Patru „roate” la căruță… și-„una” are calul

manca-te-ar tatade Ștefan Ciocan

Nici cocoşul nu-i găină, dar nici vaca cabalină! Au constatat asta pe papilele lor gustative o grămadă de supuşi ai Majestăţii sale Queen Elizabeth. Aşa le trebuie dacă vor să se dedulcească cu faimoasa bucătărie italiană în variantă semipreparată. De la cucerirea Britaniei de către romani, englezii nu s-au mai întâlnit cu caii latinilor. Le-au picat acum pe cap, măcinaţi, în caserole, amestecate cu “laşcă” şi vânduţi în chip de vacă. Normal, că atunci când vine vorba despre o mega escrocherie prin Europa, hop şi România – la noi, oricum nu poți deosebi guvernantul de borfaș! Amestecate în daravelă sunt şi alte ţări de gintă latină, că doar nu era să fim noi creierul. Mioriticii, ca de obicei, sunt “găinarii” şi până la urmă ţapii ispăşitori. Dacă se dovedeşte că românii le dădeau francezilor carne de vită care necheza, lucrurile pot să ia o turnură urâtă pentru, şi aşa firava, industrie de prelucrare a cărnii din ţara noastră. După vaca nebună, gripa porcilor şi a găinilor, exporturile de carne din România pot să fie din nou oprite din cauza virusului “patronului inconştient”. Din păcate acest virus se răspândeşte cu viteză şi înspre Ministerul Agriculturii.

Englezii strigă de “mama focului”. În insulă scandalul ia proporţii. Francezii, care au produs de fapt semipreparatele cu carne de cal mascat în vacă, arată cu degetul spre România. Ministerul de resort din România, condus de “ăla micu” a lui Felix tace deocamdată. Nu chiar ca mortul în păpuşoi, ci se rezumă să dea publicităţii comunicatele colegilor din hexagon. Oricum în România subiectul va fi tratat cam ca şi plagiatul lui Ponta. Câteva bancuri, un nechezat scurt pe la Antena 3 în semn de solidaritate cu lasagna franţuzească retrasă de pe piaţă, vor fi tot ce vor produce capii agriculturii şi ai controlului sanitar-veterinar din România. N-ar fi exclus să aflăm că firma care vinde cal la preţ de vacă este tot a vreunui mare politician mioritic şi nimeni nu o să se atingă de el. Până la urmă, ce fac britanicii atâta scandal? Doar nu a murit nimeni că a mâncat carne de cal! Vor spune românii… Problema nu este legată de cal ci de înşelăciune. În Europa nu este de conceput ca pe etichetă să scrie vacă şi în caserolă să fie cal. Indiferent dacă ambele cărnuri sunt comestibile. Inducerea în eroare a cumpărătorului este o faptă foarte gravă în lumea civilizată. Cumpărătorul munceşte din greu pentru banii pe care-i plăteşte pe o marfă. Respectul pentru munca omului, pentru banii lui, indiferent că sunt mulţi sau puţini, este un concept fundamental. În România – ţara lui “merge şi aşa” – nu o să înţeleagă nimeni acest lucru. Românii nu sunt săraci pentru că nu muncesc şi nu câştigă suficienţi bani. Ci pentru că nu respectă munca lor şi a altora.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Patru „roate” la căruță… și-„una” are calul

 1. Muona Pi zice:

  Ultima solutzii, inc-o revolutzii, vegietarieana di data acieasta!
  Tzin minti ca acu’ catziva ani era scandalu’ vacii nebuni innobilata di insashi regina, exportata in toata Ieuropa. Dup-aia o venit gaina gripata ungureasca cari dansa ciardash in farfurii di o-nceput romanii sa bei maI putzan. Dup-aia o aparut pastarnacu’ nemtzesc cari o omorat catziva localnici. La noi ar fi trezit din betzii cativa platitori di taxi sha impoziti la negru, da’ nu s-o gasit niciun intreprinzator roman sa cumperi angro verdeatza nemtzasca: s-ar fi umplut di bani mai cieva dicat Patriciu.
  Sha lista poati continua.
  Noi am ales calu’ finca-i un animal inteligent sha ari multa carni pi iel: cu un cal hranesti un restaurant timp di trei zili sha trei noptzi. Nu-i ca broasca, di exemplu.
  Da’ eu cried ca nu-i nimic adivarat: i numa’ propaganda basista ca sa ni puna-n umbra realizarili di pana acu’ sha cari nu-s putzini.
  Moarti dictatorului!
  Iesh afara, javra ordinara!
  (Iera sa zac sha „Huo!”, da’ nu sa zac, finca-s o doamna)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.