spatele căreia justiţia va fi din nou redusă la tăcere şi România va fi din nou mulsă de cercurile de interese din jurul ambelor partide. Iar Parlamentul va fi o Mare și Fericită Adunare Națională.

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Traian Băsescu trebuie să piară – încurcă rău interesele feseniștilor (urmașii Kominterniștilor)

 1. carat zice:

  Trist adevar. Dupa mine, aripa reformista a PDL ar trebui sa se rupa de PDL = Blaga si sa-i lase pe cei din urma sa-si consolideze partidul lor de curve politice.

 2. carat zice:

  Revin cu o complectare: As sugera reformistilor PDL-isti sa-si intituleze partidul PDLE (Partidul Democrat Liberal European)

 3. Cateva corecturi. Nimeni nu l-a infrant pe Franco. Cu sprijin nazist, Spania a eliminat brigazile rosii foarte populare in mediul intelectual european si nord-american.
  Prima mare opozitie la Iliescu si primul proces de demascare s-a intamplat in FSN cand i-a fost facut un proces public si televizat lui Mazilu.
  Roman a devenit inamic cand a jucat prea mult pe cartea social-democratilor europeni. Este un fel de 1938 in varianta romaneasca cand batele, molotoavele si miile de mineri au debarcat un guvern, in ciuda politiei extrem de puternice, dar care nu a reactionat.
  Din pacate Iliescu nu era obiect de suspendare pentru lovitura de stat orchestrata in vazul lumii.
  Traian Basescu a avut nevoie de 4 ani de guvernare CDR, de un mandat interesant de ministru al transporturilor si de o opozitie fara frica in anii guvernarii Nastase.
  Paralela cu bolsevicii nu o gasesc fericita. Nastase e ginerele unui ministru ceausist, un regim deloc internationalist.
  Ori de cate ori folosim cliseul Iliescu lider al reprimarilor studentesti romanesti in perioada stalista a regimului comunist din Romania ne adresam la morminte.
  Tinerii de azi nu isi aduc aminte de coada la lapte si doua ore de TV, cum pot aprecia ei evenimente istorice de acum 70-80 de ani.
  Meritul presedintelui in exercitiu este politica sa clar pro-americana, relatia stransa cu un presedinte american si aprecierea sa ca un lider reformator si pro-european la Londra, Berlin, Paris si Roma.

  • Muona Pi zice:

   Nu cred ca tot ci-i di stanga i rau’ absolut, cum nu cred ca tot ci-i di dreata i di pus la rana. Mishcarea di emancipari sociala in Spania monarhista sha cam feudala o inceput-o partidu’ comunist spaniol neaosh, cari n-avea nicio legatura cu Moscova. Di-abia cand o avut legatura cu Moscova o avut sha Franco legatura cu Hitler cari ura comunismu’ cum o urashti Blaga pi Elena Udrea. Cu tot cu ajutoru’ din partea celor doi dictatori, Hitler sha Mussolini, brigazili internatzionali (nu roshii, ca sa nu sa creiezi confuzii), nu ar fi fost infranti, da’ Stalin, in intzelepciunea lui nemarginita, o inceput sa sa lupti cu partidili comunisti pi cari nu li controla politic, nu cu dushmanu’ di clasa franchist. Cum partidili comunisti erau ocupati cu luptili intestini, incet-incet Franco o cucerit toata Spania. Drama stangii in general ari cateva numi ilustri: Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao. Nimeni nu zici ca proprietatea nu-i sfanta, in-afara di adeptii celor mai sus enumeratzi, da’ nici prostimea nu potzi s-o lashi in calicii pi viatza pi motiv ca-i puturoasa sha ca proprietatea-i sfanta, indiferent daca tzi-o lasat-o bunicu’, sau ai furat-o cu acti in regula. Pana-n 1989 eram di dreapta la greu, finca credeam ca ci-am trait noi sub Ceaushescu-i stanga. N-o fost stanga, ci o dictatura cat sa poati di banala, ca sha cea a lui Franco. Mussolini, Hitler, Enver Hodjea, Mao, Stalin, Ceaushescu, Pol Pot sau Pinochet.
   Ma mai fac odata avocatu’ diavolului sha spun ca prima data in istorii un partid di stanga o ajuns la guvernari in Suedia la inceputu’ secolului XX sha sa chema, daca nu ma inshel, partidul socialist. Astazi Suedia esti o tzara in calea-afara di civilizata, democratica sha capitalista.
   Vreau sa spun ca indiferent di ideologii, daca politicienii sunt di buna credintza, sa poati respira aerul curat al patriii. Daca nu… societatea civila trebi sa fii mai activa pentru ca politicienii sa-sh cunoasca lungu’ nasului. Altfel… tot ai noshtri ca brazii vor veni la puteri!

  • Dan Ghenea zice:

   „mandat interesant de ministru al transporturilor”????

   • Muona Pi zice:

    „Nu, multzumesc: mi-i bini la justitzii”!!!!
    (Am pus ghilimeli sha patru semni di exclamari ca sa nu para ca n-am intzeles intrebarea. Pi cari am intzleles-o, evident…)

 4. Muona Pi zice:

  N-ash vria sa par iarash mai liberala dicat sunt, da’, ca di-obicei, sha spier ca domnu’ Ciocan sa ma ierti, am o pareri oaricum alta. Di exemplu Pietri Roman o fost indepartat di la puteri di catri grupariea Iliescu din fesene finca incepusi sa sh-o ia in cap cu rieforma ieconomica facuta di gahsca aia di baietz tineri cu studii ieconomici pi la Sorbona sha Oxford. Cand o vazut Iliescu ca muncitorimea din cartieru’ Primaverii nu mai apuca sa fii fuortza conducatoari, minierii s-o mai sesizat odata ca colegii lor din fostu’ ceceu au problemi sha o mai vinit odata sa salvezi tanara noastra democratzii originala. Ca Roman sa crediea Marlon Brando, asta-i alta povesti sha poati di-aia Petrica o luat-o-n goarna la congresu’ pede sha lumiea l-o votat pi Basescu, nu l-ar mai fi votat. Daca Petrica faciea parti din sinergia faptilor lu’ Tataia , acu’ era pesedist, nu liberal di antena trei.
  Norocu’ vanzatorilor di nieam sha tzara esti ca dictatoru’ ari o meserii cari n-ari nicio legatura cu academia di stiintzi politici shtefan ghiorghiu sha di aia nu li ari pi aistiea cu politica romanesca adivarata. In rest, noi totz aishtilaltz, liberali, udemerishti, pesdishti, uneperishti sha chiar pedelishti patriotz ca Blaga sha toata crema partidului, aviem o edicatzii politica solida.
  Sha cred ca sa cunoashti!

 5. Muona Pi zice:

  Sha asta-i drept, da’ banuiesc, adica nu am dovezi in sensu’ aista, ca Petrica, dupa ci i-o cantat fetili di la apaca ca nu-s interesati di valuta forti, o crezut ca-l ari pi Tataia in buzunaru’ di la chept cu mineriadili pi cari nu le-o comandat..ninimi, dupa ci le-o multzumit minierilor ca sa sa shtii ca nu-i implicat…nimini. Sa pari ca bunelu’ era mai uns dicat pariea cu toati alifiili, asha ca Petrica o luat-o in bratza sha o stat pi bara distul di multz ani, ca doar nu digiaba ni vopsim amandoi la acielash coafor.
  Pagubili o fost incalculabili sha mereu glumeam cu parvenitzii din generatzia miea ca cei zeci ani din viatza pi cari mi i-o luat Tataia sha ortacii lui di la interni, fostu’ ceceu sha fosta securitati, nu mi-i mai da nimini inapoi, oricatzi oamini di valoari ca Nastasi or faci cativa luni di pushcarii.
  S-o facut reforma agriculturii la inceputu’ anilor ’90 in cari sa spunea ca tzaranii nu pot lua mai mult di 2 hectari di teren, da’ daca vor sa cumperi, fara problemi pot cumpara sha 200 di hectari. Sha uite-asha tzaranilor li s-o dus buhu’ ca-s puturosh finca nu vor sa cumperi pamant sha sa-l cultivi.
  Industria, finca era neperformanta, s-o dat la fier vechi sha astfel s-o nascut o noua industrii, industria vandutului di fier vechi. Sha iar s-o dus buhu’ ca muncitorii-s puturosh finca nu vor sa-sh cumperi bosch sha sa sa apuci di munca la taiat di fabrici sha uzini.
  Pan-aici ieconomia o mers brici. O singura greshala o facut clasa noastra politica: o crezut ca occidentu-i tot ala di pi vremea lu’ decedatu’ inainti di termen sha o pus botu’ la intrarili in ue sha nato. Nu s-o luat in calcul mahalaua di Macovei cari ni catzaleshti la Bruxiel din ti miri ci sha nici Basescu, aciasta vipera cari o crescut la Anvier sha la sanu’ poporului.
  Una pisti alta, nu-i chiar sfarshatu’ lumii, cu toati c-ar fi fost mai bini daca putierea sha opozitzia erau mai fifti-fifti in parlament, ca s-ar fi dat in gat un pi altu’ sha nici constitutzia nu mai aviea nimini tupeu s-o macelareasca. Da’ daca nu exista opozitzii in parlament, iaca ca exista opozitzii la Bruxiel, cel putzan di data aciasta.
  Doamni Ajuta sa nu mai fii nevoi data viitoari!

 6. Foarte bun articolul ! Și pe mine mă macină întrebarea asta, cu ce i-a supărat Băse ? Felicitări sincere !

 7. Liana zice:

  Mdaa… Inca o data imi dau seama de ce imi place mie de Base. Tocmai pentru ce ai scris tu. Un distrugator de jocuri.

 8. brindusa zice:

  Un mic rezumat la acest editorial:
  „Singurul martor la un accident este Bulisor. Un politist vine si-l intreaba:
  – Ma copile de ce a cazut omul ala de pe schela?
  – Pai l-a batut Dumnezeu.
  – De ce l-a batut Dumnezeu?
  – Pentru ca a injurat.
  – Si cum a injurat?
  -Dumnezeul tau de copil, nu mai scutura schela!”
  Cam asta-i rezumatul, Piratul le cam zguduie schela! 🙂

 9. Dan Ghenea zice:

  „un marinar”? asa, unul oarecare? fara pata si fara prihana? care nu s-a infruptat deloc din activele „privatizate”?

 10. Muona Pi zice:

  Domnule Ghenea,
  Daca shtii ciava ti rog sa ni spui, ca di cand vriem sa-l agatzam pi dictator cu vrieo potlogarii: cica o fost colaborator al securitatzii, ba chiar o fost ofitzer sub acoperiri, pi urma l-o avansat ofitzer fara acoperiri da sh-o dat foc la dosar sha di-aia o dat drumu’ la dosarili turnatorilor, ca sa i sa piarda urma, o condus petrolieru’ poporului sha o lucrat la Anvier numa’ sha numa’ finca iera securist, sh-o dat foc la vapor finca era dushmanos, o vandut flota, o furat pensiili sha salariili bugietarilor ca sa-i cumperi lu’ EBa mashana sha vila la Paris iar restu’ di bani i-o ascuns in muntz, o avut fabrica di inghetzata sha o vandut poporului inghetzata numa’ la cornet di s-o cufurit toata Constantza, ca sa li zac numa’ pi celi mai importanti, da’ nimic nu s-o dovedit, nicio proba n-o razbatut pi nicaieri, inafara di dezvaluirili incendiari ali lu’ Gadea sha Badea, da’ alea-s pamfleti sha nici ei nu li cred, ca doar nu-s platitz sa spuna ci li treci prin cap, ca doar nu gandesc cu capu’ lor.
  Asha ca, draga domnule, daca shtii ceva concret, ti rog mult sa ni spui sha noua, sa scapam odata pentru totdeauna di dictator. Ti ashtept la orici ora pi la minister, dau sh-o cafea, numa’ vina.

 11. Dan zice:

  Pe tov Ciocan l-am ascultat, dar parerea tov Secera unde este ?????????????

  • Sare'n Ochi zice:

   la tovarasul tau Iliescu, sau la tovarasul Cacarau, sau la tovarasul tau turnatorul Voiculescu. si lista poate continua la nesfarsit. o-ati trezitricum, din nimicul pe care ai considerat a-l scrie, doar parerea acestor secere si ciocane ti-e suficienta. tie si la restul de asistati mintal care inca mai asteapta sa se extraga laptele si mierea din oceanul de cacat cu care v-au prostit astia sa-i votati.

  • Muona Pi zice:

   Domnu’ Dan,
   Uiti la asta nu m-am gandit cand am citit articolu’ aista! Matali eshti din cali-afara di perspicaci sha di hazliu. Daca stau bini sa ma gandesc sa shtii ca puteai fi sha mai ironic daca aduceai aminti sha di tov. Spici-di-Grau. Daca treceai sha la stema resere, apai puteai sa aduci vorbiri dispri tov. Sonda, tov. Munti, tov. Paduri, tov. Soari, tov. Spici-di-Grau s-o mai spus, tov. Rau sha di ci nu?, tov. Steaua-Roshii sha ni radeam di ni prapadeam. Oricum nu m-am mai ras asha di tari di cand o facut Badea shpagatu’ intri scauni, asha di comic eshti, draga domnule, da’ am sha eu o intrebari, daca nu sunt indiscreta: di ci tot pui cati-o duzina di semnu’ intrebarii? Sa plateshti mai bini?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.