De ce a fost Caragiale băsist

Caragiale Basistul

Prim-Plagiatorul Mitoman al României, Che Gargara, împreună cu grupul său infracțional organizat, impropriu numit Guvern al României și majoritate parlamentară, sparg geamurile școlii, incendiază mașinile profesorilor, fură mâncarea copiilor, trag fetițele de cozi și pun piedică – apoi, cu tupeu de borfaș, se duce la tac’su și-l somează că are obligația de a sta de vorbă cu cei din Consiliul Profesoral, că ăia cică ar vrea să-l primească înapoi la școală. Cam așa traduc eu intervențiile de borfaș ale lui Victor Ponta – acelea în care se întreba retoric de ce nu vrea Băsescu să-i semneze scrisorica despre rugămintea de aderare la Schengen adresată CE („Baroso mă vrea, Rompuy mă vrea” – enumera Micutul Pristanda – „oare de ce nu vrea și Băsescu”?), precum și cea privind nemulțumirea personală privitor la câți bani ne-a alocat Europa. Dar nu-s nici primele, nici ultimele mârlănii ale infantilului mitoman și plagiator, nu?

De multe ori am fost curios ce s-a întâmplat cu domnul Goe după ce a a juns în Bucureşti cu mam’mare, mămiţica şi tanti Miţa. Un val nedrept de uitare s-a aşternut peste acest copil alintat. Să ne amintm că tânărul Goe a fost adus în capitală de cele trei madame, „ca să nu mai rămână repetent” – cel puţin aşa ne spune Caragiele. (Mare dramaturg, dar un băsist nenorocit. O să vedeţi de ce spun asta!)

Să reluăm deci povestea de unde a lăsat-o nenea Iancu!

 • Trenul se porneşte în sfârşit, şi ajunge în Bucureşti cu o întârziere de câteva minute. Toată lumea coboară. Mam’mare aşează frumuşel beretul lui Goe, îl scuipă pe puişor să nu-l deoache, îl întreabă dacă-l mai doare nasul şi-l sărută dulce. Apoi cucoanele se suie în trăsură şi pornesc în oraş. – La Bulivar, birjar! La Bulivar!…

Odată urcaţi în trăsură cucoanele împreună cu obraznicul Goe o porniră spre Podul Mogoşaoiei, bulevardul care unea Herăstrăul cu centrul Bucureştiului, cunoscut astăzi sub numele de Calea Victoriei.

Nici mam’mare, nici mamiţa, şi cu atât mai puţin tanti Miţa nu aveau să viseze măcar, că iubitul şi repetentul lor nepoţel avea să-şi găsească serviciu tocmai în piaţa largă, aflată la capătul căii Victoriei unde a reuşit birjarul să oprească trăsura, după ce nepoţelul a împuns caii cu acul cu care tanti Miţa prinsese “pamblica” pe bereta de “mariner”.

Anii au trecut! Repetentul domn Goe a copiat pe rupte până a reuşit să termine şi facultatea. Ba mai mult, aproape incredibil chiar şi pentru mam’mare, a reuşit să-şi ia şi doctoratul. “- Vezi Miţo!” Spunea de multe ori mamiţica. “- Dacă l-am dus pe băiet la Bucureşti, s-a învăţat cu politica şi ai văzut ce deştept a ajuns deodată. Cum şi-a luat el doctoratul – puiul mami de deştept – o zi nu a învăţat. Dar e doctor? Este!”

Într-o bună zi mamiţica era să leşine de fricire, când a primit un telefon de la “puiuţul” ei cel drag care a invitat-o în dealul Cotrocenilor la o ceremonie. Era investit în funcţia de Prim Ministru. “-Auzi soro, să mor, parol Goe al meu va conduce governul!” a strigat atunci mamiţica către tanti Miţa – mam’mare se prăpădise între timp. (Anii trec chiar şi în basmele cele mai înfiorătoare).

Să nu credeţi că odată ajuns în fruntea guvernului, domnul Goe s-a maturizat sau s-a deştptat. Nu! El a rămas acelaşi reptent infantil, dar mult mai prezent în vaţa publiă decât şi-ar fi imaginat Caragale, pe care de altfel se şi gândeşte să-l scoată din programa şcolară, pentru că l-a “dat în gât” că ar fi rămas vreodată repetent.

Zilele trecute stând pe peronul din faţa Palatului Victoria s-a trezit cu o “cireadă” de reporteri în jurul lui. A zâmbit, aşa cum l-a învăţat mam’mare, şi le-a spus pe un ton de copil răsfţăt. “Sunt foarte dezamăgit de rezultatul de la Bruxelles”. Chiar dacă în plină criză economică României i-au fost crescute alocările din fonduri UE cu 18 la sută, în condiţiile în care ţara noastră nu a fost capabilă să acceseze nici un sfert din banii pe care i-a avut la dispoziţie în bugetul actual.

Doar mamiţa şi tanti Miţa au înţeles că de fapt premierul Goe.a vut să spună “Sunt foarte dezamăgit că nu am fost Eu la Bruxelles”. Dar unui repetent plagiator nu-i ies întotdeauna vorbele aşa cum ar trebui.

Acuma înţelegeţi de ce a fost Caragiale băsist!?

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la De ce a fost Caragiale băsist

 1. Vio Dobre zice:

  Excelenta caracterizare!!!!! M-a uns pe suflet adevarul reflectat in acest articol, nu numai in acesta si in toate celelalte postate.

 2. ad.rian zice:

  Facem haz (inteligent) de necaz (cu repetitie). Nu putem schimba nici hazu’ si nici necazu’ cu votul asta „universal”. La cenzitar, birjar!

 3. Muona Pi zice:

  Ei, da, ci sa-tz zac? L-atz facut sha pi Caragiali ardelean!
  Shafu’ o spus clar: daca sa ducea el la Bruxel obtzanea cel putzin o creshteri bugietara di suta la suta, da’ Basescu s-o bagat ca di-obicei ca musca-n ciorba sha uiti cum o vaduvit bugietu’ cu noua miliardi di euro. Adica cum i un succes asha o infrangeri zdrobitoari? Pana sha Ciutacu shtii ca Basescu-i platit din banii noshtri: ca preshedinti trebi sa sa faca luntri sha punti pentru binili poporului. Sha preshedintili ci faci? Vini cu numa optashpi la suta mariri bugetara! Di undi sa marim pensiili sha slariili bugietarilor cu asha bugiet di rasu’ curcii? Di-abia o sa putem sa platim pensiili sha slariili parlamentarilor. Daca nici acuma nu s-o lamurit poporu’ dispri ci-i vorba, atunci ni meritam soarta. Numa propaganda basista il jigneshti pi shefu’ in toati felurili sha fara acoperiri in realitati sha fara pic di obraz: ba l-o facut Michi Maus, ba l-o facut Goi sha parca vad ca maini-poimaini o sa-l faca sha mincinos. Pi nedrept!
  Omu’ asta, asha neispravit cum il creditz voi, o plecat pana-n Catania sa-sh dia masteratu’ pentru tzara, o stricat vrio doua copiatoari ca sa-sh diea doctoratu’, ba o mai chiemat sha oaminii di la Minolta. Sha cari-i mulzumirea? Numa’ jigniri sha minciuni pi siama lui!
  Asta-i propaganda basista sha pana nu scapam di dictator, tot bugeti din astea o sa ni faca Inalta Poarta.
  Romani, trezitza-va, ca shafu-i foarti dezamagit!

  • Sare'n Ochi zice:

   sa ia șăfu o bumboană, săi triacî. șî să nu mai puii dulșață-n șoșoni la Coana Evropa!

  • Sare'n Ochi zice:

   și cu bătutu tobii șî suflatu-n goarnî s-o lasi mai moali.

   • Muona Pi zice:

    Da’ ci v-o facut voua Ponta, ma rog frumos, di numa pisti picior il luatz? Daca-i libertati, apai nu-i libertati numa pentru voi: ari sha saracu’ om dreptu’ sa sa aperi, ca numai iel shtii cat munceshti pentru tzara. Sha noi, aishtia din guvern. Sha di ci sa o lasi mai moali? Ca sa va putetz faci voi mendrili, vandutzalor? Sha di ci va ducitz cu para la Bruxel sa spunitz ca am pus dulciatza in shoshoni, ca nu m-o vazut nimini?
    Uiti-asha va datz singuri di gol!
    Sha ci numi-i asta, Sari’n ochi? I clar ca-i facatura sha cini shtii ci s-ascundi in spatili acestei oficini di dezinformari in masa a poporului suveran! Putea sa va chemi sha piper in pantaloni, ca tot ni dadeam seama ca nu-i lucru curat ci sa petreci pi saitu’ asta. Lasa ca o sa reglementam noi sha internetu’, ca priea v-atz luat nasu’ la purtari. Cum am schimbat avocatu’ poporului asha o sa punim sha avocatu’ internetului sa afli poporu’ pi feisbuc numa adevaru’ di la antena trei.
    Zalili vi-s numarati: n-o sa va mai facitz mult di cap!

    • unqjohn zice:

     Ni fași sî ni rîdiem cî șuguiești p’aiși și ni-am prins…

     • Muona Pi zice:

      Mai Ioneli,
      Ai fi tu unchi cu chiu, da’ eu ash putea sa-tz fiu matusha cu ma mari, asha ca asculta di la mini ca-s fimei batrana trecuta prin vieatza: cini radi la urma, radi mai bini. Nu ti culca pi-o urechi c-ai intzales ci zac, sa nu-mi pierz sharu’ ideilor.
      Sha oricum mai bini mai tarziu dicat niciodata…

 4. brindusa zice:

  Caruta cu paiate!
  „N-o să fiu NICIODATĂ premierul lui Băsescu. Nici măcar la mişto!” dixit Ponta.
  Vorbe de duh! La misto sunt majoritari!

 5. ceaikovski zice:

  https://www.facebook.com/danbadea47?fref=ts
  APEL pentru salvarea dezvăluirilor de pe blogul de investigatii ADEVARURI NECESARE PRIN INVESTIGATII LA CHEIE, a cărui eliminare a fost cerută de patronatul ziarului de șantaj CURENTUL

  Mirela Iacob, patroana ziarului de șantaj și de trafic de influență CURENTUL, face presiuni uriașe pentru a închide acest blog din cauza dezvăluirilor făcute cu privire la șantajul de presă practicat prin cotidianul Curentul, la teroarea instaurată în redacție, precum și la traficul de influență practicat pentru inducerea în eroare a autorităților statului român (cazul lui Codruț Olaru, șeful DIICOT, intoxicat printr-o campanie dusă de Curentul), toate materialele importante aparute in ziar, cel putin cele scrise de mine, fiind strict controlate de patronat.

  Nu exista libertate de exprimare la Curentul, în probleme importante pentru soocietatea românească.

  Am demonstrat deja pe blogul meu, prin cazul Transmir, șantajul practicat (”dai 50.000 de euro, sau PAC LA CURENTUL”!), dar și modul în care, printr-o campanie miediatică murdară și trafic de influență l-a indus în eroare pe șeful DIICOT, Codruț Olaru, care a făcut jocul escrocului Mihai Iacob, iar toate acestea, odată dezvăluite, i-au înnebunit pe soții Iacob care s-au adresat în câteva rânduri, cu succes!!!, serviciului Blogger, solicitand scoaterea de pe blog a dezvaluirilor mele sau eliminarea blogului.

 6. FRANK ZAPA[KING] zice:

  Eprima vizita aici,mi-a placut enorm ce am gasit.
  Haz umor si inteligenta,FELICITARI’

 7. Muona Pi zice:

  Daca vretz sa vedetz jurnalism di calitati sha cam ci urmeaza sa sa-ntampli, vizionieaza filmuletzu’ din linku’ di mai jos:
  http://videonews.antena3.ro/video/faze-tari-de-la-tv/oreste-povesteste-cum-a-vazut-o-pe-andreea-pora-pe-plaja-la-nudisti.html
  Asta-i jurnalismu’ di cari aviem nevoi! Asta tre’ sa vada poporu’, sa sa distrezi, sa sa deconectezi.
  Dac-avetz rabdari pana la capat sa urmaritz celi 4 minuti sha cieva ali filmuletzului, atz putiea credi ca mirciea badea sha oresti sunt retardatz, da’ nu sunt. Pi mini ma distreaza intotdeauna foarti tari. Inainti sa propun un proiect di legi in parlament sau candidatzii la conduceriea denea sha parchietu’ gieneral, mau uit pi iutiub la un vidieoclip cu mirciea badea sha/sau oresti ca sa-mi poarti noroc. Tari-s hazlii pezevenchii aishtea doi, da’ mai ales mirciea badea. Cu toati ca sha oresti-i tari di tot.

  • observator 2 zice:

   Mircea Diaconu fostul ministru al culturii a ras ca prosta-n p..a in clip halal cultura si bun simt penelist , cei care pot rade la acest clip imi provaca mila si sila in acelas timp

  • Nu stiu de ce postati asemenea linck-uri aici? Puteam sa mancam peste alterat sau oua clocite daca voiam sa facem hepatita. Nu e nevoie sa ne stricam si ochii…

   • Muona Pi zice:

    Ba sa ni-i stricam, ca ochii cari nu sa vad sa uita, domnule Ciocan, daca asta tzi-o fi numili rieal. Sha di ci sa faci hepatita dintr-atata lucru? Potz faci cel mult tifos exantematic da’ pun eu o vorba buna la ministru sanatatzii cari-i liberal di-a’ meu, sha n-o sa trebuiasca sa-tz faci programari la spital sha ti baga sha la oferta, adica cu reduceri maxima.
    Macar atata lucru sa fac pentru mata, ca iaca-ta, dieja ni cunoashtim di cieva vremi.

  • Sare'n Ochi zice:

   Dar antenistii Varanului isi vad nuditatea mintilor vreodata – sa vada cat isi au de mic IQ-ul?

   • Muona Pi zice:

    Da’ ci li trebi lor hai chiu? Ci sa faca cu el? Alegerili nu sa cashtiga cu hai chiu, ci cu multa, multa puteri di convingeri: oaminii aishtia vorbesc limba poporului sha ar trebui sa fitz mai respectuosh cu jurnalishtii di la antena trei, finca poporu-i suveran sha pi limba lui pieri, ca sa zac asha, scrii sha in constutzia basista, da’ noi vom schimba paragrafu’ aista: o sa-l scriim cu majusculi!

 8. stil de stil zice:

  deci Dan Voiculescu ie … cel mai cu stil de stil … !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.