Luni seara ne întâlnim la Book Corner cu Alexandru Vlad

afis Masline Vlad

Editura Eikon şi Librăria Book Corner vă invită luni, 18 februarie, începând cu ora 18.00 la o întâlnire cu prozatorul clujean Alexandru Vlad. Cu această ocazie vom lansa volumul de proză scurtă „Măsline aproape gratis – proze asortate”, apărut la Editura Eikon la sfârşitul anului 2012. Alături de autor, vor vorbi despre carte Victor Cubleşan, Vasile G. Dâncu, Marius Jucan şi Ion Mureşan.

Despre proza lui Alexandru Vlad

  • „Alexandru Vlad are un mod de a-şi compune frazele care fascinează prin naturaleţea şi simplitatea aparentă care maschează o elaborată arhitectură interioară. Există în spatele frazării tentaţia unei muzicalităţi aproape poetice, un balans reţinut între detaliul puternic şi elementul constructiv natural.” (Victor Cubleşan)
  • „Pentru cine a uitat ce însemna vremea comunistă, Măsline aproape gratis, ultima proză, poate servi de leac. Cartea trebuie citită în tihnă, aşezat, cu plăcere calmă pentru a acorda zarva lucrurilor mărunte la gingaşa sonoritate a vieţii. Aici, Alexandru Vlad cucereşte prin lipsa totală de stridenţă, prin firesc şi simplitate, aşa cum, pe neobservate, te cuceresc nişte copilaşi ce şi-au făcut loc buşilea între picioarele mesei la care şezi şi se joacă între ei aparent neglijându-te.” (Vianu Mureşan)

Date despre autor: Alexandru Vlad este născut în 1950. A absolvit în 1975 Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca, secția limba și literatura română şi limba și literatura engleză. În timpul studenției a frecventat sporadic Cenaclul „Echinox“. Este pe rând anticar (1975-1978), galerist la UAP (1978-1979), dactilograf la IJTL (1979-1990), o scurtă perioadă este redactor la revista Steaua – 1990. Între acestea au fost și alte slujbe ocazionale (remizier la o echipă de fotbal, muncitor necalificat pe unele șantiere, proiecționist la un cinematograf sătesc, bibliotecar etc.) După 1990 a lucrat în redacțiile mai multor publicații din Cluj-Napoca. Totodată, a fost redactor al revistei „Vatra” din Târgu Mureș și redactor al revistei de arte vizuale „Balkon” din Cluj. Printre cele mai cunoscute volume publicate se numără: Drumul spre Polul Sud (1985), Frigul verii (1985), Viața mea în slujba statului (2004), Curcubeul dublu (2008), Ploile amare (2010).

Valentin Derevlean // Coordonator Book Corner. Grupul Librarium

Acest articol a fost publicat în Lecturi necesare și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.