Români, feriți-vă buzunarele! Guvernul Ponta iese la prădat nu la dat (dar cine să înțeleagă?)

de Ștefan Ciocan

Guvernul creşte taxele şi impozitele, iar atunci când nu le majorează inventează altele. De unde bani de plătit pensii, salariile bugetarilor, pentru asistaţii social… şi, pe lângă toate acestea, să mai mânânce şi gura “lu’ guvernanţii” câte ceva? Tot de la biet românul muncitor, cinstit, care-şi plăteşte corect taxele şi munceşte pe brânci pentru fiecare bănuţ câştigat.

(Politicienii să nu citească fraza anterioară pentru că nu vor înţelege cum vine asta)

Se va aplica o suprataxare pentru firmele care produc şi distribuie energie. Taxa se va regăsi în factura pe care fiecare dintre noi o plăteşte pentru gaz sau curent. Vor creşte accizele. Nu va plăti nimeni altcineva decât românul care are maşină şi umblă cu ea, care fumează sau îşi permite luxul să bea câte o bere. Toate birurile pe care regimul Ponta – Antonescu – Voiculescu le pun pe firmele din România se vor regăsi la un moment dat în costurile vieţii. Şi atunci la ce mai foloseşte majorarea salariului minim pe economie, sau a punctului de pensie? Toată politica fiscală pusă la cale de Guvernul Ponta este o socoteală electorală. Dacă cresc preţurile, românul îl înjură pe vânzător, pe ospătar, pe casieriţa de la firma de gaz, pe omul de la pompă din benzinărie. “Ponta şi Antonescu sunt băieţi buni, pentru că ei – nu-i aşa – majorează salariul minim, şi punctul de pensie. Ar tăia şi TVA-ul la mâncare, dar nu-i lasă nemernicii ăia de la FMI. (Sigur sunt în cârdăşie cu Băsescu). Fac şi ei ce pot săracii să le fie mai bine românilor. Dacă nu ar fi nenorociţii ăştia de capitalişti şi patroni cu scumpirile lor, aproape că ar fi suportabilă viaţa în România”, ar spune tanti Geta, o văduvă cu pensie de urmaş de vreo 800 de lei care va primi poate 20 de lei în plus dacă îl lasă ăştia de la FMI pe Ponta să crească punctul de pensie. E fericită baba, ca de altfel majoritatea românilor, atâta timp cât primesc ceva şi nu le este siluit buzunarul. Emil Boc şi Traian Băsescu nu au priceput acest amănunt. Românul nu se supără dacă plăteşte, cât nu face, pe un lucru. Dar e capabil să iasă în stradă dacă cineva îi ia un leu din banii pe care el are impresia că-i merită.

Regimul Ponta – Antonescu – Voiculescu va fi mai odios decât cel Băsescu – Udrea – Boc, poate chiar şi decât domniile fanariote, dar are meritul că, deocamdată ştie să vorbească pe limba românului. A românului care a ieşit la vot, care nu oferă mai nimic comunităţii, dar cere totul de la stat. Ei au învăţat să dea lăsând impresia că tot ce a bun li se datorează şi tot ce e rău e din vina altora. Nici nu mai contează că nu poate nimeni să definească pe acest “altora”. Nici nu încearcă cineva să-i pună un chip sau un nume. “Să trăiască domnu’ Ponta că ne-a dat 10 lei la pensie!”, vor spune bătrânii din Teleorman, Olt sau Vaslui. Pentru ei nici nu contează că nivelul de trai şi puterea de cumpărare va scădea drastic. Ei nu fac asemenea calcule. Le dai, te iubesc şi te votează. Le iei, te urăsc şi nu o să te uite niciodată.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Români, feriți-vă buzunarele! Guvernul Ponta iese la prădat nu la dat (dar cine să înțeleagă?)

  1. Liana zice:

    Nimic nou. Ei fac ceea ce stiu sa faca. Ceea ce au mai facut si pana acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.