Băieți, vremea noastră trece: ne paște matriarhatul

matriarhatul revineÎncep prin a-i mulțumi domnului Nicolae Ciobanu al cărui mail m-a introdus în temă.

Noi ăștia, citiții lui Nea Ceașcă, ne mai aducem aminte de Alvin Toffler (născut în 1928, deci aproape fosilă)  – că, în lipsă de Internet, tembeliziuni, porn și alte distracții de tras în venă, am apucat de am răsfoit temeinic cărțile sale „Şocul viitorului”, „Al Treilea Val”, „Război şi antirăzboi”, „Puterea în mişcare” şi, recent, „Crearea unei noi civilizaţii”. Cărțile acestea au fundamentat o nouă știință: futurologia. Adevărul este că putem arunca o privire în viitor pe baza analizei informațiilor din prezent raportate la tipare și tipologiile pe care le-am văzut manifestându-se în trecut. Totul ține de natura umană, aceasta a fost, este și va rămâne aceeași. Așa că, arc peste timp (ce mai contează câteva zeci de mii de ani?), Alvin Toffler susține că pe parcursul următorilor 40 de ani femeile vor începe să dispună de o putere de decizie fără precedent. Doamnele vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate în posturi de conducere urmând să atingă un nivel de neimaginat în urmă cu câţiva ani.

 • Toffler mai suține și că migraţia musulmană către Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate (normal, la modul în care se dezvoltă tehnologiile de comunicare on-line, internetul de mare viteză va deveni o veritabilă normă în domeniu, iar videoconferinţele, deja o practică curentă în zilele noastre, le vor permite angajaţilor din viitor să nu mai meargă la birou şi să lucreze din orice colţ din lume). De altfel, ştiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atât de rapid (vedem asta cu ochii noștri – cine s-ar fi așteptat acum 15 ani s–și poată duce computerul aproape în buzunar?), încât cei mai mulţi oameni nu vor putea să „digere” acest aflux de informaţii şi vor fi tentaţi să se „deconecteze” – vor apare tot mai multe mișcări de întoarcere la Mama Natură, unele mai agresive ca altele. De altfel, schimbările climatice vor genera o serie de conflicte, iar topirea gheţarilor va conduce la descoperirea unor noi zăcăminte minerale şi petroliere – altă sursă de conflicte, alături de deplasare masivă a populaţiei din zonele de coastă generată de creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor. Mai zice Toffler că Africa de Sud va beneficia de o creştere economică susţinută, în timp ce Orientul Apropiat va deveni „un amestec de religii, mişcări religioase şi etnii”, asta în timp ce un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară. Doar câteva ţări vor mai fi considerate în viitor „state poliţieneşti” – în principal Coreea de Nord şi Iran. China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu câteva state africane pentru a-şi asigura necesarul energetic. Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi a unor dispozitive şi produse specifice, precum radarele, armamentul, instalaţiile eoliene şi automobilele hibride. Dezvoltarea unor forme alternative de energie va creea „perdanţi într-o lume post-hidrocarburi”, precum Arabia Saudită, Iran, Irak, câteva state din zona Golfului Persic, dar şi Rusia şi Venezuela. Creştinismul se va extinde în ţările din emisfera sudică, iar musulmanii vor emigra în număr mare către ţările din Occident. Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vârstă, iar sistemul american al asigurărilor de sănătate va înceta să existe în forma sa actuală.

În rest, vor continua politicile de nișă (definite în cartea „Război şi antirăzboi”), în perioada următoare vor exista grupuri de firme şi nu concerne mari ca în momentul de faţă. În ceea ce privește sursa de energie a viitorului se va baza pe captarea şi înmagazinarea energiei solare; utilizarea fisiunii nucleare; utilizarea energiei libere; utilizarea energiei vidului; utilizarea energiei magneto-gravitaţionale – ceea ce va determina un nou tip de civilizaţie, cu alte caracteristici decât cea actuală, definită drept civilizaţia hidrocarburilor. Măcar hidrocarburile ne dădeau alcool prin cracare… Sper să fie destulă bere în viitor, să putem suporta Matriarhatul. Până atunci vă recomand o vizită pe “Sub papuc (forumul bărbaților care au ultimul cuvânt)”, să vedeți de ce Patriarhat feroce avem parte în zilele noastre.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Băieți, vremea noastră trece: ne paște matriarhatul

 1. Muona PI zice:

  Uiti di-aia am ajuns ministru justitziii: finca shafu l-o citit pi Tofler.

 2. ad.rian zice:

  Alt razboi, nedeclarat, femei vs. barbati. Numai vocalizele si jocul de glezne vor mai putea sa ne mentina optimismul in viata, in postura de minoritari tolerati ce vom deveni.

 3. Am să mă adresez CNCD. 😆

   • Cred că te-a provocat doamna aceea din PRM…să pornești la campania de dezlegare a ochilor.. bărbaților. 😆

    • Mouna Pi zice:

     Mai draga domnule, nu stiu daca asta-i numili tau real, da’ nu m-as supara daca mi-ai spuni cenepeu’, da’ daca la mini ti referi, itz aduc la cunoshtintza ca nu sunt di la pereme ci sunt liberala din tata-n fiu din 1990 incoaci. Daca nu ti referi la mini, imi cer scuzi, da’ cenepeu’ ai putea sa mi-l dai, ca doar i democratzii sha n-ai nimic di ascuns, sa vedem sha noi cu cini stam di vorba.

     • Mouna Pi zice:

      Scuzatza-ma, domna Dictatura Justitziii, v-am confundat cu un misogin di la be unu. Acu’ ca v-am vazut sha poza-n avatar nici nu-mi mai trebui cenepeu’. Dura liex, shad liex.

     • Sare'n Ochi zice:

      🙂 e o doamna. si-i din Sud. dar gandeste ca o ardeleanca, motiv pentru care o sa-i facem chemare si nu va avea nevoie de pasaport.
      PS: cred ca mai folosesti si alte IP-uri si-atunci programul te baga la moderare. nu dispera ca dau drumul la comentarii cum ajung in fata computerului.

      • Muona Pi zice:

       Pai ci, daca sunt din est adica mii di ci nu-mi facitz chemari, ca sha eu sunt o doamna? Macar sa-l vad pi craishoru’ muntzilor printri artezieni, la Cluj. Sha nu folosesc alti aipiuri finca n-am di ci. Cred ca programu’ vostru di moderari-i vandut interesilor straini. Oooof, Baruoso, Baruoso!

       • Sare'n Ochi zice:

        suntem din est-ul Jermănicii, daa din vest-ul estului tău 😀

       • Sare'n Ochi zice:

        iar pe craișorul dintre arteziene l-a pus unul mai distrus la cap decât Dan Diaconescu în Direct și Vadim la un loc. Norocul nostru-i că pe la noi nemernicia și prostia se concentrează în câte unul, nu rămân disipate în mulțime 😀 cu timpul reușim să-l izolăm și să-l eliminăm. Dar urmele rămân să ne aducă aminte. Funar n-a mai fost ales numai din momentul în care cei care făceau stagiu militar nu au mai avut drept de vot decât în orașele lor de reședință – deci am putea să zicem că l-am avut cadou.

        • Muona Pi zice:

         Ei las, nu va mai umflatz in peni, ca nu-i chiar asha! Ca nu era Funar singuru’ ardelean care-sh odihnea shezutu’ pi tricolor prin parcuri sha sa mandrea cu asta. Mai era sha cati un general patriot pi-acolo, mai era sha vatra romaneasca, o doamna foarte concentrata sha ea di-altfel, mai era sha peunere, sha parca sha Magureanu ari accent di iancheu, asa ca, draga domnule, daca sa vrea, sa poati cobora craishoru’ din varfu’ parului sha dintri buciumi sha imbalsamat cum sa cuvini in alta parti, ca strica peisaju’ la mandretzi di biserica interbelica. Da’ sunt distui patriotz concentratz sha la Cluj sha tari mi-i frica ca ar iesha razboi civil daca craishoru’ muntzilor n-ar mai privi catri teatru natzional macar o zi. Sa nu-mi spui ca Funar ii din Teleorman ca nu ti cred!
         Astea-s motivi ca sa nu-mi facitz chemari.

         • Sare'n Ochi zice:

          😀 n-ai vrea sa le stii originile acelor generali, origini in care i-am trimis adeseori.
          craisorul mintilor, Funar, e dintr-o localitate din Banat, ceva cu „mare” in componenta denumirii.

          • Muona Pi zice:

           Daca Funar era moldovan, cre’ ca ni beleatz di vii! Finca-i banatziean o scapat numa’ cu fuga… Uiti-asha sa-ntampla cand strainii itz iau mintzili!

          • Sare'n Ochi zice:

           ai sa razi dar comuna aia cu „mare” in denominatie este la granita cu judetul „tetendiți”, mare amator de „Mărie și Mărioară / ia un par de mă omoară”… tot comuna aia ni l-a dat la Clujul napoc si pe marele turnator si, normal, fireste, jurnalist de lins in funduri Ion Novacescu (de unde se vede ca marile caractere au origini comune – le-n origini!). Cu si despre individul care se si vedea pe lista la PP-DD dupa ce i-a lins curul lui Funar, apoi lui Boc, acum si-a mutat limba catre dosuri uslinoase, gasesti referinte aici:
           https://sareinochi.com/2012/10/20/gura-care-si-pune-buzele-sa-pupe-dosurile-intotdeauna-are-o-poveste-de-zis/

 4. Valentin zice:

  Uite ca populatia bastinoasa lupta impotriva viitorului si voteaza pitecantropii de la USL, dupa chipul si asemanarea lor de altfel. O noua demonstratie de tembelism cronic cu prilejul alegerilor din Slatina dar banuiesc ca la fel va fi peste tot azi.Ne bazam pe mortii din Teleorman care sunt la fel de destepti ca si vietasii lui Dragnea.
  Intre timp vajinica noastra dreapta e preocupata tot de viitor criticand cu putere partidul mort PDL si pe liderul sau multiplu decedat cu ocazia fiecarei alegeri, Blaga. In felul acesta dreapta dovedeste viziune pe termen lung, usor asimptotic spre infinit, inteligenta eterna si nestramutata hotarare ca macar in imparatia cerurilor sa aiba o sansa sa formeze guvernul. La o adica acolo sunt ingerii pe care ii tot invoca.

  Si in acelasi cotentext cui folosesc criticile la adresa lui Papahagi pe care le tot vad pe politea? Ce au cu omul ala pe care eu il apreciez in mod deosebit? PDL si Blaga sunt morti, da-i dracului, dar de ce sunt atacati cei ce se ridica acum?
  Oare politea e ceea ce declara a fi? Ca ocupatia principala pare a de a da in aliati si de a distruge orice unitate a dreptei. Totul in asteptarea ingerilor, cred.
  Domnul fie cu noi.
  Sare, sa nu te superi de ce am scris mai sus dar eu spun ce am de spus si nu sunt singurul care gandeste asa. Ne distrugem singuri din cauza vanitatii si incontrolabilului chef de a face pe desteptii. Astia de la USL distrug tot, ne indreptam spre dictatura in mod accelerat si multi zanataci de pe bloguri au ca scop denigrarea celor ce inca mai lupta. Asa ca tine, care nu esti inca atacat, si ca Papahagi care e facut praf.

 5. Valentin zice:

  Slatina, Teleorman, Turnu Magurele , toate 70-79% ptr USL.
  despre ce dracu mai vorbim?
  suntem in plina patologie si cretinizarea continua in mod accelerat.
  Cred ca peste cateva generatii se mai poate discuta ceva.De generatiile astea va avea grija USLul ca sa produca nimic in afara de spalati pe creier.
  Cand am spus ca e vital ptr Romania ca USL sa nu intre la guvernare, cand am zis ca opozitia la USL va fi efectiv pulverizata marii destepti ai dreptei ma banau de pe orice forum.
  Ei, luati de aici ca toti sunt la fel, luati democratie din Teleorman!
  Viitorul acestei tari e decis de hoardele de asistati social, de mosi si babe cu maxim 4 clase.
  Bravo Romania, bravo tineret educat!

 6. Liana zice:

  Dar va fi valabil si in Romania? Adica va fi matriarhat? Ca populatia e cam misogina prin spatiul carpato-danubiano-pontic (cititorii acestui forum nu se pun). Si mai am o nedumerire: se va reduce in Romania numarul locuintelor cu toaleta in curte? Se va consuma mai mult sapun si mai multa pasta de dinti? Daca da, peste cate zeci de ani? Intreb asta deoarece ai scris de cateva ori cuvantul „civilizatie”.

  • Sare'n Ochi zice:

   civilizatie este cuvantul cheie.
   care este civilizatia din Teleorman? cea a votului cu mortii. deci mai trebuie asteptat…

  • Mouna Pi zice:

   Draga doamna, o nenorociri nu vini niciodata singura: dupa raportu’ emceve iaca ca romanilor bautori di beri sha scobit intri dintz a paguba li sa pregateshti o pedeapsa mai crunta dicat dumzdei: matriarhatu’, adica dictatura fimeilor. Undi s-o mai pomenit la Romania ashaceva di doua mii di ani aici stapani? Sa vezi mata, scumpa doamna, cand o sa fii Daciana premier ci ordini o sa faca in tzara! Sa vezi cum o sa sa speli totz pi dintz sha pi cap cu noi di o sa li puta gurili a levantzica sha a uash end gau.

 7. brindusa zice:

  Marlanii si necoptiiare au ce au ce au cu mama dusmanului, pe care o supune nevoie mare, la tot felul de perversiuni verbale, cu decedatii familiei, sau in caz de nevricale maxime se ia de Dumnezeul potrivnicului si de tot ce se inscrie in sfera sacralitatii. Extrem de interesant ar fi un studiu comparativ al injuraturii la diverse popoare: si asta tine tot de cultura, de mentalitati si de „specificul national”.

  • brindusa zice:

   comentariu tb relocat la postarea ulterioara! SCUZE!

   • Sare'n Ochi zice:

    n-are nică. se-nțelege și aici.
    😀

    • Muona Pi zice:

     Draga domnule Sari-n-ochi, n-am gasit butonu’ „Raspundi”, asha ca-tz raspund aici:
     Nu shtiu di ci crezi ca proshti sunt numai pi di laturi di Ardeal sha n-o fi nici macar unu di samantza sha pi la voi roata-mprejur. Numa’ banatzenii, oltenii, moldovenii sha masonii sunt di vina pentru ci sa-ntampla pi la voi pi-acasa, di cand va shtitz. Militarii l-o votat pi Funar cari era mehedintziean prin simpatii, generalii erau coruptz, adica in niciun caz ardeleni sha tot asha. Eu zic sa va facitz arborili giniealogic sha cini nu-i de-al vostru sa-l matrashatz. Sh-atuncea atz scapat di orici problema.
     Sha di ci sa tot subtziaza randu’ daca raspund prea des la provocarili voastri? Sunt eu prea insistenta?

 8. Carap Marian zice:

  Mii de multumiri pentru link-ul din articol!Am citit articolul din link-ul respectiv si am mai bine de o ora ca ma prapadesc de ras citind comentariile.Si n-am ajuns nici la jumatate! Din nou multumesc, ma distrez de minune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.